1. Ram
2. Elektirik son zamanlarda aniden kesildi ise. Powersupply olabilir.
3. Fanlar
4. Yazılım
Bi bilgisayarcı arkadaşın bulacaksın gelip yapacak. En olmadı eski firmama yönlendireyim seni a.dan z.ye yapıp verirler. Köşebaşı telefoncudan bozma bilgisayarcı değildirler.
işte problem varmı diye baksın diye söyledim zaten bazı problemleride düzeltiyor belki kurtara bilir.Donanımlarını test etme imkanın varsa bi şekilde test et ,ram,hdd,power
Ayberk bu hatalar genelde hardware hataları program degil ,
The BCP1, BCP2... etc... relate to errors reported as Broadcast Pulse 1, Broadcast Pulse 2... etc. And usually indicate that you have a hardware error...
Ekran kartına ve ramlere dikkat etmemiz lazım.
Ayrıca bad sectoru low level format ile kurtaramazsınız sadece bölersiniz,
silinmesi mumkun degildir.
Öncelikle Ayberk bunu denemelisin,
Ramlerini test etmeilisin biraz karısık gibi ama degil yaparsın
Program Memtest86+
Ayrıntı için,
http://forum.donanimhaber.com/m_7299012/tm.htm
Sonra, bu yöntemi bir dene,
. Başlat'ı tıklatın, Bilgisayarım'ı sağ tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın.
2. Sistem Özellikleri iletişim kutusunda, Donanım sekmesini tıklatın ve ardından Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın.
3. Aygıtın Windows XP uyumlu bir sürücüyü kullandığını doğrulamak üzere her aygıtta aşağıdaki adımları uygulayın. NOT: Aramayı daraltmak için, devre dışı bırakılmış aygıtlardan başlayın. Devre dışı bırakılmış bir aygıt simgesinin üzerinde kırmızı bir X vardır.
a. Aygıt Özellikleri iletişim kutusunu açmak için aygıt adını çift tıklatın ve ardından Sürücü sekmesini tıklatın.
b. Sürücünün sürümünü inceleyin. Tüm Windows XP sürücülerinin sürümü 5.1.2600 veya üzeri olmalıdır.
c. Görüntülenen sürümden emin değilseniz, sürücü tarihini inceleyin. 2001 yılından önce oluşturulmuş sürücüler Windows XP ile uyumlu olmayabilir.
4. Sorunun nedeni olabilecek tarihi geçmiş bir aygıt sürücüsünü belirledikten sonra, sürücüyü güncelleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:
a. Windows XP CD'nizi CD-ROM sürücünüze yerleştirin. Kur otomatik olarak başlarsa, Kur'dan çıkın.
b. Aygıt Özellikleri iletişim kutusunda, Donanım Güncelleştirme Sihirbazı'nı başlatmak için Sürücüyü Güncelleştir'i tıklatın.
c. Listeden ya da belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş)'i tıklatın ve İleri'yi tıklatın.
d. Arama şu konumu da içersin kutusunu tıklatıp seçin ve aşağıdaki boşluğa CD-ROM sürücünüzün harfini yazın. Örneğin, D: yazın.
e. İleri'yi tıklatın.
f. Sürücüyü güncelleştirmeyi tamamlamak için ekrandaki yönergeleri izleyin.
" If everything seems under control, you're just not going fast enough. "
Notebook disklerinin tamamı universaldir.
Yani notebook diski aynı IDE hdd gibidir. Henüz serial ata notebook hdd si çıkmadı.
Genel özellikleri hemen hemen tamamı 5,400 rpm dir. 7,200 daha devirli çalıştığından (Normal pc hdd hızı ) notebook gibi hareketli cihazlarda pek kullanmazlar. Çabuk bozulmasın diye.
Senin toshiba notebook un var diyelim. Gidip seagate veya quantum barracuda notebook hdd si alıp takabilirsin.
External hdd leri oldum olası sevmemişimdir . ilk taktığında formatı 5 saat sürer yenilerini bilmiyorum sektörden 3 senedir uzağım.
Ayberk biraz hardware den alıyorsan aç kasanın içini.
1. ramleri sök temizle slotlarını sonra ramlerin bağlantı yerlerini elinle sil tak yerine.
2. Power supply dan gelen elektrik kablolarının üstünden tekrar kontrol.
3. Ekran kartı vs.vs. slotlarına tam oturmuşmu kontrol et.
4. Fanlarında kir pas toz varsa elektrik süpürgesi ile çek.
5. Artık donanımsal bir problemin yoksa çalışması lazım.
Çalışmadımı windows u adam etmeye çalışma. Tak cd yi format atmadan sadece windows u kur tekrardan. Eğer yedek alabildiysen çak formatı gitsin.
Hiç sevmem sorunlu ir windows U düzeltip tekrar kullanmayı illaki sorun çıkartır.
beyler hepinize tektek teşekkür ederim
yalnız ben yeni bilgisayar alıyorum vazgeçtim bundanzaten eski bi makineydi hazır buda bahanem olmuş olur,ram fln hep eski şimdi ram ekran kartı vs alıcağıma giderim yeni bilgisayar alırım hatta laptop alıcam yarın veya salı.. dediğim gibi bu beni sinir hastası yapıcak yoksa,açtım bilgisayarı temizledm heryerini dediğiniz şeyleri yapmaya açalıştım banamısın demiyo namussuz
![]()
AyB
aslında işim için laptop bnm için daha ideal ama laptopla masaüstünün avantajı dezavantajı nelerki
AyB
oyun falan oynuyosan laptopta çok zorlanıyorum şahsen ben..
aslında en güzeli işyeri için ucuz bi laptop alıp ewe düzgün bi masaüstü almak
walla oyunda oynuyorum iş içinde kullanıyorum.. oyun için şöyle birşey var misal babamın laptopu arada alıyorum ekrankatı olarak fln görüntü anlamında çok çok iyi.. ha tek zor yani mouse flm ama ne biliyim masaüstündende çok sıkıldım![]()
AyB
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)