bu şekilde bir fotograf çekimi için ne tür bir makina lens ve çekim şekli kullanmam lazım . bilgisi olanlar yardımcı olursanız sevinirim
yoğunlukda 360 derece mekan iç fotolarını çekicez .
makina ? lens ? ne tavsiye edersiniz .uygun yollu
bu şekilde bir fotograf çekimi için ne tür bir makina lens ve çekim şekli kullanmam lazım . bilgisi olanlar yardımcı olursanız sevinirim
yoğunlukda 360 derece mekan iç fotolarını çekicez .
makina ? lens ? ne tavsiye edersiniz .uygun yollu
360 derece çekim yapmak için özel bir fotoğraf makinesine ihtiyacınız yok. Fotoğrafları bir noktadan çekip program ile bilgisayarda birleştirecekseniz. iPhone ya da iPad varsa var bu uygulama onlarda...
ama o aradaki birleştirmeden doğacak kayıklıkları istemiyorum yani o ayarı elle yapmak zor. yokmu başka bir yöntemi
yarı prof DİGİTAL slr ile olur. lendi ben de bilmiyorum ben de örenim![]()
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
Bende var prof D-SLR. Makineyle alakası yok. O aradaki boşlukları da programın kalitesi belirliyor. iPadde kullandığım program boşluk bırakmıyor. 1 dolar mı ne ücreti de. PC için program bilmiyorum maalesef.
DSLR makinalara panaroma çekim modu koydularmı bilmiyorum ama eğer yoksa göz kararı çekiceksin.Çekiceğin bir sonra ki kare , bir öncekinin 3te 1'ini kapsamak zorunda.Bir süre alıştıktan sonra tripoda bile gerek yok elle çekebiliyorsun , ben elle çekiyordum.
Birleştirme işini panaroma programlarına bırakcasın en iyi şekilde yapıyorlar.
Düzgün bir şey istiyorsan ipad,iphone ile olacak iş değil.
Nikon makinelerde Panoramik mod var ancak 360 derece çekim yapmaya izin vermiyor. Cihaz üzerindeki yazılımlar yan yana 7-8 fotoğrafı birleştiriyor sadece. Yani maks. 160 derece yapıyorlar.
peki aradaki o kaydırma işlemini nasıl ayarlıyorsunuz . çünkü dediğim alan 360 derece çekilicek tam tur stabil dönmem lazım fotoyu. tripod kullanıcam fakat bir karenin bitişi öbürünü tutmıcak ben bunu nasıl hallederim ? bu sorun olmıcakmı ?
bu arada teşekkür ederim
Unutmadan, program bilmiyorum dememin sebebi iPadde kullandığım programda tavan ve yerin de fotoğrafını çekerek bulunduğunuz yerin çevresini tam küre olarak fotoğraflayabiliyorsunuz. Ancak yer ve tavan çıkmasın, sadece duvarları baz alarak 360 derece diyorsanız D-SLR makinelerin kendi bilgisayara aktarım programları ve Photoshopta var bu özellik.
O tutup tutmama işini kafana takma dostum, program hallediyor onu sorunsuzca. Dip dibe gelecek diye uğraşmana gerek yok. Kafan rahat olsun pay bırakarak çek.
Tripod yeterli olmaz yalnız, uzaktan kumanda kullan D-SLR ise. ya da deklanşöre bastıktan 2 saniye sonra çeken self-timer a al. Yoksa deklanşöre basarken oluşan titremeden dolayı sorun olabilir fotoğrafta. Hele ki iç mekan, ışık kıt.
panoromik mod sizinde dediğiniz gibi 160 derece gibi ancak o kdar fakat ben tam tur çekmem lazım gerçi sanırım burda devreye program giriyor.
peki bu çekimi yapmak için makina ve program tavsiyeniz varmı ?
uygun fiyata benim iişimi görücek ama kalitesi çokda kötü olmayan en azından çekim kalitesi iyi olan bir marka model varmıdır .
Kompakt makine de iş görür. Ne amaçla kullanacağınızı bilmiyorum açıkçası. Daha doğrusu ne derece net bir fotoğraf istediğinizi. Günlük hayatta kullanılan standart kompakt makinelerin çekim kalitesi yeter diyorsanız en ucuz makineyle bile bu işi halledebilirsiniz. Dediğim gibi önemli olan birleştirmeyi yapan program zaten.
Ha diyorsanız ki çok kaliteli olacak, onun için de çeşitli D-SLR kamera ve lens önerileri yapabilirim.
photoshop kendisi o düzeltmeyi yapıyor. yani farz edelim ki ilk fotoğrafı çektikten sonra makineyi biraz daha sağa döndüreceksiniz, öyle öyle saat yönünde 360 derece oluşturacaksınız. bunun için ilk çektiğiniz fotoğrafın sağ 1/4 kısmını, ikinci çektiğiniz fotoğrafın sol 1/4'lük kısmı yapmalısınız.
ya da kısaca: Panorama Fotoğraf Nasıl Çekilir? | Fotografium Blog | Fotoğraf Hakkında Her Şey...
" Fotoğrafları en az %25 üst üste bindirin.
Kare kare sola veya sağa gideceksiniz. İlk fotoğrafı çektikten sonra ikinci fotoğrafı çekerken, ilk fotoğrafın da %25ini aldığınıza emin olun. Böylece program birleştirirken daha rahat birleştirir."
Düzeltme: Yanlış anlamışım galiba ben soruyu, 360 derece yapmıyor bu yöntem, afedersiniz.
"Respect a man's car, a man respects you."
lens harika ama tr de fiyatı nedir + pahalı gözüküyor
bu tür bir lens alıcam fakat şuan orta düzeylide olsa bu çekimi yapabilicek daha uygun alternatifleri araştırmak istiyorum .
durumumu düzeltince bu tarz bir lensi kesinlikle alıcam . ben ilk öğrendiğimde bu tarz bir lensten bahsettiler ama çok prof olmadıkça gerek yokmuş gibi .
peki bu lensten trde varmı ?
Bu lensten TRde olduğunu sanmıyorum. Hiç adının geçtiğine bile şahit olmadım. Çekim kalitesi, keskinliği ve kontrastı nasıldır bilinmez. Sağlam bir D-SLR + Prime lensle çekilen fotoğrafların birleştirilmesiyle oluşturulan panoramikten alınan verimi bu lensten alamayız diye düşünüyorum.
1500 liraya fazlasıyla iyi bi set kurabilirsiniz sadece bu amaçla kullanacaksanız.
Nikon konusunda pek tecrübem yok ancak Canon veya Pentax düşünürseniz tercihiniz konusunda da yardımcı olabilirim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)