olm boşuna bilgisayara b.k atma pislik sende :D
Printable View
3 sorum var sana
1 Mavi ekran hatası verıyorumu ? verdiği hatada yazan yazı tam olarak nedır ?
2 son zamanlarda yenı bir cihaz taktınmı makinana modem ekran kartı vb... ?
3 herhangibir donanımının yazılımını update ettınmı ?
res problemı cok genış bi konu ancak burda senın problem 1 makinandakı sağlam bir virüs sebebi ile 2 donanımsal bır sorun sebebi nedeni ile olabilir .
makinanda şase olabilir . powerin gitmiş olabilir en basitinden pwersply fanın arıza yapmış arada bir çalışıyo ve bazen susuyodur bundan dolayı bıle olabilir .
sen ilk 3 soruya yaz cevabı bakalım bir
http://teknik.mayanet.com.tr/memtest...test86-3.2.iso
linkdeki iso yu indir cd e çek daha sonra cd rom undan boot edeceksin makinayı direk mavi ekranda memtest yapmaya başıcak 30 dk kadar yaparsan yeterli olur eğer program çalışırken alttarafta kırmızı satır çıkmazsa ramda bozukluk yok demektir bunu bi dene olmazsa hdd nin markasını ver ona göre bi test programı ayarlayalım.
haha herkes yüzlerce fikir verdi adam kolayına kaçtı pc alıcam dıyo :D
Paravar huzur var spec ozaman. :D
beyler para var huzur var olayı yok tam tersi işler çok kesat :D ama yani eskidi bilgisayar 1-2 yıllık olsa tabi almam.. 256 ram var geforce2 ekran kartı düşünün :) hadi onları değiştirdim flm derken ee ne gerek var bari hazır sebebim varken laptop alıyım.. :)
ama şöylede bi durum var bu hafta içi kredi kartı sebebinden alamıyorum haftaya alıcam,içine ediim bi 1 hafta 10 gün daha bu bilgisayarayım.. belkide bu mesajı yazarken restart yiyo olabilirm :D
az önce banada oldu aynısı sinir bişi:D
mavi ekran hatası derken yani direk restart atıp direk başlıyo.. haç mavi ekran flm yok..
yok hiçbişy takmadım walla
onuda yapmadım,bu restart atmayabaşladıktan sonra ekrankartını update ettim bikaç donanım kurdum flm ama restarttan sonra..
hatta şöyle bir dipnot daha varyazmayı unutmuşum bilgisyarı kapat dediğim zaman kapanmıyo tekrar başlıyo açılmaya.. yani katien bilgisyar kapanmıyo varı yoğu restart:rolleyes:
ya çok garip bu akşam bilgisyarl epey içiçe bi arkadaşımlaydım o bile şaşırdı.. ya mp3 cdsi bile yaratmıyorum cdyi takar takmaz restart.. çıldırıcam :)
çok uzun bir süre banada oldu ama senin ki gibi bilgisyaarıma tıklayınca ya da cd takınca falan yapmıyordu,aynı anda çok işlem yaptığım zaman kasılıp atıyodu restartı,format atmıştım 2ay önce falan formattan sonra restart atmadı hiç
iceri baska bir cd koydugundada aynı sorunu yapıyormu makina ? yada cdromu ac kapa yaptıgındada yapıyormu res ?
bana kalırsa senin sorunun power le ılgılı power splyın arızalı cd rom enerjı almaya kalktıgında drek kesıyo enerjıyı ....
makinanı kapat dedığındede res atmasının sebebı bu kapanmaya calısırken makinanın enerjı kullanımı max olur ve kapanır ardından enerjı tuketımının arttıgı yerlerde res atıyorsa ve mavi ekran falanda cıkmıyorsa Power al bitane güle güle kullan tabi saglam bi makinanın power splyı ıle deneme sansın var ıse onca dene ondan sonra satın al :D
Ama dediğim gibi Pwr splyın gitmiş ....
ekle msnden baska sorun olursa sor dırek ;)
bilgi_islem@hotmail.com :rolleyes: