Desktopta kullanacağım için müzik, oyun vs SSD'ye yüklenmeyecek. Diğer 3 diskimden birine yüklerim onları.
Printable View
Desktopta kullanacağım için müzik, oyun vs SSD'ye yüklenmeyecek. Diğer 3 diskimden birine yüklerim onları.
Hızlı diye WD Caviar Black aldım lanet ettim, ilk aldığım bozuk çıktı garantiden değiştirdiler şimdide çok sesli çalışıyo ha bozuldu ha bozulacak gibi.
Sağlam bir SSD banada lazım takip ediyorum önerilerinizi.
Hanım ve benim evdeki 5 adet PC'mizin 4 tanesinde SSD var. 40 gb eski seri sata2 olandan tutunda sata3 550mb okuma hızına varana kadar. Sadece 1 adet PC' sata3 hızını desteklemesine rağmen inanılmaz memnunuz. Performans ve sessizlik süper. Veri güvenliği açısından korkutsada bir mekanik diskten daha güvenli buluyorum. Psikolojik olarak SSD'den sonra laptoplarıma kibar davranmıyorum. Çantası sağlam olsada sağa sola böyle atıveriyorum resmen. Ama herşeyin başı yedek. :D
Aynen yukaridaki yazida oldugu gibi aslinda ivir zivira bakmaksizin almak lazim SSDyi. Aldiktan sonra da vay benim essek kafam bu zamana kadar nasil HDDnin kahrini cekmisiz demek lazim. Buarada ben de hala HDD kullaniyorum yanlis olmasin :)
Bugun vatandan 90gb ssd kingston aldim
Goreceguz bakalim nasilmis
Katılıyorum. Bir de fazla kur-kaldır yapmayın, işletim sistemini mümkünse sadece bir kere kurun.
Fazla okuma/yazma hız testi yapmayın (ilgili programlarla)
Her seferinde ilk çıkan hızdan daha düşük hız alırsınız, yani yararlı değil. Hatta işiniz yoksa, SSD nin bilgisayarınızı yeterli düzeyde hızlandırdığını düşünüyorsanız, itiyaç hissetmiyorsanız hiç yapmayın.
Disk birleştirme yapmayın sakın. Tam formatta atmayın. Eğer birkaç format sonrası yavaşlık hissederseniz diskpart programından clean yapın. Oda kesmezse clean all yapın. :D