Arkadaşlar hobisel anlamda bu işe girmeyi düşünüyorum. Daha doğrusu zorlanıyorum. Bu konu hakkında önerilerinizi bekliyorum.
Bu cihazla ne yapmak lazım? Hangi sektörü kovalayalım?
Arkadaşlar hobisel anlamda bu işe girmeyi düşünüyorum. Daha doğrusu zorlanıyorum. Bu konu hakkında önerilerinizi bekliyorum.
Bu cihazla ne yapmak lazım? Hangi sektörü kovalayalım?
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
alacağın cihazla hassas döküm malzemesi (mum) u basabilirsen,
butik kuyumculuk için muhtelif ürünlerden, turbo eksoz manifoldu, emme manifoldu bile yapılabilir![]()
Bana ancak butik ürün tasarlanır gibime geliyor. Harici kullanım alanı varmıdır?
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Çok araştırmıştım zamanında. Hatta ***** sitede de bununla ilgili cihazlar mevcut ancak 30.000 TL gibi paralar isteniyordu. Pahalı bir hobi olur ancak iş için geleceği çok açık bir bir iş kolu olabilir bence.
Bu konuda benim bir sorum var. Hazir konusu acilmisken sorayim.
Normal bir logoyu, mesela postere, yere koydugumuz zaman 3 boyutlu gozukecek sekilde convert eden bir program varmidir?
mesela futbol macinda kale kenarlarindaki logolar gibi.
BU UYE DUNYANIN EN PAHALI BENZININI KULLANMAKTADIR.
Bizim kullandığımız 3d printer olarak geciyo ama 15cm e 15cm üretim yapabiliyosunuz fiyatıda 130.000$
Takı tasarım sektöründe kullanıyoruz.
ben tekne fuarında ölçekli tekne modeli için görmüştüm.3ds max kullandığım için ben de çok merak ediyorum , cazip geliyor.Çünkü modellediğin bir obje yada tasarımının birebir 3d hale gelmesi gerçekten çok güzel bişey.
Alınacak makinenin ebadını bilmiyorum ama takı tasarımı , o tür tekne tasarımı , ilginç telefon kılıfı tasarımları (plastidip le de boyanır , o da hazırda var) , yada küçük depron rc ucak tasarımları üretimleri yapılabilir abi.
Edit ,, benim gördüğüm sistem daha farklıydı , onda blok köpük kesme-ısıtma yolu ile oyularak şekillandiriliyordu.Bunda plastik çubuk boş alana sırıfdan oluşturuyor cismi.
ben çizdiğim yatları üretiyorum. yat fuarında falanda sergilenmişti.
40cmlık maket 600euro tutuyor. tabi artık daha ucuzladı.
Bundan alıcam:
3D Design Technologies Ltd.
3d modelleme yapabilmen lazım basabilmek için. yoksa hiçbir işe yaramaz.
Mum basabilen varsa zengin olursun![]()
Bizim kullandığımız makine mum üretiyo.
ProJet 3500 HDMax Professional 3D Printer | 3D Printing from 3D Systems
hassas döküm parçaları mumdan modelleyip, plastik enjeksiyon olayını ortadan kaldırırsan hassas dökümcülere çok iş yaparsın. Ancak yüzey kalitesi nasıl?
0.016 mikron kat payı, yok denecek kadar az aslında bi yüzük çıktıktan sonra sadece ufak bi zımparayla toparlanıyor. Biz hem kendimiz çiziyoruz hemde fasonda geliyo zaten.
Tasarımını yapıp 3d prıntten abs malzeme olarak alıyorsun genelde..pıyasaya sadece bu aletle ıs yapabılmek cok zor ama sılıkon kalıplama teknıgı var
vacuum casting diye gecer bu yontem ıcın ekstra gereklı olan bır alettır 3d printer..
az adetlı urunlerın malıyetını dusurmek amaclı gelıstrılmıs bırsey silikon kalıplamada..
tek basına kullanım alanı olarak da bazı fırmaların yan sanayısı olarak calısabılırsın..genellıkle kucuk ve cok taraflı parcalarda daha ucuz yontem oluyor cnc ye gore
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)