Arkadaşlar finepix s6500 mü nikon d40 mı_?
Printable View
Arkadaşlar finepix s6500 mü nikon d40 mı_?
d40 emre...cok güzel bu gun teknosada gordum d70'den hem daha kucuk hem baya hos bisi...:D
slr alacaksan d40
slr like alacaksan 6500
ama video çeksin diyosun d40 çekmez.
ikisi de ayrı dünyaların makineleri :D
Finepix s6500 , Video Çeker, Objektifi değişmez ama 28-300mm gibi bir aralığa sahiptir..Geniş açı ve Tele ihtiyacını karşılayacaktır...DSLR öncesi iyi bir alışma evresi geçirirsin...
Nikon D40 , DSLR bir cihazdır, Video çekimi yoktur, s6500'deki gibi LCD'den fotoğraf çekemessin, Vizörden takip etmen gerekir, yanında gelen objektifi 18-55mm'dir, Belli bir süreden sonra sana yetmeyecektir ve Objektife yatırım yapman gerekir...Af Motoru olmadığından ötürü Sigma,Tokina,Tamron gibi alternatif lenslere yönelemessin sadece Nikon lensleri kullanabilirsin...
finepix s6500 ü istanbulda en uygun fiyatlı güvenilir nerden bulabiliriz:)
S8000'e ne dersiniz ? daha ucuz, ilk gözüme çarpan özelliği daha büyük fotoğraf çekiyor ve optic zoom'u (18x) daha yüksek..
s8000de görüntü sabitleme de var.. 6500de yok..
d40 tek karede hdr, pan foto çekebiliyo mu? pan çekiyodur kesinlikle heralde.. bgn gidip d40a baktım gayet hoş çok detaylı inceleyemedm, bu hafta alıcam heralde bunu inceleyip iyice.
pan çekebilmek için pozlamayı uzun tutmak gerek..başka bir olayı yok..çeker.
tek karede HDR de raw fotoğraflardan yapılıyor. Raw çeken her makina tek karede HDR yapar.
diye biliyorum :D
nikon d40 ı kesinlikle önermem. aynı şekilde d40x de önermem. Aynı paraya canon 350 veya 400 lerde cok daha fazla özellik var. Ama D80 alacak durumunuz varsa sakın kacırmayın derim...
amaç ne daha iyisini istemekte? daha kaliteli fotograflar ise tabiki ;)
daha profluk ve hobi diyosan a640da manuel mod var kullanmayı ögren 4-5 ay kadar vakit geçirdikten sonra D-SLR gözünü kapatmadan al derim..
Arkadaşlar;
D-SLR almak tamamam mantıklı cok ucuz gibi gözüküyor sizlere ama D-SLR makina demek masraf demektir unutmayın.. bugun bi UV filtre 50-100 ytl arası sadece bi cam.. Bildiginiz cam :) bi polarize filtre 150-200 YTL civarında.. hee ucuzu yokmu? evet var.. ama ucuz etin yahsini.. aynı olay özgürün Low rider ın başına geldi kendisi anlatır ;)
Fotograf işi aynı araba gibi sürekli para dökmenizi gerektiren bi iştir eger D-SLR alırsanız DX uyumlu bir lens almasssanız (nikonda DX diye geçer) flaştan performans alamassınız, tepe flaşı da alsanız (sb-600/sb-800 vs..) gene performans alamassınız senkronsuz calısır..
D-SLR işi ciddi çok farklı bi boyut ögrenmenin vakti ve yaşı yok ögrenilemiyecek kadar zorda degil ama bu iş için ciddi para gerekiyor..
bu arada ISRARLA be TEKRAR söylüyorumki Nikon d40-d40x ALINMAZ! çok yanlış bi tercih.. fiyatları neden ucuz sizce? o fiyatlara SLR-Like makinalar var.. kalite olark slr-like dan daha iyi olabilirler fakat ileriye dönük kullanışsız makinedir bunlar..
SLR-Like - compact mı almalıyım yoksa D-SLR mı derseniz işte burda tamamiyle sizin kullanımınız önemli...
Eger video cekmek ses kaydetmek, çektigini LCD ekrandan görmek, çekerken nası çekebilicegini bilmek istiyorsanız tabiki slr-like ve compact
SLR makinalarda video ses kayıdı yapamassınız.. HDR çekebilirsiniz belki ama cokta önemli bir şey degil inanın hdr sadece günümüzün cılgınlıgı ;) bu hdr muhabbetide cogu Slr-like makinada su an mevcut bulunuyor..
SLR makina aldınız elinize diyelim vizörden cok net pırıl pırıl görüntü var tak bastınız denklaşöre oda ne çektiginiz resim bembeyaz veya simsiyah neden??? bunun cevabını verebilicek kadar bilginiz varsa eger D-SLR a geçin derim cünkü D-SLR da her şeyi kendiniz ayarlarken (auto modlar var tamam eyw. ama hiç bi işe yaramıyorlar auto modda diger compact ve slr-like modeller daha iyi performans vermektedirler) compact makinalarda ve slr-like larda ışıga göre en iyi sonuçları vermek için üretilirler..
Son olarak şu an alınacak makina listesi;
Giriş seviyesi( Fiyata Göre):
canon 400d Body
d80
Orta seviye:
40d
d200
Üst seviyeye geçen ztn biliodur ne alıcagını yazmıorm :)
Lens konusuna gelince, kit halinde satılan lenslerin hepsi 5 para etmezler! onların yerine daha iyi bir lens almanızı öneririm..
Canon mu? nikon mu? derseniz 2 sininde yerleri ayrı ;) nikon daha cok dogal ortamda daha iyi sonuçlar verir canon ise daha cok studio ortamında araba cekmek icin hangisi daha iyi derseniz canonu öneririm.. Nikonda dogada bulunan yeşil ve mavi renkleri daha iyi alırken canonda mavi ve yesil renkler nikona göre daha kötüdür.
başka sorusu olan varsa msnden görüşebiliriz..
SercanKeklik@NikonTurkey.Com
azına sağlık sercy.
ben param olsun canon 40d alacağım :D bir de sigma 10-20 :) yaşasın otomobil fotoğrafları
10-20 sigma kötü bi lens ;) sadece renkleri cok güzel kahverengimsi tonları var bende vardı sattım 13 mm altında acayip bir bükülme var ;)
SerCy tesekkurler,çok açıklayıcı bi yazı oldu.. :)
Slrlike alıcaz.. En ağır basan 6500fd.. Biraz 8000fd'ye de bakıyoruz,daha ucuz olduğu için..Fotoğraf forumlarını irdeliyorum son kararı vermek için..
sercy kusmuş sonunda herşeyi,bilio adam :D
tokinanın geniş açısı sanırım 12-24. sigma 10mm ye kdr inebiliyo. aradaki 2 mm nedir ki diyeceksiniz ama karşılaştırmalı fotolarını gördüm ve sırf o 2 mm bile çok şey farkettiriyor. bulursam post ederim buraya da. bu durumda sen ne önerirsin 10mm ye kadar inebilecek lens (canon için)? canon 10-22 var ama o da çok para :)