ruhsatı kaybettimde de git emniyete. Niye bu kadar uğraştın ki?
Printable View
ruhsatı kaybettimde de git emniyete. Niye bu kadar uğraştın ki?
ben yeni bi araç aldım..lpg işlencek( lpgnin gerekli evrakları hazır) muayenesi eksik..ek1 doldurttum yarın muayeneye gidicektimki şimdi ek1in kalktığını duydum..nasıl bi yol izlicez şimdi?
bu iş kar için yapılmaz zaten mecburiyetten yapılıyor haliyle mecburiyeti olan bir olayın karıda olmuyor tam zamanlı çalışan biriyseniz işinizden karınız olur diğer türlü işlerinizde askıya alırsın bütün gün git gel evrak kovala yaparsınız o günkü rızkınızdanda olursunuz..
birde arkadaşların servisi varmış ben bilmiyordum öyle servis gibi bir avantajınız yoksa yani trafikde orda burda tanıdığınız yoksa resmen bugün git yarın gel yaptırıyorlar sanki milletin işi gücü yokmuş gibi o yüzden müşavirler sizi bu tip sıkıntılardan kurtarıyor.. bütün günleri traifkde geçiyor nede olsa orda herkezle dost ahbab olmuşlar.
LPG li araçlarda ilk ruhsata işletmeden sonra daha sonraki muayenelerde sızdırmazlık raporu alınma zorunluluğu kalktığı söyleniyor. Benim aracıma 2010 da takılmış lpg ruhsata falan işlenmiş, 2012 haziranda LPG ile ilgili sızdırmazlık raporu almam gerekiyormu?
sızdırmazlığa gerek yok abi hafif kusur olarak geçiyor sadece...
arkadaşlar bugün öğlen gelen bilgilendirme ile ek1 mevzusu eskiden nasılsa bir süre daha öyle gidecekmiş bilginiz olsun eski uygulamaya geçildi bilgilendirme sonrası
yine yanlışlıklar ek1 üzerinde düzeltilip şubeden ruhsat çıkartılacak.
evet bugun telefon geldı tuvturkten normal doldurdgum ek 1 formu ıle gıdıp halledıceklermıs hadı hayırlsıı :)
ben geçen hafta corsayı silivriden yaptırdım tek seferde geçti üstelik ön cam dahil film varken 16 inc jant 195/45/16 lastiklerle arabayı çok defa çapraza kaldırdılar hepsi hafif kusurla geçti ama arabanızdaki eksikleri muayene istasyonunda daha iyi buluyorlar onu öğrendim :D:D 11 satır hafif kusur :D
bugün tüm evraklarımla beraber tüve gittim..lpgden kaldım malesef..anlamadığım olay , lpgnin yalıtımı v.s bişeylerini beğenmedi..bir gün önce sızdırmazlık aldım..makine mühendisleri odasındaki yetkili kişiler tarafından onay aldım..madem uygun değil nasıl onay aldım ? yada mademki tüvde tespit yapılacak ve makine mühendisleri odasının onayı hiç bişey ifade etmeyecek , niye sızdırmazlık raporu için ayrıca koşturuyoruz ? işin mantık dışı tarafı , lpg yi söylediğim şekilde yapıcaksın ve sonrasında tekrar sızdırmazlık raporu alcaksın dedi..ya ben sızdırmazlık aldım ve tüvden geçemedim..mademki sızdırmazlık raporunu alsamda geçemeyebiliyorum , niye tekrar sızdırmazlık alıyorum??? benim mantığım aklım bi türlü almadı bu işi..
sızdırmazlık hafif kusur olmaması süresi geçmeside hafif kusur ama tüpün10 yılık tarihini doldurmuş olması ağır kusur,
orada sadece dolum agzına depoya ve regülatör kısımlarına ve evrklara bakıyorlar alt kısımda kı tesisat borularının geçebilecegi kısımları kontrol edebilecekleri düzenekleri yok ve tesisat boruları egzoz a 10 cm den daha yakın olamaz sarkık gelişi güzel bir şekilde serilemez
yenıden sızdırmazlık alacak olmanızın sebebi sistemde bir parçanın düzeni yeri degişecek söktak işlemi olacak o tamiratta bir tadilat kapmasına giriyor o sebeple alıyorsunuz.
orada sadece dolum agzına depoya ve regülatör kısımlarına ve evrklara bakıyorlar alt kısımda kı tesisat borularının geçebilecegi kısımları kontrol edebilecekleri düzenekleri yok ve tesisat boruları egzoz a 10 cm den daha yakın olamaz sarkık gelişi güzel bir şekilde serilemez
yenıden sızdırmazlık alacak olmanızın sebebi sistemde bir parçanın düzeni yeri degişecek söktak işlemi olacak o tamiratta bir tadilat kapmasına giriyor o sebeple alıyorsunuz.[/QUOTE]
o zaman bütün suçlu gazı takan şahıslar..bugün gittim lpgciye bişeyler yaptılar ama ben kesin kaldım tüvden..boruları parlak tabaka gibi bişeyle sardılar..borunun yeri değişmedi yani..yarında geçmezse ben bu tüpü söker atarım..
dolum ağzına depoya ve regülatöre tüvde bakıyo..tam kapsamlı bi onay bile alamadıktan sonra neye onay veriyolar? . 25 tl para almak amaçlı yapılan bi uygulama dan başka bişey değilmiş..
ayrıca aracımın sök tak yapılacak yeri yine aracın altı olcak..oraya bakıcak düzenekleride yoksa , oraya gidip onay almak saçmalıktan öte bişey değil..
evet kit montajı yapan bazı firmaların önemsiz gördügü kısımlarda çıkıyor sıkıntılar genelde. muayenede sızdırmazlıgın hafif kusur olarak degerlendirmeye alınma kararıda bu sebeplerden.
parlak dediginiz boruları kısmen korumaya alan izolasyon bir parça
malesef öyle ama boruların bir ucu tüp kısmına diğer ucuda regülatör kısmına bağlı o sebeple şart
Mayısta muayenem var ben de şimdiden ugraşacagımı düşünüyorum saglık olsun burası türkiye.