Evet yokmudur Ankara'da pedallayan birde bisiklet buluşması yapalım :D
Printable View
Evet yokmudur Ankara'da pedallayan birde bisiklet buluşması yapalım :D
bende evden havuza giderken kullanmak icin ortalama günlük 8-10 km icin bir bisiklet düşünüyorum. Kron xc250 ler geçiş aşaması için iyi diyorlar. Başka kron xc250 muadili veya aynı fiyat aralığında daha iyi olan bisiklet önerisi olan varsa dinlemek isterm. Birde v fren hidrolik fren diyorlar hangisi daha iyidir.?
Hidrolik fren daha iyi, ama haliyle daha pahalı tabi :) Daha hassas ve güçlü frenleme sağlar
18vites 96 model arçelik var bende hella flush tunik :Ddaş gibi hala arada sürüyorum memnunum
doğubank'a gidip hafif malzemelerden bi bisiklet toplatmanızı tavsiye ederim... unutulmaması gereken en önemli nokta ise ön ve arka göbekler... nekadar kalliteli olursa okadar keyifli bir sürüşünüz olur, bu kaliteyide genelde rulmanlı göbekler sunar... öyleki benim bisikletimin sadece göbekleri 250 lira kadar tuttu :)
bir göbeğin kalitesi ise elinle çevirdiğin zaman yağ gibi dönmesinden anlaşılır, kesinlikle tıkır tıkır olamamalı, en ufak bir takılma tıkırtı bile bir kayıptır.....
fren konusunda çok extrem durumlara girilmeyeceği taktirde disk kesinlikle önermem, gereksiz bir ağırlık oluşturuyor... illa olacaksada mutlaka hidrolik olmalı, telli sistemler çok ama çok sıkıntılı...
ha illadisk istiyorum derseniz, elimde bi takım sorunsuz telli disk fren kiti ön arka göbekleriyle beraber durmakta....
shimano derore ön arka göbek(diskleriyle beraber) ön arka fren kaliperleri ve kollarıyla beraber(kolara vites kollarıda dahil...)
kron iyi dediler ama salcano aldım gecen hafta 450tl
Ön araştırmalarım sonucu suan xc 250 ye karar verdim. Geliştirmeye müsait bir bisiklet. Tek kötü yanlarının çatal ve orjinal frenlerinin olduğunu söylüyorlar. Kadrosu bir üst model hatta xc 750 ile aynı kadro. V fren ve daha sonra çatal değişimi ile bayağı iyi duruma geliyormuş. giriş aşaması bisikletim olduğu için zamanla ilerde kafamdaki bisiklet modelini belirlememe yardımcı olacaktır.
Kron 'da ısrarcıysanız XC1000 öneririm. Onun dışında Salcano Astro, Sedona 711 iyi bir tercih olur. Yukarıda da denildiği gibi bisikletin kadrosunun yanı sıra ekstreme girilmeyecekse aktarıcı ve yürür organları kaliteli tutulmalı.
Bianchi diamond var çift amortisör disk fren gitti gidiyor 250 tl .d
http://img545.imageshack.us/img545/4...0420121494.jpg
Bianchi den ziyade çift amortisörlü bisikletler çok ağır..
arkadaşlar bende bisiklet işine giricem maksimum bütcem 1000 TL ne önerirsiniz ?
araziye çıkmayacaksanız kesnlikle dağ bisikleti almayın, tur bisikletlerine bakın
araziye çıkmayacağım ama bisikletcinin söylediği dağ bisikleti dişlerinin inceldiği ve hem yol hem dağ arası bir hale getirildiği yönünde.