Printable View
aslında dogru soluyosunuz vermemek lazım. Türkiye'de yeni birşey alırken bile kimlik fotokopisi alıyorlar. fotokopiyle kredi bile cekilebilir yani..
ki bir kere yapılmaya kalkısmıstı uyanıgın bırısı.
eleman arıyor davasına gazeteye ılan vermıs, gittik cv verdik cv yetersiz kimlik fotokopisi ve acık adresinizde gerekiyo filan demişlerdi. bende pedere sordum boşveret ole sey olmaz dedıydı vermedıydım. haftasına gene gazetelerde haber. iş ilanı verdi dolandırıcı cıktı diye..
zaten kargolarda tc no almadan teslimat yapılmazki.yani doğru olan bu.
valla ben yılda 50 ye yakın alıs verıs yapıyorum 2 yıldır yılda 5 2ayda1 sınırı olca dıolar oldu dıolar halen bıse goremedık rahat olun ptt bole bıseyı yapamaz ozel sırketler yapabılırde.pttye gunde bınlerce kutu gelıyo yurtdısından 3 gunde gelıyo pttnın eve getrmesı 5 gun alıyo :) adamlar işsiz değil beyler para basıyolar bıde benden her kargo ıcın 2 lıra alıyolar anlamadım 2 2 2 2 2 2 2 dıo postacı tabı kargom geldı mutluluguyla 20 desede verırım o ayrı
vala postacı tanıyosa tc kımlık felan ıstemıyo benımkını zıle basıyo kapının onune bırakıyo gıdıyo arada adımı ezberlemıs kargo getıregetıre kanka bı wc kullanımmı felanda dıo
valla bu hafta 2 kere üstüste yurtdışından kargom geldi hiç biri için tc no almadılar..sadece bu sene 7 postam var şimdilik yurtdışından 8.yolda..
Bugün Yurtiçi kargo'da benden istedi.
bence kargoyu teslim ettiğe dair güvence olarak tc kimlik alınıyor.doğrusuda bu zaten.tc kimlik olmazsa kargoyu ben almadım derse kargo sahibi kişi ?
banada bi kargo geldi bugün benden de istediler verdik mecbur :D
Benden istenmedi ama zaten Topkapıya gidince kimlik fotokopisini istiyorlar. Vergi dairesi defterinede yazıyorlar. Ancak bilgisayardan felan daha önce almışmı diye bakmıyor direk veriyor.