Arkadaslar meslegim uzre (uzakyol gemi kaptaniyim)bircok ulkeye gidiyorum haliyle ulkemizde pahalli olan seyleri ucuz gordugumuzde hayretle bakiyorum...
Biraz uzun olabilir ama sizlere benim icin hatira niteliginde bir kac bisey anlatmak istiyorum...
-lubnan dayiz ukraynadan devlet yuku getirmistik yukumuz amonyum nitrat askeri muhimmat yapiminda kullanilmakta burokratik islerden gerginden fazla kaldik limanda haliyle elimizdeki dolarlari change yaptik uzun kalinca limanda son gun dedik elimizdeki bozukluklarla biseler alip gelelim bi markete girdim buyukce bi yerdi... Ufaktan bi reyon vardi arapca birseyler yaziyordu sordum sadece turkiyeden gelen urunler in sergilendigi reyon dEdiler reyonda ise ulker kent gibi cikolatalar vardi velhasil kelam ben 2 koli metro cukulata aldim ciktim donuste bi taksiye bindim v12 s kasa bi mercedes idi benzinlige girdik ne goreyim 95 oktan benzin tek bir paket metrodan daha ucuzdu yanlis olmasin metro 375.0 benzin ise 220.0 gibi hir rakamdi...
-ikincisi ise amerikada oldu filorida east tampa limani nda...bilen bilir gemilerde tank suyu icmek yasaktir pet suyumuz bitti almamiz gerek usa da ise yasalar geregi vizesi olmayan limandan cikamaz ...neyse ciktik su almaya acenta ile birde carkci basimiz 20lt benzin istedi rescue boat dedigimiz zodiac botun motoru icin ... Walmart diye bir markete gittik 6x1.5 lik pet suyu kolisi 6.5 dolardan aldik donustede benlige ugradik orda lt hesabi yerine galon hesabi uygulanmakta 1 galon : 4,37 litre yapiyor 5 galon benzin istedik takribi 20litre ve bizden sadece 7 dolar 40 sent alindi...sok oldum ora dolar tr de 1.76 lardaydi hesap edin aradaki farki artik..
-3su ise arabistan da cidde limaninda kutsal topraklara gelmis olmanin maksadiyla bi ziyaret gerceklestirelim dedik bir kac arkadas gumrukten vs den izinlerimizi aldik ve acentamiz bir arac ayarladi gmc v8 bi jeep yaklasik 60km yol gittik limandan mekke ye benzin bizden arabayada 20 usd vericektik neyse liman cikisinda hemen dedik alalim yakiti ugrasmayalim arabistan paramiz olmadigindan istasyonda kredi kartindan cektirdim fulle diyerek velhasil kelam 75 lt yakit aldik gemiye dondugumuzde kartimi internet bankaciligindan inceledigimde 54 dolar para kesildigini gordum...ve yuhh dedim o aralarda ocak 2012 baslariydi...
Uzun olduysa affola sadece ust uste gelen benzin zamlarindan gina geldi ve bu sekilde gidersede caresi yok bu isin gibi gozukmekte...