merhabalar bişey sormak istiyorum şu lens nikon d5100 cihazıma uygun mudur
Sigma UC Zoom 58mm çap
28-105 mm 1:4 - 5.6 AF
Japon malı
edit : araştırdım ancak bulamadım herhangi bi bilgi
Printable View
merhabalar bişey sormak istiyorum şu lens nikon d5100 cihazıma uygun mudur
Sigma UC Zoom 58mm çap
28-105 mm 1:4 - 5.6 AF
Japon malı
edit : araştırdım ancak bulamadım herhangi bi bilgi
Bayoneti önemli, Sigma tamron falan muadil lens üreticileridir. Aynı lensten Canon içinde, nikon içinde üretmiş olabilirler.
Amaç nedir. Zoom lens sahibi olmak mı? Yoksa Portre çekmekmi? 28mm Full frame makineler için bizim 18-55 teki 18mm gibidir ama 1.5x crop yani senin makinene dar kalır. 105 ise senin makinen için ara bir uzaklık. Ayrıca netten gördüğüm kadarı ile kötü bir lens.
Bütçe ve istek ne?
Canon Powershot a3400IS Aldım media markt'ten 214 tl'ye indirimdeydi. Simdi 280 tl olmus. Fazlasıyla memnunum. Harika bi çekim kalitesi var.. 16 mp
Şiddetle tavsiye ederim..
tripodsuz Çektiğim bi foto;
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...63181288_n.jpg
Sana çok güzel bir tavsiyede bulunayım ozaman öğrenci işi hem :)
Netten araştır ebay, sahibinden, sanalpazar gibi yerlerden 20-30 tl aralığında m42 to nikon yazan, m42 bayonet lenslerin nikonla kullanılmasına yarayan adaptörlerden bul ve al. Sonrada manuel lens dünyasına giriş yap. MF (Manuel Focus) lenslerde çok az paralara optik kalitesi Bokeh(alan derinliği) Karakteristiği yönünden çok çok iyi olanları vardır.
Tek kötülüğü odak noktasını kendin elinle bulucaksın. Ha çipli adaptör alırsın(mesela ben kullanıyorum) deklanşöre basılı tutar ve elinle netlemeye çalışırsın. netleyince o sana uyarı verir ve sende çekimi tamamlarsın.
m42 adaptör haricinde zamanla farklı bayonetlere uygun adaptörlerde alırsın ve kullanırsın. m42 en yaygın olan ve lensi piyasada çok bulunan bir bayonettir.
Bende Mesela Helios 77m-4 50mm f1.8 ve Pentacon 29mm f2.8 macro var.
Bende daha yeni giriştim bu işe ve daha birkaç çekim yapmama rağmen çok sevdim. MF bambaşka bir dünya gerçekten...
22 TL ye mesela macro tüp aldım pentacon'u ters bağlama adaptörü arıyorum macro ya girişçem :)
Enna Munchen Tele Ennalyt 135mm f2.8 lens var mesela tanıdığım bir gençte satıyordu. 120-130TL gibi bir fiyata.
Helios 44m leri bulursun 50-70 arasına.
Bunun gibi birçok alternatif.
heliosla çektiğim 1-2 kareyi paylaşayım bak ;
http://farm4.staticflickr.com/3668/1...6bb926d0_c.jpg
http://farm3.staticflickr.com/2879/1...a0a90dfa_c.jpg
Buda eve dönerken karşılaştığım personelimi konu mankeni olarak kullanarak 20 kare den oluşturduğum Bokeh panorama fotoğrafım :)
http://farm6.staticflickr.com/5525/1...4e388d58_c.jpg
@OnurD abi çok teşekkür ederim bilgiler için .
sen söyler söylemez baktım şunları buldum bunlar işimi görür mü
Nikon D800 Makro Uzatma Tüpü Macro + Kargo GittiGidiyor'da 94487718
Nikon İçin 3'lü Macro Uzatma Tüpü Makro Adaptör GittiGidiyor'da 95566003
Sen yazının hepsini okumadın galiba :D
Tüpü kendime aldım Ben mcro için. Sana önce bir adaptör lazım adaptör Bak. mesela bu çipsiz olanı ; Tıkla almışken çiplisini al ama.
Adaptörden sonra lensler gelicek. Macro işi sonraki iş. Ha çok istiyorsan 18-55 filtre çapı 52mm olması lazım Şunu al lensini ters bağla gir objenin içine macro yap. Elini alıştır macro tüp al devam et :)
Ama öncelik m42 to Nikon adaptör ;)
anladım abi şimdi. ilk defa lensin ters takıldığını görüyorum abi çok şaşıdım acıkcası :D
bokeh panorama tekniği çok acayipmiş
Brenizer Method deniyor, bulan abinin fotoları;
brenizer method Archives - Ryan Brenizer -- NYC Wedding Photographer. Problem solver, storyteller. » Ryan Brenizer — NYC Wedding Photographer. Problem solver, storyteller.
EOS 7D 'yi bir kaç kişiye sordum başlangıç makinesi cevabıyla karşılaştım. Ne kadar doğru?
m42 35mm 2.8 porst
m42 50mm helios 44m,porst vs vs
135mm m42ler elimde mevcut
manuel lens arayan arkadaşlar var ise yardımcı olabilirim
OnurD. paylaşımı çok güzel olmuş tşk ederim ;)
bende şunu sorucaktım ,
Canon EOS 600D 18 MP 3.0 inç LCD DSLR Fotoğraf Makinesi
18-55 mm DC Lens alıcam 1300 lira diyor bide ;
Canon EOS 600D 18 MP 3.0 inç LCD DSLR Fotoğraf Makinesi
18-55 mm IS II+Tamron 70-300mm+8 GB Class 10 Hafıza Kartı+Çanta+Tamron 62mm UV
buda 1750 lira
hangisini almak mantıklı , 70-300 yanında almam daha mı iyi olur bu işe girmek istiyorum sonuçta ilerde lazım olucaktır , yada sadece ilk etapda alıp sonradan + lens mi alsam . tavsiyelerinizi bekliyorum ;)
arkadaşlar konun daha yararlı daha verimli olması için lütfen photoshop vs ile oynanmamış fotoğrafiları paylaşın... paylaşınki makinanın asıl yeteneğini görelim...
Aynen Bende daha yeniyim 2 yada 3 cü fotoğrafım bu teknikle.
Tekniği bulan Manyak budur :) Hernekadar Konuşmalarını sevmesemde teknik güzel. Tripod gibide eli var herifin bir gram dengesizlik olmazmı ya :)
Benimkini soruyorsanız 20 kare, aslında 30 falandıda işte belden aşağısı ve bazı kısımlarda bozulma yada eksiklik olunca kırptım bukadar kaldı.
Cevabı altta.
İlk defa D-SLR bir makineniz olacaksa 600D mantıklı bir başlangıç. Devam ederim Ben bu işte diyorsanız değil. hele hele zoomlu mumlu olan 2. seneçenek hiç iyi değil.
Tamronun 70-300ün sıfır fiyatı 300TL. Kabak gibi güneşin altında çekim yapmayacaksanız vasat bir lenstir. 55-250 yi tavsiye ederim.
600D Benim kullandığım 60D ile aynı sensöre sahiptir. Güzel makinedir falan ama Bence yanında 18-55 ler falan gereksiz paralar sonra 18-55i 100tl ye satıcam diye 100 takla atıyoruz.
Benimde kullandığım Tamron 17-50 f2.8 tavsiye ederim 2.elleri 600-700arasında (sıfırı 850-900TL arasında) Makine olarakta sadece Body alın . Hatta ve hatta 2.el 500-550D falan bulun sadece Body olarak tabi.
Ben 400D 18-55, 70-300 Tamron , 50mm f.18 kullandım uzun zamanlar. Makineyi satıp 60D aldım lensleriminde hepsini satıp 17-50 Tamron aldım.
Şimdi FullFrame mi alsam diye kaşınmıyor değilim.
Sıfırdan başlıyorsanız biz amatörlerin genelde yaptığı hata olan giriş seviyesi makineleri sıfır alıp SLR like makine gibi flaş açık pat pat kullanayım elimde prof makine var desinler diye 3-4 senenizi heba edip paranızı sokağa atmayın.
Ben bu işe baş koydum, meraklıyım, uğraşıp kendimi geliştircem diyorsanız eğer;
1000-1100TL ye temiz bir 5D clasic body alıp yanınada, ilk etapta el alışsın diye 50mm f1.8 lens almak en mantıklısı. Sonrasında Manuel lenslerle az paraya çok iş yapmak mümkün.
Yaz yaz, öner öner bitmez :)
Ben aklıma gelenleri şimdilik yazdım, tercih sizin. Birşey olursa burdan yada özelden yardımcı olmaya çalışırım :)