bu tamamen yetkililerin suçu bence bu insanları uyarmak ordan uzaklaştırmak düzeni sağlamak yetkililerin görevi ama bunları yapmak zor gelmiş olmalı şimdi suçu pilota atmak kolay geliyor.
Printable View
bu tamamen yetkililerin suçu bence bu insanları uyarmak ordan uzaklaştırmak düzeni sağlamak yetkililerin görevi ama bunları yapmak zor gelmiş olmalı şimdi suçu pilota atmak kolay geliyor.
dostum suç tamamen ordaki insanlarındı güvenlik cok çabaladı ben bizzat gözlerimle gördüm diyorum resim koydum bak anlarsın
adamlar g..lerini yırttılar adamları tellerin arlkasına almak için ama bizim adamlar telleri devirdi yaa en az 5 metre öne geldiler
hem seyirciler hem yetkililer için konuşuyorum (kimse yanlış anlamasın)
bizim insanlarımız sonradan olucakları hiç düşünmüyor ben yarışı biraz daha önden izliyimde araba çarparsa çarpsın diyor yada bu kadar insanın içinde banamı çarpar bu araba diyor insanlar umursamıyor olucakları yetkililer o insanlar ileri geldikçe geri götürmesi lazım baktılarki olmuyor durdursunlar yarışı uyarı yapılsın anons yapılsın yarış ertelensin gerekirse insan canından daha önemli değil ya ama ben anlamıyorum bu cahilliği aklı başında bir motor sporları izleyicisi hiçmi düşünemez yarış sırasında olabilicek aksilikleri bir federasyon bu kadar etkisizmi önlem alır yarış esnasında demekki oluyormuş
napalım olmuşla ölmüşe çare yok.ama o pilot suçsuz bence.
çok üzücü ve talihsiz bir kaza....ama hepimiz bir gün böyle bir felaket yaşanacağını biliyorduk...şimdi o seyirciler tel örgülerin arkasında olsaydı....yada güvenlik bandının içine girmiş olmasalardı hayattamı kalacaklardı? ......sanmıyorum....sonradan konan uyduruk bariyerlerle , güvenlik bandıyla yada tel örgülerle o süratlere çıkmış bir arabayı durdurma şansımız yok....kaçınılmazdı ve yaşandı....sorun şu...katılım bedeli lisans ıvız zıvır bir dünya para topluyorlar....hiç bir ödül dağıtmıyorlar....yıllardır kimsenin sesi çıkmadı astronomik katılım bedellerine....peki bu paralar ne oldu....kaç tane gerçek anlamda drag pisti yapıldı....kaç tane pistin inşaatına başlandı....ben söyliyeyim HİÇ.....ve yine bir telaş drag yarışları yapılsın diye uğraşılıyor.....bu gün uygun pistlerde....yarın unutulacak hepimizi yine güvenlik bandının arkasına geçirip burası güvenlidir izleyin yarışı diycekler....malesef canım ülkemde bu işler hep böyle yürüyor...ölende öldüğü ile kalıyor :(
sürücü ceza almamalı. sonuçta trafik değil burası. bir spor oldu ve sonuç bu. yurt dışında indy yarışların kaporta parçaları lastik felan uçuyo insan ölüyo yada araç orta servis alanına savruluyo servis elemanı ölüyo. sonuçta oradaki insanlar yarışmak için geliyo. güvenlik organizasyonu yapanın sorumluluğunda oradaki adamlar laftan anlamıyo tel arkasında geçmiyosa yarışı iptal edicekti. etmezse ceremesini onlar çekmeli yarışçı değil.
Futbolcu maça çıkar mac esnasında kalenın yanında ızlıycıler beklemektedır sonra o futbolcu kaleye sutu ceker ama ufak bı farkla gıder seyırcının kafasına gelır adam beyın kanaması gecırıpp vefat eder ....
Sonrada gidip Futbolcuyu katil diye lanse edip 10-15 sene ile yargılamaya kalkarlar olucak ıs cektirilicek cilemidir bu ?
Zaten adam mahvolmuş can almış vicdanı ıle hesaplaşamamış birde uzerine gel içeri atmaya kalk ....
Oldurun abicim ozaman ya asın kurtulsun dunya ...
bu memlekette mantık var askerde yok derler ya Tam tersi bu memlekette mantık yok Askeriyenin kapısındaki mantık ve kuralları anlamak ağır geliyo aslında .......
Burda Sürücüye suc bulan onu hala ordan oraya suruklemeye calışan Zihniyeti Kınıyorum !!!! burda organizasyonu düzenleyen ama beceremeyen kişilerin Gorevlerini yapmaması ve ihmali soz konusudur . Bişeyi beceremeyip eline yüzüne bulaştır ondansonra parmağını kaldır başkalarını sucla nasıl bir mantık nasıl bi akıldır bu ????
Basınıda ayrıca kınıyorum bu arada olayların ılk basta Sürücünün başına patlamasına sebebtir basın .
Yok nos bastı bole oldu bilmemene Ulan adam Yarışmacı Lisanslı Sporcu Ve orası ona gosterılen pist yani sporunu uygulayacağı yer arac nos basmak için orda Ama basına gore nos bastı ondan oldu tobe yaaa ... Deliriyorum yemin ederim Allah akıl fikir versin Levent Kesenede Sabır versin .....
Levent Kesen ceza almamalı bence de, sonuc olarak orada organizasyonu düzenleyenler, izleyiciler suclu...Ama hic oralı olunmuyor sasırıyorum.
Baskan olmak kolay degil, bir organizasyon yapıyorsan, bir drag düzenliyorsan gideceksin isin basında duracaksın, uygun mu degil mi ortam bakacaksın.
Ben olsam direk Baskanı ve Yönetim kurulunu mahkemeye cıkartırdım.
yarışlarda ölümlü bir kaza olması tabiki kötü ama o gün orda pistin sol tarafında ilk 100 metre sağtarafında ise 300 metreden sonra yarış izlemek yasaktı ve tel örgülerle çevriliydi ama bir kaç saat sonra tel örgü yıkıldı herkez her yerden izlemeye başladı bi ara yarışı durdurdular tel örgüler yine çakıldı izleyiciler çıkarıldı yasak bölgelerden sonra yine aynı şeyler oldu tel örgü yine yıkıldı organizatörler de ondan sonra sadece anons etmekle yetindi izleyiciler işi abartıp yola çıkmaya yola oturmaya başladılar ve sonuç böğle oldu ama güçlü bir arabanın böğle bir sonuç doğura bileceğini herkez bildiği gibi orda oturanlarda biliyordu bence sürücünün bir suçu yok ama organizatörün olduğu kadar orda oturanlarında suçu var keşke olmasaydı demekten başka bir çaremiz yok keşke olmasaydı
Seyirci suclu, onu hepimiz biliyoruz zaten...
Ama burda büyük ihmaller sözkonusu...
Tel örgü yıkıldı mı, bitir yarısı orada...
Oraya Asker veya Polis ne bakıyorsa, olmadı o bitirecek organizasyonu...
Adam piste yatmıs ayakkabılarını cıkartmıs, hala yarısı devam ettiriyorsan en büyük suclu yine sen oluyorsun.
Bi bolumune katılmıyorum beyler .....
seyirci suclu deıl kesinlikle bilincsiz bilgisiz ....
Organizasyon demek plan duzen ve kuralları koyup bunları uygulamak ve yonetmek demektir ....
kurallar olmazsa organızasyon olmaz plan olmazsa organızasyon olmaz yonetım olmazsa gene olmaz olmaz yani .........
Kurallar bu konuda neder ? Bole bir durumda yarış start alamaz güvenlik herşeyden once gelir . güvenliğin alınamadığı bır ortamda YARIŞA ARA VERİLİR Komite toplanır Ve gerekli güvenlik onlemlerının bu sure zarfı ıcınde alınması halinde yarışın devamına ızın verılır . AKSİ HALDE YARIŞ ERTELENIR ....
Rahmetli olan kişilerden 1 tanesi 13 yaşında yani seyirci suçlu değil Kesinlikle bilinçsiz ...
Futbol oturup izlenmelidir Ama sahaya atlamak trde senelerdır devam etmekte .. neden ??? Seyirci suçlu değil Bİlinçsiz ve bilgisiz Hatta çok afedersiniz Cahil .... Ama sahada seyirciler varken devam eden bir maç gormedim ben şimdiye kadar düdük calar mac durur ya seyirciler cıkar guvenlık saglanır yada mac tatil edilir ki bu can güvenliği bide burdan bakın ....
Bunun ne yarışçılarla nede seyirci ile alakası var burda baştan sona organizasyonun yukumluluklerını yerıne getiremeyen bole bir durumda kuralları uygulayamayacak kadar aciz kalan Federasyon sucludur ....
ben haberlerde izledim bu medya gerçekten çok adi ya haberin sonunda 3 can karşılığı 15 yıl az bile gibi bişey dediler ayıptır ya o adamcağızın ne suçu var zaten haketmediği halde bi ton vicdan azabı çekmiştir.
kaza öncesi minikslerle birlikte hepberaber yarış alanındaydık...
sabah ilk saatlerde gayet iyi giden bir organizasyonda farklı yerlerden yarışı izledik..sonrasında yine fotolarda görüldüğü gibi belirli bir mesafeden sonra koruma bariyerlerinin olmaması güvenlik açığını meydana çıkardığından yarış izlemeye start bölümüne gittik. finişe doğru insanlar nerdeyse üstüste yığınarak yarış izliyorlardı ki kaza anında yerden kalkmaya fırsatları olmazdı ..eğer bu kaza sabah saatlerinde olsaydı durum çok daha vahim olurdu
minikler yarış sonuna doğru alandan ayrıldılar..
ben kaza anını birebir canlı yaşadım..gerçekten üzücü ve tekrar yaşanmak istenmeyecek bir kazaydı ..
bence levent kesen in '' güvenlik zaafı nedeniyle burada yarışamam '' demesi gerekirken yarışması en büyük hata..
geriye kalan tüm hata adamakıllı bir pist yapmayan federasyon ve bilinçsiz izleyicilerindir...
leventin bu kaza sonrası ağır yaralı bir genç ile aynı ambulansa konulması ve onun o yaralıya bakışı hafılardan pek kolay silinmeyecek gibi...
http://img526.imageshack.us/img526/6307/kaza4ek0.jpg
http://img238.imageshack.us/img238/8858/kaza2mz5.jpg
http://img238.imageshack.us/img238/8066/kaza3ls8.jpg
http://img240.imageshack.us/img240/3175/kaza1xx4.jpg
htta bi ara hastahanede gülerken fotosubu cekmişlerdi gazetelere kpak olmuştu içkili die *** atmışlardı nasıl bi ülkede yasıyoruz yaaa
kapıcaksın seyirciye abi bu millete mustahak ya...simdide gunah kecisimi seciolar yani ayıptır
ben her zmnki arabayla büyük kazalarımızdan bilioyorum paso gülerdik sabah kafamız yerine gelirdi