Antalya'da otellerin durumu hiç de parlak değilmiş, devlet açtı sonuçta zorla turizm sezonunu da daha inen bir Rus turist uçağı ya da İngiliz tur gemisi gören oldu mu? hayır... otele diyorlar ki yarım kpasite olacaksın, çıkan oda 14 gün sonra diğer müşteriye verilecek ( ya da daha az tam hatırlamıyorum ), kalifiye personelin yoğunlukta olacak ki hijyen sıkıntısı olmasın vs vs , bu da fiyatları otomatikman X2-3 yapıyor, turist için hala para değil odaya günlük 100 euro vermek ama gelse bir türlü gelmese bir türlü...DSÖ bugün, pandeminin daha çok başında olduğumuzu söyledi ve durumun daha kötüleşmeye başlamadığını itiraf etti, ben çok merak ediyorum dünya daha kötüsüne hazırlanırken biz ne yapıyoruz gerekten bir planımız var mı? virüs geçti havası yaratıp sonra bakan her gün vatandaşı suçluyor, bugünün suçlaması :
Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Vaka sayımız dünkünden 18, bugün iyileşenlerdense 160 fazla. Yatırılarak tedavi edilenlerle yeni taburcu edilen hastaların sayısı dengede. Yoğun bakımdaki artış olağan düzeyde. Vaka sayılarını azaltmada yeterince kararlı, tedbirlerde dikkatli değiliz" dedi.
hafta sonu fırsat bilerek cumadan yola çıktım.
balıkesir / altınoluk' a gittik. giderken yeni yoldan gittik,
152 tl köprüye verdik, ordan otobana girdik. balıkesir/çanakkale yolundan çıktık.
62 tl tuttu. bide bunun dönüşü oldu 432 tl gişelere bıraktık.
he değdi mi? 6 saatte gittiğim yolu 4 buçuk saate indirmişler güzel oldu.. ancak fiyat gerçekten pahalı ((4.5 saat sabit 110-120 (cruize control) ile geldik bu şekilde oldu.
çeyrekten az mazot yedim (araç fiat doblo)
ama fiyat gerçekten çok pahalı,, belkide depoyu fuller tekirdağ-çanakkale tarafından gelebilirdim. sadece vapura para verirdim.
2.5 gün gezdik eğlendik iyi oldu. özlemişim denizi
saygılar
Rıdvan![]()
Pazar sabah çıkışlı Bozcaada'ya gittim - Mecidiyeköy'den çıkarak.
Bozcaada da "Bozcaada Camping" de kaldım. Çarşıya uzak ama kalınabilecek en güzel yerlerden birisi.
Bungalov ve kendilerine ait karavanları var. Dilerseniz kendi çadırınızı götürebiliyorsunuz.
Bozcaada bana biraz balon geldi çok yapılacak bir şeyi yok ve gereksiz pahalı.
Max 3 gün gidilir, 4. gün dayanılır mı tartışılır.
14.07 de döndüm ve adaya tek feri çalıştığı için ben dönerken yaklaşık 3 arabalık feri sırası vardı.
Bozcaada'ya gitmek isteyenler tekrar düşünsün derim.
Suyu cidden çok soğuk, Ayazma harici koylara gitmek için araba gerekli ve koylara inen yollar çok vahim durumda çok kötü.
Gün batımını izlemek içinde en tepeye çıkıp berbat bir taşlı yola giriliyor![]()
villa kiraladık fethiyede
ben otelden daha mantıklı buldum(normal zamanlar içinde) yorucu değil ne yediğimizi biliyoruz bi koşuşturmaca yok
her odada wv banyo var ztn otel odası gibi yapmış adamlar fiyat olarak da otelden uyguna geliyor
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Bu sene en mantıklısı kamp çadır tatili
Bizde arkadaşlarla bu yıl villa kiraladık. Daha önce Muğla Ovacık'ta gittiğimiz bir yer vardı.
Riske atmamak adına bildiğimiz bir yer olsun istedik. İşletmesini Muğla Ovacıkta bulunan bir otel yapıyor. Oldukça temizdi.
Havluları değiştirmek için otelden her sabah bir ekip geliyor. Kirliyi alıyor temizi bırakıyor. İsterseniz ufak çaplı temizlikte yapıyorlar.
Site üzerinden kiralama pandemi nedeniyle yapılamıyormuş bu villa için. Telefonla irtibat kurmanız gerek. Yer arayıp bulamayan varsa bu tip bir tatil düşünen olursa diye link bırakıyorum.
ORKA VALLEY VİLLAS - Orka Holidays
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
M.Kemal ATATÜRK
bizde ovacıkta tepedeydik hatta en tepedeydik
ilk günler dağlardan gelen bulutları yangın sandım sonradan ayıktım mevzuya
https://www.angelsrental.com/tr/prop...stige-villa-h/
buraya %10 civarı indirim için referans olabilirim düşünen olursa
Şahsen ben haftalık 3-5 günlük villa milla olaylarına girmem
Eskiden yazlığa bi kaçar bütün yaz tatil yapardık şimdi hepi topu işten güçten bi kaç hafta tatil yapıcaz ondada yok yatakları topla bulaşıklara bak yok sabah ne yiycez yok akşam ne yiycez alışveriş yap falan ohoo
Bide madem geldik yemiycez mi içmiycez mi muhabbetinden su gibi akıp giden para da cabası
aylık sezonluk villa/yazlık kiralamak tamam da 1 hafta lık tatil için bana uzay böyle işler
Giderim otele elimi sürmem hiç bişeye bu kadar basit..
çocuk doğduktan sonra 3 senede 10 defa falan tatile çıktık(seminerler dahil) en memnun kaldığım tatil yine fethiyede çadır kampıydı
o kadar pratik ve uygun fiyatlı oldu ki bu sene yine yapacağım
sonra ise bu villa kiralama işi gelir 2. sırada
0-4 yaşa arası olanlar iyi bilir her şey dahil sistem biz erkekler için ameleliktir
anne oturur çocuk uyutur yaşına göre emzirir falan bizde nerde ne var ne yer ne içer sürekli bi bar-restoran-şezlong arasında triatlona katılırız(arada fırsat buldukça havuz)
gece bebenin uyuması ayrı dert, öğlen tam uyutursun animatör gelir başında bağırır "pool game pool time" bebe sıçrar sonra hanım sıçrar vs
dersin doğa olsun egeye gidelim çocuğa güneş çarpmasın, aman allahım o da ne otelde hiç bi yer hemzemin değil her yere bebek arabasıyla engelli parkurundan geçercesine gidersin yediklerini zaten yemekten kalkınca eritirsin
bebe akşam uyur en dandik en sakin barda bebek arabasında uyutmaya çalışırsın ki biraz vakit geçiresin dışarıda yoksa 9 da odaya gidilmez
velhasıl kelam çocuksuz olanlar için seçenek bol tercihler farklı olabilir ama çocuklu(küçük) bir aile için en temizi çadır ve villa kiralamak benim için
çadırı kurarsın çim alana önünde masalar onun önünde şezlong-kumsal-deniz, bebeye takarsın kolluğu sürersin güneş kremini takarsın şapkasını dünya umrunda olmaz
öğlen/akşam uykusu gelir atarsın çadıra kendi kendine bayılır yorgunluktan akşam yakarsın mangalını açarsın rakını bebe zaten dibinde çadırın içinde yaparsın kafanı hop yatağa
villa da aynı şekilde ama çadıra göre maliyeti var 3 kat ordada ihtiyacın çocuk kamerası olur bir tek odada yatarken aşağıdan izlersin
ben yemek yapma konusundan da keyif aldığım için bana koymadı ama 2 tür tatilin de en büyük dezavantajıdır kabul..
dip not: alkole para vermiyoruz kendimiz yapıyoruz bi tek biramız bitince alıyoruz o kadar
Eylul 15den sonra bodrumda denize girmek icin baya kalin derili olmak gerekir su saglam soguk olur![]()
kas kalkan tarafi genel olarak daha sicak olur ama kas denizi agustosta bile bodrumdan cok daha soguktur, 29 ekimde gitmisligimiz var saglam soguk denizi... ama havasi guzel oluyor.
eylul 15 sonrasi ekim basi gibi en ideal tatil marmaris-gocek taraflarinda mavi tur ile olur, hem hava en ideal mavi tur kivamina gelir, hem gunluk tekneci kalabaligi dagilmis olur mis gibi tatil yaparsinz
Kamp, çadır, karavan ve benzeri bana o kadar ters ve uzak ki anlatamam. Çadırı yaparken en ufak aksaklıkta sinirimden çadırı atomlarına ayırırım. Hadi çadırı geçtim, tuvalet ortak değil mi? Doğaya bırakacak halim yokNe işim var, bir dolu insanın girip çıktığı tuvalette. Duş almak istesem o da ayrı dert.
Villa kiralamak, hele ki dağ tepesinde kiralamak da benden çok ama çok uzak işler.
Birkaç sene önce Dalaman Hilton'da eşimin aldığı salatadan hayatına devam eden bir böcek çıkmıştı. Ha ne yaptı otel yönetimi, ay pardon dedi, size ücretsiz şunu verelim bunu verelim dedi. Niye o gün ortalığı birbirine katmadıysak artık bilemiyorum ama virüs öncesi koskoca Hilton böyleydi. Belki de ben gözümde çok büyütüyorum bu Hilton'u aman neyse.
Bodrum Hilton'da da utanmasa şambrel ile denize girecek tiplemeler vardı. Sabah sabah şezlong ve havlu kapma stresi de cabasıydı. Ha o havlular normalde o kadar özensiz şekilde getiriliyordu ki anlatamam. Adamlar o havluları poşetlese ne olur poşetlemese ne olur. Personel hiç mi mola vermiyor, mola verdiğinde nerede dinleniyor, sigara içiyor mu, maskeyi bütün gün değiştirmeden mi tutuyor, tuvalete girdikten sonra elini yıkıyor mu, kafada bir dolu deli soru.
Şimdi merak edip Voyage Torba'ya baktım, bizim gibi çocuklu aile için 4 gece bir tatilin ederi 10.000 TL. Virüs mirüs olmasa bile, ben oraya 4 gün için 10 kaat bırakacağım sonra gidip amele gibi yemek sırasına mı gireceğim ya da açık büfede ne alacağım diye mi gezineceğim affedersiniz ama o yemeğin ayağıma kadar gelmesi lazım.
Havluların, şezlongun da normalde de her gün temizlenmesi, poşetlenmesi lazım. Ayrıca, kafanı koyduğun yastık tek kullanımlık falan değil ise havlunun tek kullanımlık olması açıkçası durumu düzeltmiyor.
Neyse, netice ben bu sene tatile otele motele gitmem. Bitti desinler o zaman düşünürüm.
Herkese merhaba. Keşan'dan İzmite döneceğim bugün, 5-6 gibi İstanbul'da trafik nasıl olur? Gündüz geçmedim İstanbuldan o yüzden bi fikrim yok saat kaç gibi yoğun olduğuna dair. 1. ya da 2. köprüden geçicem, silivriden otoyola bağlanıp devam edicem izmite kadar. 2 gibi çıkmayı düşünüyorum, İstanbula kadar 2 buçuk saat kadar sürer diye düşünüyorum ona göre bi plan yapmaya çalışıyorum
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)