@XoR kıskandırdın corç...
Printable View
@XoR kıskandırdın corç...
arkadaş tam biyere gidiyim diyorum hop biri geliyo dügünüm var biri geliyo sünnetim var hiç bir yere gidemedim nasipsa bu hafta sonu kaçıcam antalya tarafına...
7-11 Haziran arası kaş merkezdeki tüm pansiyonlar dolmuş şaka gibi ya herkes benim gideceğim zamanı buldu galiba
Ağusto Kaş için en gidilesi ay olduğu için yer kalmamıştır.
Kaş'da su haziran ve temmuz'da hala çok soğuk olduğu için büyük çoğunluk Ağustos tercih ediyor.
Çukurbağ yarımadasında kalınacak yerler konusunda fikrim yok ama Merkeze genel anlamda çok uzak değil bakılabilir :)
Ben geçen bayram Kaştaydım valla 8 gün çok güzeldi. Ama 8 gün kaş için uzunmuş ki biz 2-3 günü çevre yerleri gezmeye de ayırdık
Offf offf tatil benim için plandan öteye gitmiyor :/
kısmetse akyakada ev tuttuk tavsiyesi olan var mı?
Arkadaşlar istanbul'a yakın şile kilyos ağva tekirdağ karasu gibi değil ama izmire kadarda gitmeden deniz aman aman önemli olmasada havuzu olan sakin huzur dolu doğa ile iç içe butik otel yada büyük otel tarzı önerileriniz varmı
Daraldım cumartesi pazarları biyere kaçmak istiyorum yani haftasonlarımı değerlendirebileceğim tüm önerilere açığım.
Misal böyle bir yer buldum buna benzer çok uzakdeğil gibi duruyor atlayıp arabay basıp kaçıcam
Kalem Adası Oliviera Resort | Etstur.com
Genelde eylül gibi çıkıyordum tatile bu sene ağustosa denk geldi,
bildiğim otellerde genelde yer yok, yer olanlar hep kaldığım rakamları ikiye hatta üçe katlamış.
15 yada 21 ağustos girişli 5-7 gün aile için uygun tavsiyesi olan varsa çok makbule geçer. Antalya olur bodrum olur fethiye olur
Ramazan bayramından sonra bir hafta Rixos premium belekte kaldık ailecek gayet memnun ayrıldık ...
Özellikle benim gibi lezzetli yemek yemeyi çok seven birisiyseniz kesinlikle memnun kalırsınız, İstanbul Etiler Nusr-et ile aynı lezzeti yakalamışlar ve neredeyse geçmişler bile ...
Aqua Park biraz uzak ama (10 Km) servis olduğu için sorun olmuyor ... Ki gittiğinize değiyor çünkü çok çeşitli ... Bu arada Ets sağolsun tatilimizi normale göre ucuza yaptık ...
18 Gün süren Malta/Helsinki/İzlanda/Amsterdam gezimden 3-5 not yazmak istiyorum. belki birilerine yardımcı olabilirim.
Malta:
Araba kiralamak şart. günlügü 30 euro ya ufak arabalar var. İnternette yazan gözde yerler gerçekten ziyaret edilmeli
keyifli huzurlu bir tatil adası. su 1 Euro. İtalyan kültürü hakim.
Helsinki;
Hayatımda gördügüm en medeni, düzenli şehir. İnsanlar çok çok fazla iyi, güleryüzlü. Türistlere kibar.
Pahalılık ise korkunc seviyede (Onlara göre pahalı degil, bizim para birimimiz değersiz hesabı)
su 2.5 euro . Araba kiralamaya gerek yok. merkezde kalırsanız herşey yürüme mesafesinde
Yemek adına hiçbişey beklemeyin. Kahvaltı adına hiçbişey beklemeyin. sadece Sandvic var
Görülmesi gereken bir şehir. Bu kadar muazzam caddeler, sanki GTA'da yapılmış gibi.
İzlanda;
Nokta atışı. ölmeden görülmesi gereken dogal güzellikler.
Araba kiralanması kesinlikle şart. günlügü 40 euro dan ufak arabalar var.
Araba kiralanıp, Güney sınırınca Vik plajına dogru, merkezden bi 250 km aşagıya giderek dogal güzellikler tek tek görülebilir.
O yol üzerinde, kiralık araba bollugu var. Ben sağa çekiyorum, arkamdan 10 tane turist de saga cekiyor, acaba ben ne için durdum, burda ne var gibisinden sürü pskolojisi var. Yemek adına hiçbişey beklemeyin. Balık harici. Günlük ev'e marketten alışveriş yapıp türk usülü yaşanabilir
İnternette yazılan tüm önemli görülmesi gereken yerle kesinlikle görülmeli. vestmannaeyjar adası feribotla ziyaret edilmeli.
Ben normalde dağdan taşdan anlamam çok da önem vermem ama böyle birşey olamaz. Dakikalarca kıpırdayamayıp dağlara karşı donup kaldıgım, büyülendigim oldu.
Kesinlikle tekrar görmek isterim. Tüm kıtayı keşfetmek çok zor. Kıta çok büyük. Tamamını gezmek 10 gün alır. Fakat 4-5 güne önemli bölgleri sıgdırabilirsiniz.
Niyeti olan varsa tam teşekküllü seyahat planı için yardımcı olabilirim. Blue lagoon dan tut (Dogal kaplıca)
Ne görürüüz diyorsanız: Patlayan kücük volkancıklar, 2-3 tane efsanevi güzel şelale, Siyah kum plajı, ve yol boyunca araba ile gezerken sayısız efsane görüntü. Ülkede Dogalgaz kullanımı yok. JEotermal dogal kaynak sıcak su kullanılıyor. Yani lavların ısıttıgı kar suları kullanılıyor. Bu yüzden sıcak sularda sülfür kokusu var biraz kötü ama zararsız.
Halk: Norveç ve danimarka asıllı insanların hybrid oldugu bir ülke. Halkın tamamı ingilizceye çok fazla hakim. Dünyanın en güvenli ve insan hayatının en değerli oldugu yerlerden bi tanesi. Dünya'nın dört bir yanından izciler kamp yapmak için geliyor. biz daha o raddeye gelemedik
Amsterdam:
Burasu bildiginiz gibi. zorunlu 1 gün kaldık. dönüşte aktarma misali..
Arkadaşlar gelecek Cuma Şarkköy'e gidip 1 gece kalıp ertesi gün Cumartesi Bodruma gideceğiz. En kısa ne rahat ne şekilde gidebiliriz ? Google maps'den baktım Çanakkale'den feribota binilip zannedersem feribottan indikten sonra bir şekilde yeni yapılan otobana bağlanıp gitmek mantıklı gibi duruyor. Yardımcı olabilirsebiz çok sevinirim, teşekkürler.