TT yerine A4 1.8 t quattro alır binerim ben olsam tt hiç bulaşmazdım.
Printable View
TT yerine A4 1.8 t quattro alır binerim ben olsam tt hiç bulaşmazdım.
güncel kasa düşünmedim al derdim.
TT basınca 10 Lt civarı ( 45-50 krş) yakacak he ?
İMKANSIZ..
Basınca 15 LT nin üstü çok kolay 1 lt altı olmaz çok üstü olur..
GTI ile basarak 50-60 km gittim 15-16 lt ortalama yaptım..
dediğini yapanlardanım..z4 almayı düşünüp z4'ün yıllık vergisi kaskosu vs. düşündüğümde beni uzaklaştırdı.
şöyle ki 2007 model 1.6 102hp leon'umu sattım, 1999 model Audi TT 180 HP FWD aldım.
225 hp olanlar 6 vites quattro
benimki 180hp 5 vites önden çeker
şöyle izah edeyim,
tt'nin verdiği haz ile leonu kıyaslamak imkansız. özel ve retro bir otomobil olduğunu her noktada hissettiriyor. 1999 modelde bile hakiki deri, xenon, koltuk ısıtma gibi donanımlar olduğu için eksik kalan bir şey yok.
sürüş keyfi olarak, amortisörler yaşa bağlı olarak konfor kaybetmiş olabiliyor ancak 4 koni amortisör ya da coilover alarak hem yürüyeni yenilemiş olurken hem de görsel bir kazanç da elde edebilirsin eğer uzun süre bineceğim diyorsan.
otomobilin yaşını vb. dert etmene gerek yok, boyası bile gerçekten çok sert, her yeri sert ve sapasağlam bir otomobil audi tt.
benim otomobilim chipli 210 HP , bayık şekilde kullanırsam 9-11 lt arası şehir içi tüketimim değişiyor.(hava koşulları,klima kullanımı ve güzergahlara bağlı olarak.)
ancak quattroyu ve 225 hp 'yi her an gaz pedalımda hissedeyim dersen, 14'ün altına düşmen İMKANSIZ. ben bir ara sürekli devirli kullanarak 13'lerin aşağısına inemiyordum,gaz pedalına ayağım alıştıkça,turbonun nerede ne zaman ne devirde ne verdiğine alışınca insan gibi kullanmaya başladım ve dediğim gibi 9-11lt arası tüketimim değişiyor.
27 yaşındayken bu otomobile binme imkanın varken bin, çünkü ilerleyen zamanda işiaile-çocuk vb gibi etkenler oluşmaya başladıkça bu tür bir otomobil daha külfetli olacaktır.
ben yine de vtec derim. volkan belli ki honda kullanmamış :)
Güzel ve net bir açıklama olmuş arkadaşım çok teşekkürler.Yalnız şöyle bir ek açıklama getireyim;
500 hp+ Turbo bir aracım var zaten gazlamak için:)
Bunu gündelik için kullanıcam yani hem sıkıcı olmayan ara sıra bastınmı iyi kaçan hemde görüntüsü bana hitap eden bir araca upgrade etmek istedim sadece.
vallaha kullanmadım be ukkum :)
ama şu var ki olay saf performans ve haz meselesiyse bir çok farklı otomobil alternatifi çıkar.
tt öyle bir araç ki,18" + -4'lük yaylı haliyle şirkete gittiğimde takım elbiseyle indiğimde sırıtmıyor (ki leonda biraz abes duruyordu mesela :)) )
e duruşuna baktığım zaman agresif ve spor bir havası da var, içindeyken güvende hissediyorsun.
13 yaşında arabada, 160'la giderken içerde uğultu,zırıltı trim sesi vs. yok sanki 50 ile gidiyorsun.
otobanda 180-200 gibi hızlarda arkadaki spoiler o kadar güzel yere bastırıyor ki aracı çok rahat manevra yapabiliyorsun. o güven hissi çok hoş.
bunlar güzel hissettiriyor.
ben ikisini de kullandım volkancığım, espri yaptım.. :)
le cola ile, coca cola aynı olur mu hiç. ikisi de serinletiyor diye :)
bencede olmaz ama
günlük kullanım için tt nin yanına bi tane 1,3-1,2 dizel bi araç alırsan olur
Insanlarda değişik bir hayal gücü var hangi 1.8t 15-16lt yakmış rx8 ile karıştırmayın,
Sehir ici ortalama 11lt trafik ve cok arada gazlayarak, pinti sürüş 10lt' maksimum 13lt oda cok zor.
Buradaki karşılaştırma sadece fiyat bazlı, TT ile karsilastirilabilecek araçlar Z4, Boxer vs.
Dizel Leo'na ile muhabbet abi clio sybol dizel ile ayni yakıyor mu?
Paran varsa Roadster bi araba al, h.ici dizeli kullan, Diger gunlerde tt, yokluk icinde spor araba kullanılmaz oyle olsa herkes Q7 yerine F430 alırdı.
Parca konusunda fiyat, bulunmama gibi problem yasanacta son arabadir, hangi parçası bozulmusta aramaya gerek kalmis oda ayri.
ya 30 a 3 kala negerek var tek kapı acıdır sana söyleyim bir sefer tek kapı araç kullandım anamı ağlattı
aklımda kalacağına ,eğer imkanım varsa alır binerim, he uymadımı değiştiririm, ama bundan 3 yıl sonra herhangibir sohbet arasında konusu açılıncada çıkarım "benim TT de de vardı bu özellikten" diyebilmiş olurum. ;)
günlük kullanım derken neyi kastettin bilmiyorum ama işe gidip gelmek piyasaya inmek sağa sola koşuştururken kullanmak içinse tt pek o işlere uygun bir araç değil. çünkü çok dar arka koltuğu var ama yetişkin bir insanın oturması neredeyse imkansız, hele MK1 in içi dahada dar ve basık. Bunları göze alıyorsan ve sorun teşkil etmez diyorsan onun dışında çok keyifli bir araç.
Eyvallah da ben Leon kadar az yakarmı gibi bişey demedim zaten hiç.Leon 30 kuruş yakıyor buda 45-50 kuruş gibi yakar sanırım dedim.Tabiki aynı yakmıcaklar.
Haftasonu kullanmak gazlamak içinde spor arabam var ve TT'den en az 2 kat fazla yakıyor.Orda sıkıntımız yok.Bunu gündelikte kullanıcam
Tek kapı aracım var zaten:) Bırak ağlatsın ya kardeşim:D
Aynen bunları kastettim.işe git gel sağa sola gez toz vs:) Arka tarafa insan oturamaması da problem değil:)