hmmz kullandınmı yoksa arkadaşlardan falanmı duydugun ? Nette yorumlarda testlerde başarılı bir motor oldugu yazıyor ama Minikler de motor konusunda bilgili oda tavsiye etmem dedi :soru:
Printable View
125 lik motor alacaksan scooter bak ..
ama adrenalin istiyorsan 660 makineden şaşma derim ..
arkadaş ilk defa motora binecek galiba 660 al diyorsunuz bu şeye benzedi git köprüden atla yeni başlayan birisi illaki 125 veya 250 cc ile başlamalı duke 125 e gelince avusturya malıdır ktm candır it gibi sağlamdır bayiside var serviside var her konuda kendisini kanıtlamış bir markadır
bisiklete duzgun binebiliyorsan 250nin altina dusme derim baslangic olarak. ben honda nsr250 ile basladim bir iki ay sonra zxr750ye gectim. sonrasindada 900rr ve 954rr. su anda iki teker racing olsunda ne olursa olsun uygun hesapli cok dusuk maliyetle alabilecegim bi ton ivir zivirlarda dahil makinalara bakiyorum. cocukdan dolayi cok butce denkleyemiyorum cunku.
Bisiklet , kaykay , rollerblade hepsini uzun süre yetenekli bir şekilde yaptım diyelim.Yani iyiydim.Hani insan yapısına bakınca anlarya motora bakıncada çok iyi kullanabilecegimi anlıyorum.Ama tecrübede başka bişey.Tamam dengeyi vs hallederim de tepkilerini bilemiyorum motorların.Onun içinde motoru aldıgımda özel bikaç saatlik ders yeterli olur diye düşünüyorum.Bu arada tabi ehliyetede yazılıcam alır almaz.Ama hani ehliyet alma süresince kullansam çok caddeye çıkmadan vs polis durumu nasıl ara sokaklarda falan zorluk çıkarırlarmı ?
konuyu baltalamıs olmayayımda soyle 250lik falan maxi scooter tarzı var mı onereceğiniz uygun fiyatlı?
660XT ideal makina olur. Maksimum 180-185 km hız. Düşük hızlarda kütür kütür gider. İhtişamlıda duruşu var.
ktm avusturyalı motosiklet üreticisi, ktm'nin ürettiği herşey altın gibi, inanılmaz kaliteli, duruşu zaten belli ediyor, yedek parçaları pahalı, servisi çok az, eğer istanbulda değilseniz,yani yetkili servisine götürme şansınız yoksa, anadolu şehirlerinde bisiklet servisi gibi berbat moto servislerine bu motoru emanet etmeye kıyamazsınız..
motosiklet alırken genel yargı şudur ne kadar yüksek hacim, o kadar fazla zevk... o yüzden çoğu kişi 125 cc lik bir motorun bu parayı etmeyecegini savunur, olay tamamen tarz meselesi... bu arada, bu ktm duke'ün 250 cc olanı da piyasaya çıkacakmış gibi bir haber vardı.. 125 duke kendine baktırır, kafaya da cross kask takıldı mı, ghost rider gibi gezilir... :D
ben de a2yi 1 yıl önce kadar aldım, 150lik de bir scooter aldım şimdilerde benim de niyetlerim arasında bir ktm var..
Xt 660 Diorum :) Caddeye çıktın mı keyifte verir yanlarda tekerde yaparsın kaldırımdanda gidersin Süpermoto güzel bir makina :) 1 takım Akrapovic Taktın mı tadından yenmez
KTM candır hatta adı dakar yarışları ile özleşmiştir dayanıklılığının en önemli göstergesi bence.
lakin pek ciğerli değil duke 125 gitmek için değil eğlence için saf
örnek
geçenlerde bi arkadaşa çok sağlam kitlediler
mondial scooteri var
ehliyeti yoktu, motorun vergisini vizesini de yaptırmamış kaç senedir akıllı
1500 lira kitlediler :D
1000 lirası ehliyetsizlikten 500 ü vergi ve vizeden.
bende de mondial 150 zc var biniyorum da ağustos ayından beri(şu son 4 ay hariç tabi yağmurda soğuktan binemedik)ehliyet almadım hala
en ksa zamanda yazılıcam bende bu 1500 lirayı duyduktan sonra tırstım baya :D
bi süre bende ehlıyetsız dolaşmışdım ama montu kaskı gyince efendı efendı kımse bişi demedı tabı şanş işi , ehlıyetten sonra tabı korkusuz daha eglencelli özellıkle evraklar tamam ıse :)
bende kasksız fln çıkmıyorum tabi.
dizlik de aldım kışın soğuktan biraz korusun düşersek de dizi korusun diye,yazın bi kere düştüm çünkü dizden nerdeyse 1 ay çektim :D düştüm denmez aslında motor tam durma noktasında yan yattı altından çıkayım derken diz biraz döndü galiba :D 15 gün zor bastım davul gibi şişti :D
eğer polis motorcular için çevirme yapmıosa zaten durdurmuyo bile kaç defa geçtim.. ama motor için özel çevirme yapıyolar bazen o zzaman sıkıntı...150 cc scooter la kaçamazsın da pek uzağa:D
125 lik kesmez
MZ bile 250 cc idi bendeki kesmiyordu:)
geçmiş olsun aman abı dıkkat bende yazın pert oluyordum allah korudu ,
münkün olduğunca polislere selam falan vermek gereklı :D