User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
40 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Araca Dogalgaz Baglama

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ankarada şuan dolum istasyonu yok diye biliyorum otobüsler hariç dolum yaptıramazsınız. Eskiden ankarada yeşil ikaruslar vardı onlarda doğalgazlıydı. Montajı hem pahalı hemde kullanışsız. Lpg ye bu kadar laf atan millet doğalgaza nası bakar bilemedim. Bence şuan en iyisi lpg devam

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    12 yıldır hangi otobüs kullanıyormuş? 2010'da başladı diye biliyorum ben CNG'li MAN'lar. Onlar da fabrikasyon CNG'li... Üstelik tek depo ile bir günü çıkaramıyorlar. Tam gün çalışmak için günde en az iki kez yakıt ikmali yapıyorlar koskoca tanklara sahipken.
    abi 2009 yada 2010da Kayseride doğalgazlı otobüsler çalışmaya başladı ki,
    Ankara çok daha önce, 12 yıl olmuşmudur bilmem ama 2010dan daha önce olduğuna eminim,

birde bizim burdakilerin depoları 220barlık,
    Sadece İncesu ilçemize çalışırlarken 1depoyu bitiriyorlar,
    onun harici artıyor,
    sabaha karşı 4te marş basıyorlar, durmaksızın gece 1e kadar çalışıyorlar,

bunları nerden biliyosun dersen Babam büyükşehir belediyesinde 99 yılından beri

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sundan dolayi biliyorum. 2001 de makina muhendisliginden mezun olurken, kankamin projesi buydu. hatta halk otibuslerinden ve belediyeden aldi tum dikumanlari
    91 model ikarus'ların bir kısmı yeşile boyanmış ve CNG dönüşümü yapılmıştı. Ancak uzun süreli bir kullanım olmadı ve araçlar tekrar dizele çevrildi. Yani referans olacak kadar başarılı bir uygulama değildi.

2008 sonunda alınan MAN CNG'li otobüsler referans alınabilir. Ki onların da istasyon yatırımı dillere destandı...

Ankara'da an itibariyle vatandaşın binek aracına CNG doldurabileceği faal herhangi bir istasyon yok.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu konuya egilmekte fayda var
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

enginetune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tum dunya ulkelerinde yaygin bir sistem olmasina karsin, bizim ulkemizde neden talep gormuyor? prosedurselmi yoksa teknik birtakim engellerimi mevcut? ankara halk otobusleri 12 yildir kullaniyor olarak biliyorum
    türkiye de henüz yaygın bir sistem değil doldurma istasyonu sadece 2 tane var ankara da biri şaşmaz oto sanayiğinde biride 88 oto sanayiğinde. Bugüne kadar üç dört tane takside gördüm. Sistemin tutulmamasının nedeni birincisi lpg tankından oldukça büyük bir tanka sahip . Ayrıca şöylede bir sıkıntısı var lpg de bile sızdırmazlık raporu kaldırıldı patlayan patlayana doğalgaz çok büyük bsınçlarla dolduruluyor patlaması anında sadece araca değil etrafada çok büyük zararı olur.
    Etrafında olmasını istediğin kişiler, aslında senin kim olduğunu gösterir.”

Drift King: Do you know who I **, boy?
    Shawn Boswell: You're like the Justin Timberlake of Japan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    12 yıldır hangi otobüs kullanıyormuş? 2010'da başladı diye biliyorum ben CNG'li MAN'lar. Onlar da fabrikasyon CNG'li... Üstelik tek depo ile bir günü çıkaramıyorlar. Tam gün çalışmak için günde en az iki kez yakıt ikmali yapıyorlar koskoca tanklara sahipken.
    iett nin doğalgazlı İkarusları var idi..

Anadolu yakasında çalışırlardı..

15 sene önce lise de öğrenciyken görürdüm Kadıköy ve civar semtlerde..

Edit: Doğalgazlı devam etmemiş sonraki mesajlarda yazmışsın zaten..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Türkiyede yaygın bir sistem en azından arabaya meraklı olan her kez bilir cng kitlerinin olduğunu yıllardır.. cng kitleri türkiyede benim bildiğim 5-6 yıldır varlar normal binekler için.

bizde bir ara çok araştırdık 3 sene önce ama ne yazık ki kazın ayağı göründüğü gibi değil.. cng sistemlerinde gerçi yavuz bey çok güzel açıklamış tank lpg den daha büyük ve çok çok daha ağır konuşduğumuz 3-4 lpg firmasıda aynı şeyi demişdi binek araçlara çok zor olur daha ideal olarak cng sistemleri pick up kamyon kamyonet otobüs tarzı sistemler kaldıra bilir.. bizde bu yüzden o sevdadan vazgeçdik..

şu anda benim bildiğim atiker brc prins bütün firmaların cng kitleri var.

cng nin bir diğer avantajıda havadan hafif olduğundan kaza yada sızıntı anında lpg gibi tehlike oluşturmaması bir diğer iyi yanıda dizel araçlardada gayet faydalı olması lpg gibi dizelde bir sıkıntısı yok gerekli tesisat ve ekipman donanım yapılırsa.

cng doğalgaz olduğu içim zaten kaliteli yakıt sınıfında bir yakıt lpg gibi atık petrol artıklarından yapılan bir ürün değil.

unutmadan aslında cng ucuzda değil devletin kendi aldığı elektrik ve doğalgaz olarak ürettiği için cng üstünde benzin lpg gibi ağır vergileri yok o yüzden cng şu an için avantajlı gibi görünüyor yoksa benim bildiğim cng lpg den daha çok yakıyor. fiyattan karı var.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İSTANBUL ANKARa arasında ulusoy otobüslerde kullanıyorlar, kendi dolum istasyonları var.

evden doldurmak yasak,

maliyetli ve hantal bir sistem şu an.
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

orhan_guney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel acıklama
    -CNG ile denk menzile ulaşmak için LPG tanklarının yaklaşık 3 katı hacminde veya 3-4 adet tank kullanman gerekir. Bu da çok fazla yer ihtiyacı demektir.

-CNG tankları çok daha kalındır. Bu da ilave ağırlık ve yüksek maliyet demektir.

-CNG, LPG gibi tak çalıştır değildir. Ateşleme avansına ve haritaya müdahale ister. Bunun için de remap gerekir.

-Dolum istasyonu yok.

-Dolum yüksek basınç sebebiyle uzun sürer.

vs...
    DRİLL
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yurtdışında ev tipi compresyon dolum cihazları satılıyor ama pahalıydı sanırım zaten evde olmaz o iş allah korusun en ufak bir kaçakda sızıntıda yüksek basınçlı gaz bir yerde birikim şişme yaparsa yanmaz ateş almaz direk patlama yaparki çok tehlikeli boyutlara ulaşabilir olay..

Benim sonatanın cng si bolcana satıldı fabrikasyon aslında alındımı öyle fabrikasyon alınmalı bence..

BORKED
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

TOLGACANSAHIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    afyonda yapan bi adam war öylesine yapmış sistemi fakar ticari boyuta girememiş 2bin liraya bağlıyor sistemi hatta bi ara gittik konustuk dükkan açın ben size malzeme veriyiym nasıl yapılacağını öğretiyim falan demişti istersen adresini veriyim konus abi

metinmb407 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doğalgazlı MAN lar Ankara da 2007 ya da 2008 yılında başladı. Ben o zamanlar Ankara da öğrenci idim. Önce dizel MAN lar 1 sene sonra da cng li MAN lar dahil edildi.

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cng lı otobusler var tr de yurt dısına ıthal edılen ulkemızde zor kullanılsada araba fıyatı vergı alırlar.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

ArdaERHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu ne ayak

aparatmıdır nedir onunla evden araca dolum yapılabılıyomus falan

Honda Civic 1.6 Elegance 2011 Model 48.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 74807264
    Drift or die

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istanbulda şuan dolum istasyonu yok, arkadaş biraz abartmış

Tamam dolum kompersörleri de var ama fiyatları şuanda bihayli yüksek.. Konu da yazıyor zaten, ama dikkatimi çeken birşey var, kompozit tüp gibi görünüyor araçtaki, güzel bir sistem uygulanmış...
    Alıntı ArdaERHAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu ne ayak

aparatmıdır nedir onunla evden araca dolum yapılabılıyomus falan

Honda Civic 1.6 Elegance 2011 Model 48.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 74807264
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

brsmustang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Avrupa ralli şampiyonasının ilk yarışı JANNER RALLY de genel klasman 7.si kendi sınıfında 2.
    diğer evo nun r4 olduğunu düşündüğümüzde 1. olmuş oluyor CNG li bir evo.
    eski wrc pilotlarından biri daha uğraşıyor LPGli CNG li ralli araçlarıyla ama ismini hatırlamıyorum.

ArdaERHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istanbulda şuan dolum istasyonu yok, arkadaş biraz abartmış

Tamam dolum kompersörleri de var ama fiyatları şuanda bihayli yüksek.. Konu da yazıyor zaten, ama dikkatimi çeken birşey var, kompozit tüp gibi görünüyor araçtaki, güzel bir sistem uygulanmış...
    walla bılmıyorum ama bu araç kafamı karıstırdı benim
    Drift or die

cnk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -CNG ile denk menzile ulaşmak için LPG tanklarının yaklaşık 3 katı hacminde veya 3-4 adet tank kullanman gerekir. Bu da çok fazla yer ihtiyacı demektir.

-CNG tankları çok daha kalındır. Bu da ilave ağırlık ve yüksek maliyet demektir.

-CNG, LPG gibi tak çalıştır değildir. Ateşleme avansına ve haritaya müdahale ister. Bunun için de remap gerekir.

-Dolum istasyonu yok.

-Dolum yüksek basınç sebebiyle uzun sürer.

vs...

En büyük etkenleri depo dolum istasyonlarının azlığı , uyguluma sıklığının bulunmaması , yüksek maliyetler ve uzun zamanlı depo dolumu olarak gözüküyor ben Türkiye'de bu sistemin 5-10 yıldan önce oturacağını zannetmiyorum durmak yok yola devam..
    ''Çaresizseniz çare sizsiniz'' K.ATATÜRK

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE !

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ben oturucağını hiç sanmıyorum çünkü mantıken cng dolum tesisleri yayılırsa devlet zarar eder cng yi elektrik üretmek ısınma içinde devlet kendi kullandığı için vergi koyamıyor üstüne aldığı cng nin.. cng araçlarda yayılırsa yakıtta büyük zarara girer kendi aldığı vergisiz yakıtı halkada satmış olur.. normalde doğalgaz üstünde lpg yada petrol deki gibi vergi olsa bugün cng nin fiyatı lpg yi geçerdi..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)