konunun açıldıgı iyi olmuş.
Printable View
konunun açıldıgı iyi olmuş.
ben HKS mantar filtreyi temizlemek için bi abime sormuştum oda bana kirçöz ile temizle demişti:Dtabi filitre sünger gibi bir madde olduğu için eriyeceği aklıma gelmemişti :D ancak filtre baya baya eridi ondan sonra yeni aldığım filitreyi tamirci bi abim en iii benzin ve yağla temizlersin dedi oda şu şekilde yaklaşık 1 litre benzine yaklaşık 1 cay bardağını dolduracak kadar motor yağı koyup onla temizlemiştim ve gayet işe yarıyo o döktüğüm yağın tozu tuttuğunu söledi ve bence mantıklı tabi temizledikten sonra hava tutmayı unutmamak gerekli :icon_tup:
Konu dışı ama 1.8t lerde maf'ı bozmaması için kuru filtre mi kullanılmalı ?
Marka önerirmisiniz ?
Yaptiklariniz cok yanlis arkadaslar. Benzinde solvent var,filtrenin kotonunu yada sungerin yapisini bozar.
Sunger filtreyi elinizle sikarak temizleyin. Ancak turkiye sartlarinda 3-4 bin km de bir surekli temizlemeniz gerek...
BMC sunger mi bilmiyorum ancak bende UNI marka sprey sunger filtre temizleme spreyi mevcut.
2 tane getirmiştim. 1 tanesini hiç kullanmadım. Ilgilenen olursa yazarsanız Pm atabilirim.
Ben şöyle temizliyorum yıkamacıda basınçlı suyu dıstan içe dogru sıktırıyorum.anında kapkara pislik cıkıyor zaten.(çok yakından değil zarar verebilir) Sonra onlardaki yine uzaktan olucak sekilde hava kompresoruyle kurutuyorum.Yada yaz ise güneşe koy kuruyor.Sonra 3m in yağlayıcısıyla yaglıyorum bi güzel ve takıyorum..
http://www.hamdikucuk.com/upload/201...ey_400_400.jpg
ben filtreyi yağlamadan kullandıgım için 1.000 km de bir yıkıyodum eski arabamdaki simota filtreyi...
sıcak su pril ve diş fırçasıyla halledersin :)
Arkadaslar basınclı su-Basınclı hava-Kurutma makınası yapmayın,gozunuzu seveyım. Fıltrenın toz tutma yetısını dusuyorsunuz.
Kıt alabılırsın ama kıte para harcıyacagına ya dedıgım gıbı temızle yada Yıldaya verın temızlesın...
mantar tarzı kullanın muslukla bile yıkarsınız sıkarsınız
filtrenin yağlımı yağsızmı olduğunu nasıl anlarız bide yıkadıktan sonra yağlama wd40 uygunmu değilse hangi yağ yada yağsız sürekli temizle tak mı yapmalı acaba
K&N kutu içi filtre yağlı mıdır? Temizlemem gerekiyor artık, öğreneyim de kendim yapayım.
aem varken ilk önce ılık suyua atıp çalkalıordum daha sonra suyu değiştirip ılık suyun içine hacı şakir hindistan cevizli şampuandan koyup güzelce yıkayıp sonra duruluyordum mis gibi de oluyor.
filtreyi kokladığımda yiyesim geliyordu :D
Ben daha önce markette satılan bildiğin yağ çöz ile spreyleyip ılık suya atıyordum sonra prille yıkayıp sonra yağlayıp basınçlı hava ile yağın fazlasını alıp takıyordum hiç sıkıntı olmadı
diğer konulardada kesinlikle kimyasal (yağ pas çözücü vs ) basınclı hava vs kullanmayın demişler..
Ben k&n in temizleme kitine verdim 50tl 4-5 defadır kullanıyorum. Kafam da rahat. En az bu kadar daha kullanırım. Yarısına bile gelmedi daha. :)