55 cc üzerine ehliyet istiyorlar diye hatırlıyorum yanlış olabilir araştırmadan yazıyorum..
Bunun yerine elektrikli conversion kitler var onu niye düşünmüyorsunuz ?
Printable View
55 cc üzerine ehliyet istiyorlar diye hatırlıyorum yanlış olabilir araştırmadan yazıyorum..
Bunun yerine elektrikli conversion kitler var onu niye düşünmüyorsunuz ?
abi ben zaten eglencesine takıcağım çürüyeceğine markete sanayiyeye oraya buraya giderken kullanırım bisikleti :)
elektiriğiyle ugrasamam onun şarj et falan :) benzin koy gitsin :)
bakalım bilgili insanlar yazıyor :)
Konunun takibindeyim...
bizim pederde kendine uğraş arıyor 1-2 haftadır yapsammı felan diyordu linkleri göstermiştim bende sabah ikiler otomotiv hem güven veriyor hem malzeme daha kaliteli gibi.adamlarla konuştuk bugun uzun uzun herlde alacak peder bunlardan bitane 330 TL 12 taksit para deil.
çok uğraştım a dan z ye bu peugeot 103-105 motorlarla çok yarıştık roll yaptık polisede kaptırdık bol miktarda her soruya cevap verebilirim :)
şu an yan koltuktan konuyu takip ediyor izmirde bir firmadada varmış amerikan malı 50cc karşılaştırma yapıyor şimdi.
birde hazır kit almak daha mantıklı.pug 103 motoru takınca onlarda kayış sistemi var kayış sistemini iptal edip dişli için oraya diş açtıracaksın kama yaptıracaksın vs. onu sabitlemek için kulak yapmak gerekecek vs.vs. adamlar hazır yapmış. benzin hortumundan en ufak civatasına kullanacağın tamir takımlarına kadar gönderiyorlar içinde. amerikayı baştan keşfetmenin anlamı yok bana kalırsa
MOTORLU BİSİKLET KİT SKYHAWK 80CC KAPIDA ÖDEME 350TL KARGO BİZDE sahibinden.com'da - 83154129
adamların elinde conta takımı.ve birsürü yedek parçası mevcut yanında 2 tane conta takımı 2 tane piston sekaman alıp yedekte bulundurmak lazım :D piston sekman conta 110 tl :D
hah bide skyhawk motorlular vardı bunun linkini koymayı unutmusum
hangisi daha kaliteli ? :)
Bizim burada bir ufaklı bu motordan 3 adet aldı birini kendi bisikletine monta etti diğer ikisini arkadaşlarının bisikletine monte etti.
Kendim kullandım ve ara sıra hala kullanıyorum sürüşü zevkli sonuçta bisiklete motor takılı yalnız sesi çok çıkıyor ve motor ara sıra yağ atıyor dışarı tabi üstümüz başımız yağ içinde kalıyor.
Hızına gelincede tahminen 60 yada 70 km ye çıkıyor.
Ben 85 kiloyum beni rahatlıkla çekiyor motor.
Sizin için videosunu çekip ekleyeceğim.
sormak istediğiniz sorularınız varsa cevaplayabilirim.
elinizden biraz iş geliyorsa sanayide de haşırneşir oluyorsanız egzoz borusunu uzatın daha uzun boru içinde delikli boru arasına biraz elyaf bastırın tanıdık bi egzozcuda 50tl max tutar.alın size ses yok soluk yok.zaten yağlı benzin ile çalışıyor duman atması normaldir. yağ atması ise illaki biyerinde kaçak vardır belki hor kullanılmıştır
Benim gördüğüm sorunları şunlardı birinsi motorun içinde ki dişli diğer bi başka dişliyi cevirdiği için o kırılmıştı sonra oraya başka bir dişli uydur du ufaklık.
ikincisi yakıt deposu delindi onada ufaklık kaynak yaptı.
ortalama ömürlerini tam olarak bilemiyorum.
50 cc olduğu için polis ehliyet istemez ama kıl olursa belli olmaz ama yasal olarak 50 cc altı istemez bu motorların geneli 49 cc motorlubisiklet olarak geçer elinizde size ait olduğuna dair bir fatura falan olması lazım yoksa çalıntı olabilir diyip polis el koyar motorlar sağlıklıdır sorun çıkarmaz sorun çıkarsada zaten olay yerinde çözersiniz karbüratör en önemli parçadır önemli olan makinayı kurmak lastiğe aktarmak bisiklette gerisini zaten bilgilerini veririm yarışır konuma kadar getiririz :D
yok yok amacım yarısmak değil :) amaç tuvalete bile motosikletle gitmek :D
peki kurulumu normal biri yapabilirmi ya da ne ustası iyi yapar ? motosiklet ustası falanmı lazım
Herhangi köşe başı motorcusu bile yapar montajı ama kitler ne kadar dayanıklı hiç bilmiorm ama orjinal puglar ölmez kolay kolay
E bike diye youtube da bir arat istersen. sessiz ve daha ekonomik.