kemal sunal ın bir filminde de vardı ringo
üçkağıtçıda mıydı neydi ya :) :) :)
Printable View
son umudumuz diil lan
umudumuz şaban :D :D :D :D :D :D
taam laa işte şabandan önce bi umutları olmadıgından son umutları şaban oluyo :D
imza yaparım bunu ihtiyar:D
aha adamım :D
Konu da yorumlarda süper:D:D
Dingo bu durumdan rahatsız olmamışmı acaba:D
Tamam filmler eski olabilir ama silahı niye hep böyle tutuyolar anlamış değilim:D elinden düşürecek gibi polislerimiz filan:D
bende diyorm noluyo :D
off çok karışık bi mevzu bu :D
Edit : ringo'da çok tanıdık geldi ama :D
hahaa çok ilginç gerçekten böyle ilginç bilgiler eğlenceli oluyor..
Geçen gün kim milyoner olmak isterde gazlı bezin anlamı nerden geliyor dendi ben gazlı bez anlamında düşündüm şıklardan biri gazze şeridiydi çok saçma direk eledim ama cevap gazze şeridi çıktı gazzede yaralanan insanlarda kullanılmaya başladındığı için adı öyleymiş çok ilginç gelmişti bana buda benden olsun :D:D
nick e bakmadan konuya girdim dedim noolii :D
iyimiş :D ögrenmis olduk tesekkurler
ringo dingo
hazir bole bi konu acilmisken :D
ALO" NE DEMEK? TELEFONU AÇIP ALO DERİZ YA HANİ...
Meğer bir sevgilinin adıymış...
*
Sevgilinin "tam adı" "Alessandra Lolita Oswaldo"dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden Alexander Graham Bell’in sevgilisiydi. Graham Bell, telefonu icad edince, ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti.
ALO
Atölyesinde, telefonu çalınca, arayanın Allessandra Lolita Oswaldo’dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Alessandra Lolita Oswaldo" diyordu.
Bell, zamanla sevgilisine adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lol Os" diye karşıladı.
Çalışmaları uzadıkça, Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve ona iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "ALO" idi.
Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka bir şey düşünmeyen, sevgilisinin bitmez tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Bell’i terk etti.
Bell, sevgilisinin kendisini bir gün arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı. Graham Bell’i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında, kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu ALO diyerek açıyor ve herkese artık ALO diyordu.
O günlerde hemen herkes, telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell’in anısına saygı olarak ALO demeye başladı.
Bugün tümümüzün kullandığı ALO sözcüğü işte o günlerden uzanmaktadır günümüze...
o zaman italyanlar neden "pronto??" diyor? diye sorarlar adama:D
ben bir hikaye biliyorum anlatayım...
telefon iyice yaygınlaşmıştı. italyaya çekilen ilk telefon o zamanlar ünlü bir tüccar olan Potamyalı Ragıp Oğlu Nuri Tünay Ortaparmak'ın evine çekilecekti...hat çekildi, isim kısaltıldı..ve pronto oldu o yüzden italyanlar telefonu öyle açıyorlar....mış..:D
oo konu hoşunuza gitmiş bakıyorum :D
hatta ringo diye mutasyona bile uğramış :hahaha:
Bir ara cs 1.5 oynarken bir abimiz vardı nickini by dingo yazardı :D Her ortamda muhabbeti kurardı. Türkçede çok kullanılıp anlamı bilinmeyen şeylerden biri. Mesela benimde En sevdiğim Söz Ihlamur Çaydan Tatlıdır :)