pm attım bu konuyla ilgili :)
Printable View
Hazır kounsu açılmışken bende sorayım.
2 hafta önce tümsekten geçtim aynı şekilde altını çok sert sürttüm.
sonra motordan yavaş yavaş dizelimse sesler almaya başladım :D
karterin delindiği aklıma gelmedi sonradan benzincide durunca farkettik herneyse.
sanayiye gittim. usta bana egzantrik keçeleri ve krank keçesi dağılmış dedi. triger setinde ömrü bitmiş hazır açmışken triger setinide değişelim dedi 200 tl işçilik 200tl de parçalar tutar dedi tamam dedim.
Bugün gittim ne kadar sürede biter diye öğrenmek için usta bana sen yanlış hatırlıyosun ben 400 sadece işçilik için söyledim dedi ?? :confused:
Şimdi ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa kazıklanmaya mı çalışıyorum :D
triger seti , egzantrik keçesi , krank keçesi , alternatör kayışı değişecek bunlar için 200 işçilik mi alınır 400 işçilik mi ??
400 işcilik neymiş ya... 400 liraya motor indirme bindirmeye ve toplamasına alıyorlar burda... trigeri ben 60 ama dışarda genelde 100 lira civarı değişiyorlar... 50 lirada keçelerle beraber... kayış değiştirmektede bişi yok hani onada alsın 20 lira... maximum 200
Aynen öyle maksimum 200 tutar.
Uğrama bir daha o adama..
şimdi sen o adama yaptırırken bi şeyi sana kullanılmısından bile kaktırabilir
gecmıs olsun bıraz dıkat furkancım .. kaynakla hal olacak cınsten bıseye benzıyo bı soktur bak bakalım
bu süre zarfında arabayı çalıştırmadan önce yağ seviyesini kontrol et geçmiş olsun
Bence burada karter üzerinde düşünülecek en son şey...
Asıl sorun, bu meşum vaka vuku bulduktan sonra, aracın ne kadar süre ile çalıştığı, ne kadar mesafe katettiği.
Deliğin boyutlarına bakılacak olursa, bütün yağ derhal boşalmış.
Daha açık yazayım: Araç bir süre yağsız çalışmış.
O motorun hali nicedir şimdi?
Yataklar, segmanlar, egzantrik mili, artık ne varsa, ne durumdadır?
Pardon o zaman..
Ben videoda karterin altı parçalanmış gibi gördüm.
Bana da sankı sadece contadan gibi geldı..Kesın çözüm karterı sıfır koymak gibi..
az once baktım yag seviyesi 1 hafta oncekıyle aynı sorun yok :)
arabayı sabaha Rad-R hondaya bıraktık YGZ tayyarla yan yana bakıma girdi :D