User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
40 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Araca Dogalgaz Baglama

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Araca Dogalgaz Baglama

Tum dunya ulkelerinde yaygin bir sistem olmasina karsin, bizim ulkemizde neden talep gormuyor? prosedurselmi yoksa teknik birtakim engellerimi mevcut? ankara halk otobusleri 12 yildir kullaniyor olarak biliyorum
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Burak53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araca doğalgaz bağlama
    https://www.instagram.com/rr_ek_project/
    inananlar mutludur, şüphe edenler ise bilgili.

Jeandan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Performans kaybı ve lpgye göre çok daha büyük tankların bulundurulması gerekiyor. Asıl 2 neden bu sanırım
    .

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -CNG ile denk menzile ulaşmak için LPG tanklarının yaklaşık 3 katı hacminde veya 3-4 adet tank kullanman gerekir. Bu da çok fazla yer ihtiyacı demektir.

-CNG tankları çok daha kalındır. Bu da ilave ağırlık ve yüksek maliyet demektir.

-CNG, LPG gibi tak çalıştır değildir. Ateşleme avansına ve haritaya müdahale ister. Bunun için de remap gerekir.

-Dolum istasyonu yok.

-Dolum yüksek basınç sebebiyle uzun sürer.

vs...
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç ne o önemli bagaj açısından
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim ulkemizde denek olarak 2 aracda var, hersey yolunda gidiyor ama dolum noktalari en buyuk sikintiymis, cok samimi aile dostumuz bu isin icinde oradan biliyorum bu kadarini

d16y4
    Misafir
    ankarada 3-4 tane cng istasyonu var ve dolasıyıla kullananlarda neden çogalmadı bilemiycem . Tek dikkatimi çeken şey tankın dolum ağzı motorun içindeydi nedense

d16y4
    Misafir
    Şu anda Ankara'da 5, Kayseri'de 2, İzmit'te 1 doğal gaz dolum istasyonu bulunuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile geçtiğimiz yıl Otobüsler için doğal gaz istasyonu kurulum projesini gerçekleştiren Akfel Grup, doğal gazla çalışan otobüslerin kullanımın yaygınlaşmasını ve buna paralel olarak da doğal gaz dolum istasyonlarının sayılarını arttırmayı hedefliyor.

Akfel Grup içinde İzmit'teki projeyi yürüten Gastrans Koordinatörü Bilal Şaki AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında yayınlanan ''ulaşımda enerji verimliliğinin artırılmasına ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik'' ile doğal gazlı araçlara öncelik verilmesine vurgu yapıldığını, bununla beraber büyük şehirlerde, bu konuda bir arayış başladığını belirtti.

İlk uygulamayı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığını, 5 ayrı noktada otobüslerin doğal gaz dolumu için tesis kurduğunu anımsatan Şaki, doğal gazlı uygulamalarda ikinci olarak Kayseri'de 2 adet istasyon açıldığını belirtti.

Akabinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzgaz'ın 2007 yılında birlikte bir ihale açtığını ve o ihale kapsamında İzmit'te otobüsler için doğal gaz dolum istasyonunu kurduklarını ifade eden Şaki, ''İlk uygulamamızı biz İzmit'te yaptık. 2010 içinde 1-2 uygulamamız daha olabilir'' dedi.

Şaki, şu anda bu konuda özellikle büyükşehir belediyelerinden kendilerine talepler geldiğini belirterek, ''Ulaşımdaki maliyetleri düşürmek adına doğal gazlı araçlar ciddi avantajlar sunuyor. Doğal gazlı araçlarla yüzde 30'ların üzerinde bir yakıt tasarrufu sağlandığı belirtilmekte'' dedi.

''BUSWORLD'' fuarında katılımcı olarak yer aldıklarını belirten Şaki, fuarda bazı otobüs firmalarının doğal gazlı modellerini sergilemelerini beklediklerini kaydetti.

-''EN BÜYÜK SIKINTI YÜKSEK ÖTV''-

Türkiye'de hemen hemen bütün illerde doğal gaz olduğunu söyleyen Şaki, ''Türkiye olarak hem otomobillerde hem otobüslerde doğal gaz kullanımı konusunda uygun pozisyonda olduğumuza inanıyorum'' dedi.

Burada en büyük sıkıntının yüksek ÖTV olduğuna, oto doğal gaz satış fiyatının yüzde 65'ini vergilerin oluşturduğuna işaret eden Şaki, AB ülkelerinde özellikle çevreye duyarlı otomobil ve otobüslerde aracı satın alırken de kullanırken de ciddi teşvikler söz konusu olduğunu, yetkililerden çevreye duyarlı temiz tüketimi olan araçların önünü açıcı politikalar beklediklerini vurguladı.

Bilal Şaki, ''İstanbul'da daha önce Avrupa yakasında 2, Anadolu yakasında bir adet otomobillere hizmet vermek amacıyla tesisler kuruldu. Fakat bu tesislerin kurulumundan hemen sonra ÖTV'de ciddi artış olması sebebiyle yatırımlar uzun ömürlü olmadı. Ama şu anda hem LPG hem akaryakıt fiyatlarının yükselmesinden dolayı, doğal gazlı araçların önünün açılabileceğini düşünmekteyiz'' dedi.

-''AKARYAKIT İSTASYONLARINA DOĞAL GAZ POMPASI KONULMASI MÜMKÜN''-

İgdaş ile örnek uygulama yaptıklarına da işaret eden Şaki, 1-4 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Gas Turkey fuarındaki stantlarında fabrika çıkışlı doğal gazla çalışan araç sergileyeceklerini, aracın doğal gazla 570 kilometre yol alabildiğini, ayrıca benzin deposundaki yakıtla da 130 kilometre daha yol gidebildiğini söyledi.

Bilal Şaki, ''Türkiye'de doğal gazlı araçlarla ilgili teşvik edici bir adım olsun diye öyle bir çalışma yapıldı. Burada aracın doğal gaz dolumu için gerekli ekipmanları Akfel Mühendislik olarak biz sağlıyoruz'' diye konuştu.

İstanbul'da arsa sıkıntısı nedeniyle, doğal gaz dolum istasyonu kurabilecekleri münferit yer olmadığını, yeni bir akaryakıt istasyonu kurma şansı dahi bulunmadığını ifade eden Şaki, ''Mevcutlarla idare etmeniz gerekiyor. Yurt dışında bu tesisler genelde akaryakıt istasyonlarının içinde yer alıyor. Bir tane pompa da doğal gaz için konuyor. Bizde de mümkün'' dedi.

Şaki, AB ülkelerinin 2020 yılına kadar doğal gazlı araç kullanımını yüzde 20'lerin üzerine çıkarmayı hedeflediğini de vurguladı.

Çöpten elde edilen gazın araçlarda kullanımıyla ilgili çalışmaları bulunduğunu da söyleyen Şaki, istekli olan yatırımcıya bu konuda yardımcı olabileceklerini belirtti.

kaynak : http://www.ekotrent.com/haber/201003...si-artiyor.php

1lker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tum dunya ulkelerinde yaygin bir sistem olmasina karsin, bizim ulkemizde neden talep gormuyor? prosedurselmi yoksa teknik birtakim engellerimi mevcut? ankara halk otobusleri 12 yildir kullaniyor olarak biliyorum
    Abi bir bak konuya istersen Yiğit benzer bi başlık açmıştı belki işine yarayacak bilgiler vardır.

http://www.techturkey.com/forum/sohb...g-pompasi.html
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
    http://www.torkgaraj.com/
    Beğenirseniz çok sevinirim teşekkürler.
    Çekimlerim : http://www.facebook.com/pages/Photog...09808212402660

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha önce istanbulda 3 tane istasyon vardı hatta taksicilerde kullanıyordu, fiyat çok çok ucuzdu ancak sonradan, Petrol firmaları mı artık kimse, dava flan açmışlar, bi ara araştırmıştım ama şuan hatırlamıyorum... Sonuç olarak istanbulda ki 3 istasyon da kapalı şuanda..
    Hatta ben aracıma bağlamak için kit bile aldım duruyor..

Evden dolum için gerekli tesisatı da, inşallah para bulursam yapmayı düşünüyorum..
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha önce istanbulda 3 tane istasyon vardı hatta taksicilerde kullanıyordu, fiyat çok çok ucuzdu ancak sonradan, Petrol firmaları mı artık kimse, dava flan açmışlar, bi ara araştırmıştım ama şuan hatırlamıyorum... Sonuç olarak istanbulda ki 3 istasyon da kapalı şuanda..
    Hatta ben aracıma bağlamak için kit bile aldım duruyor..

Evden dolum için gerekli tesisatı da, inşallah para bulursam yapmayı düşünüyorum..
    Detaylandırırmısın, ben 250 bar basan bir kompresor buldum ama ne gerekli tam bilmiyorum

S.celik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk defa duydum bunu konuyu takipteyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ciddi anlamda bu sisteme gecmek istiyorum. 12 yildir kullanan otobus olduna gore remap kusmi cokta prof degildir sanmiyorum.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ciddi anlamda bu sisteme gecmek istiyorum. 12 yildir kullanan otobus olduna gore remap kusmi cokta prof degildir sanmiyorum.
    12 yıldır hangi otobüs kullanıyormuş? 2010'da başladı diye biliyorum ben CNG'li MAN'lar. Onlar da fabrikasyon CNG'li... Üstelik tek depo ile bir günü çıkaramıyorlar. Tam gün çalışmak için günde en az iki kez yakıt ikmali yapıyorlar koskoca tanklara sahipken.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaslar yurt disinda evden dolum yapan aparatlar 2000-5000 dolar arasi. yalniz evvsistemi basinci dusuk oldugundan dolum saatler suruyor ha bide amcalar evleri mustakil garajli dusunmus bizde apartman dairesiyiz.

beyler konu hakkinda zir cahilbdegilim, konu hakkinda ihtisas sahibi varsacdie actim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    12 yıldır hangi otobüs kullanıyormuş? 2010'da başladı diye biliyorum ben CNG'li MAN'lar. Onlar da fabrikasyon CNG'li... Üstelik tek depo ile bir günü çıkaramıyorlar. Tam gün çalışmak için günde en az iki kez yakıt ikmali yapıyorlar koskoca tanklara sahipken.
    sundan dolayi biliyorum. 2001 de makina muhendisliginden mezun olurken, kankamin projesi buydu. hatta halk otibuslerinden ve belediyeden aldi tum dikumanlari

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evden dolum yaptığınız takdirde 1/10 oranında tasarruf yapıyorsunuz.. İstasyondan alırsanız 1/5 lere çıkıyor bu tasarruf ortalama olarak..

Bu sistem için gerekli olan bütün elemanlar bulunabiliyor hatta elimde de var

Ayrıca konuyla ilgili Proje çalışmam da vardı.. Halen de konu hakkında çalışmalar devam ediyo.. Yıldız teknik motor laboratuarında da birkaç yıldır testleri yapılıyo..

Şuana kadar CNG nin yayılmamasına karşı en mantıklı iddia çok iyi bi beyin olmamasıydı ama inandırıcı değil tabii ki..

Kocaeli- kayseri- eskişehir ... birçok şehirde CNG li otobüsler uzun süredir kullanılıyo, sadece türkiyede üretimi kısa süre önce başladı

Performans düşüklüğü söz konusu değil, ayarı düzgün yapılırsa performans artışı bile olur.. Ayrıca emisyon "0"

Sadece arabanızda yakıt deponuzun 2 katına yakın bi alana tüp koymanız gerekiyor.. Eğer kısa mesafeli kullanım yapıyorsanız o da sorun değil, yada daha çok istasyon kurulursa..

Alıntı Thracian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Detaylandırırmısın, ben 250 bar basan bir kompresor buldum ama ne gerekli tam bilmiyorum
    250barı ancak kademeli kompresor ile elde edebilirsiniz..
    Kademeli kompresörü de dalış tüpü dolum için kullananlar var, birde uçakların kuyruk motorunda kullanılıyor, uçak hurdalığından bulabilirsiniz
    Fiyat olarak sıfır istersniz 5000tl den ucuza bulmanız mümkün değil..
    Çıkma olarak da 2000tl civarına pompalar var...

arkadaslar yurt disinda evden dolum yapan aparatlar 2000-5000 dolar arasi. yalniz evvsistemi basinci dusuk oldugundan dolum saatler suruyor ha bide amcalar evleri mustakil garajli dusunmus bizde apartman dairesiyiz.

beyler konu hakkinda zir cahilbdegilim, konu hakkinda ihtisas sahibi varsacdie actim
    Evler için hızlı olanlar da var ama fiyatlar aynı oranda artıyor tabii..

Genelde 8 saatlikler var yurtdışında 2000 dolar civarlarındaydı en son...
    Ama 1.5saatte doldurulanları da var..
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Emre İlbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    -CNG ile denk menzile ulaşmak için LPG tanklarının yaklaşık 3 katı hacminde veya 3-4 adet tank kullanman gerekir. Bu da çok fazla yer ihtiyacı demektir.

-CNG tankları çok daha kalındır. Bu da ilave ağırlık ve yüksek maliyet demektir.

-CNG, LPG gibi tak çalıştır değildir. Ateşleme avansına ve haritaya müdahale ister. Bunun için de remap gerekir.

-Dolum istasyonu yok.

-Dolum yüksek basınç sebebiyle uzun sürer.

vs...
    abi çok güzel yazmışın,
    banada çok mantıklı geldi,

lakin komşumun aracına LPG taktırırken firma Doğalgaz dönüşümlü demişti,
    bu konuyla ilgili bilgin var mı, senin dediğine göre olması çok zor,
    ama firma yetkilisi sanki çok kolay bir şeymiş gibi konuşmuştu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Garaj38_EMRE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi çok güzel yazmışın,
    banada çok mantıklı geldi,

lakin komşumun aracına LPG taktırırken firma Doğalgaz dönüşümlü demişti,
    bu konuyla ilgili bilgin var mı, senin dediğine göre olması çok zor,
    ama firma yetkilisi sanki çok kolay bir şeymiş gibi konuşmuştu
    Maalesef zor.

Tankın, regülatörün, tesisat borularının değişmesi gerekir. Uyumlu bir LPG kitinde ECU, enjektörler, rail, düğme vs CNG'de de kullanılabilir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)