bahsettiimiz kasa e46 mı?
Printable View
bahsettiimiz kasa e46 mı?
Ben sana yazıyım Ordan yola çık ben aracı aldığımda 18 lerle 8.3 gösteriyordu.19 lari taktım 9.3 oldu.yazilim yaptırdım 8.3 e düştü.su andada sabit 8.3 ama öyle 6 lar filan yalan bence...
Benim 1.5 megane o kdr yakıyordu zaten.
Bu arada soft yazilimli 177 lik 184 lük cabrio nun icinden geçiyor ama oda acarsa ne olur bilinmez :)
valla emre abı kafam karıstı ya! test aracında o degerlerı gorunce sasırdım ıste :) su tanberkte bakarsa cok ıyı olur :) 177 lık almam ıyı gıbı gozukuyor ! ama 177 lık oldugunu nerden anlıcam?
2007 model mı almalıyım yanı :)
bırde ne kadar para vermelıyım? zenon paket sunrof hız control park sensoru derı koltuk yeter :)
2007 lerin son çıkanları veya 2008 ler 177 lik.. bizde çok araştırmıştık.. hatırladığım kadarıyla 2007 lerde 177 lik yok.. 2008 makyajsızlar da 177 lik var bundan eminim... o yüzden ruhsatta ki kw lara ii bakmak gerekir.. zaten bu araçlar 2008 densonra yani 2009 da makyajlandı. stoplar farlar jantlar gibi hafif değişiklilkler yapıldı.. makyajlananların tamamı 2011 e kadar 177 hp lik.. sonrasında da 184 hp ye geçti zaten.. bencede 177 lik bakmalısın.hatta mümkünse makyajlısını.. yakıt konusuna gelince 9 litreler ciddi rakamlar bencede.. bahsettiğim gibi bizde çok araştırıp 2009 aralık ayında 2010 model sıfırını almıştık.. ortalama 7 litre yakıyor 16 jantlar var üzerinde. araç şu an 110 000 km de ve 6.5-7 litre civarında seyrediyor..
Dediğim gibi jant çok fark ettiriyor ki arkadaşta yazmış zaten 16 larla filan 7 lt yakıyoruz demiş.O gördüğün ekrandaki değeride fazla inanma neden diceksin,ben sana benim arabayı sıfırlıyım biraz kasıp ortalamasını atıyorum 1000 km de 6 lara çekiyim sonra sen gel 10 km gazlıyalım öle hemen 9 lara filan çıkmaz araba...Ortalama gösteriyor sonuçta.Tamam ok 6 gösteriyor ama ne zaman sıfırlanmış ne kdr yol yapmış ki bence ordaki araçların bir çoğu o şekilde yapılıyordur sonuçta artık insanlar ekrandaki ortalamaya bakıyor ooo az yakıyormuş diyor.Hee sen 19 jant takmazsın zaten 8 litrede yakmaz.Bence yakış gidiş ortalamasında başarılı 3.20d...
Misal 5.30d 10 litre yakıyor fullun fullu bir araba 19 jantları ile..Ama o da değer,çok farklı bir alet...Tork manyagı.. :)
sımdı tanberkten gelır :d tskler ben cogu arabada katolog degerını tutturuyorum hatta altında bıle sanırım kullanmayla alakalı
Gördüm geldim :)
Şuanda ortalamam 6.9-7 litre arasında gidip geliyo normalde sürekli sıkmıyorum ama bu degerin içinde yanlamalarda var çok yogun trafiklere girdigim söylenemez.
Dediğiniz gibi sıfırlayıpta roll yapmaya çıksam o degerler görülür (10lt gibi) ki oda sağlıklı olmaz bence zaten her araba ilk sıfırladıgında yüksek gösteriyo bi 100km yaptıktan sonra degerler oturuyo.
Şöylede bi örnek veriyim İzmirdeki evimden çıkarken sıfırladım ortalamayı Denizlideki evime geldigimde ortalamam tam 5.9 gösteriyodu toplama bi 250 km cıvarı bi mesafe otobanda (100km) 130 km/h , şehir içinde de 100- 110 km/h hızla gittim bu yolu. Aynı yolu arkalı önlü e250cdı ile gittik onuda sıfırlatmıştım kardeşim kullanıyodu onunda 7.1 di ortalaması.
valla kımse bu bmw nın katolog degerlerıne ınanmıyor ya tanberk :D sende bırde 19 jant var :D hem daha agırsın 4 kapalıya gore :)
Ya zaten öyle sürekli basmıyorum canını çıkarcak şekilde :) bildigim düzgün yollarda filan, zaten araba kazık gibi içim gidiyo bi çukura girince :)
aynen tanberk haklısın :) benıde bmw cı yaparsın artık sen :D
163 ve 177'likleri egzoz çıkışlarından ayırt edebilirsin. 177'likler de egzoz çıkışları kareye yakın.
bu arada yanlış bilmiyorsam 184'luklerden 2005'ten itibaren geliyor.
Ayrıca 184 bg (sedan) ile tamamen sıkarak kullandığınızda 7.5 8.0 lt goruyosunuz.
Doğru duzgun dusuk devirde kullanırsanız 5.5 lt gayet rahat gorebilirsiniz. Ama bu değerler full ekonomi modunda. Gunluk hayatta ara ara sıkarak falan 6.5 7.0 lt normal değerler.
OrMaNcI
tsk ettım cok! bende onu demek ıstıyorum normal kullanım ara ara gazlamalı ne kadar gazlancaksa ama 184 luklerde sureklı tapa gaz olduguhalde 7.5 lt dı ıste arkadaslara soyledım ama kımse ınanmadı ! acaba hakkatende cokmu yakıyor dıyo suphelenmeye baslamıstım ama tanberkın yakmıyor ıste masallah cok ıyı degerler :D
İnşallah Allah kısmet ederde alırsın fakat 6 lt normal kullanım göremiceksin ki tanberk in verdiği örnektede anlamak istediğin gibi anlamışssın adam uzun yolda 5.5 lt yaktım şehir içi ortalamam şu anda 7 diyor,ki pek trafige girmediği halde imiş.Bence aldıktan sonra 1 2 litre fazla yakarsa hüsrana uğrama senin dediğin değerler yine söylüyorum dar taban 16 jantlı hali filansa orasını bilemem ama 19 larla 265 tabanla 7 ltre zor.Hadi benimki 8 lt yakıyor benimkini boşwer ben köprü trafigi çekip yol açılınca da 200+ yapıyorum her gün.Ama tanberk'in söylediği gibi hiç trafiğe girmeden yakıcagın 7 lt ...
Hoş megane ında katalogunda yanlış hatırlamıyorsam 4,4 yazıyordu ben bir kere bile göremedim o değeri...
Yanlış anlama kızmıyorum ama katalog değerleri bence günlük kullanım değerleri ile alakasız...Hiç bir katalog değeri ölçülürken ışıktan ışığa kalkıldığını sanmıyorum ki bunu sende bende yapıyoruz yada yapıcaz yeri geldiğinde..
Sonuç olarak bir depo ile 750 km yaparsın işte yada 800 öyle söyliyim bol gazlamalar. :)
peki +160k km lerde bi aracın tüketim hariç arıza istatisstikleri , kronik sorunları varmıdır?parça , bakım maliyeti ne alemde?motor yazılıma gelirmi?citroen de ucuz değil ama c4 ten sonra yıkarmı bütçeyi?
Ahmet ben bildiğim kadar cevap veriyim çok uzun süreli kullanmıyorum 20.000 de oldu benım araba totalde 80,000 km de şu anda ama yetkili serviste 2 bakım yağ su filtre gibi bakımları 500 liralara geliyor bilgine yani reno nun 2 katı ama bmw işte arasında 10 kat var.. O şekilde tolare ediyor kendisini..Yazılım konusuna yorum yazmam için çok erken 20,000 km dir ecu fast yazılımlı bir sıkıntı olmadı görücez Allah izin verirse...
tskler emre abi tamam orjınal jant ve lastık kullanırım 7 lt yaksın ama gıtsın :D 350 nm torku var masallah :) ne kadar vermelıyım 2007 lerıne pekı?
05/07 arası 163 lük
07/10 arası 177 lik
10 sonrası 184 lük
diyor wikipediada
Yanlis olmasin ama 07 sonu direksiyon-vites topuzu yeni tip olanlar 177
Oncesi eski direksiyon-eski vites topuzu 163
LCI full makyajlilar 184
E46'lar ise 150 ve sorunlu olduklarini duymustum
ornek olarak yollarmısınız pekı rıca etsem hangılerı 177 bg hangısı 163 oldugunu 2007 lerden :D ılla adamlara ruhsatınımı sormam lazım :D