egerki modifiye ettigin parčalari kaskona išletirsen +prim odersen veriyolar parani gokhan..ve forum uyeleri bilginize...
Printable View
sagolunn arkadaslarr ılgınıız ıcınn oncelıkle axa oyak tan sıgortalı araba bı arkadasımızınn dedıgı gıbı sahıbınden.com da arastırma yaptım cıktılarınıı aldımm asaga yukarıı degerı 56 ıle 58 arasında arabanın. ılk kaskoo yaptıgımda arabanın degerı 55 000 ytll gozukuyodu fazla prım odeyerek 65000 ytl yaptırdım bunun ne anlamaı vardır acaba boşuna mı yaptım ben bunu
benim mtamponlar işli diildi maldım kaskodan hemde ciler için olan çıtasızından aldım sedan arabaya ama experle direk konuştumdedim tamir ediliyosa ya tamir edin yada aynı tampondan werin..Seri numarasına kadar werdim o geldi direk..
aynen oyle išletip parayi fazla verdigin zaman kurušukurušuna veriolar parani yada direk ayni marka ayni modeli sana teslim ediyolar..:) benim egzozum dahi išli en ufak bišeyi išletiyorum nolca belli degil taklaya gelcez belki:) allah gostermesin...
velhasil kelam egerki modifiyeli araciniz varsa 3'5 demeden direk išletin kaskoya kafaniz rahat olsun..
aynı markanın üst model orjinal parçası gibi durumlarda experler her aracı ezbere bilmediklerinden yada tüm araçların tüm opsiyonları paketlerini bilmediklerinden servise sölüyosun bunu hallet diye. o ister m tampon takar ister m3 tampon takar. abartı fiyat çıkarmadıkları sürece. atıyorum orjinal tamponun 500 ytl dir m3 tampon 1000 dir m3 takar. öncekide aynısı ise. ama 2000 ytl ye csl takmaz :) (fiyatlar sallamasyondur :))
aracın kasko bedeli 500 milyarda olsa piyasada 200 milyarsa piyasa degerı uzerınden para alırsın .....
o nedenle orda yukselttıgın mıktar tamamen boş ha nezamn ıse yarar arabanın piyasadakı fiyatı bı anda yukselır ozamn da kasko degerı altta kalır ıse kasko bedelinin max %10 uzerinde bi odeme yaparlar ozaman ısne yarar ....
ama normal piyasa degerını kasko bedelı olarak belırlemek fazla pirim odememek icin gerekli cunku piyasa degerı baz alındıgından bir işe yaramıyor pert durumunda .....
Şase numaranı verdıgınde tum kasko firmalarının ortak bi havuzu ver ordan dranks dıe cıkar nerde nekadar hasar almıs odenmış ........
ole bi yıpranma payı durumu yok normalde ancak bazı sigorta sırketleri pirimleri ucuz tutup musteri kazanmak icin bole bir madde ekleyip satış yapıyorlar sizde ıyı arastırmazsanız pert durumunda kaybediosunuz o mıktarı ....
Sigorta sırketinde ucuzu degıl sartları en dolu eksıksız olanı secin sıgortacının full kasko dedıgıne aldanmayın kime gore full her sigorta sırketinin full paketi farklı ....
Ayrıca experler salak deyil arac kaza yhaptı dımı gelıyo bakıyo ıncelıyo bakıokı camurlukta macun bakıokı sagda solda macun sasede onceden kama kaynak vs.. yanı ozamn eskı kazası oldugunu anlıyo kazalı arabanın ılk kazası olup olmadıgını anlamak cok zor deıldır kazırsın boyayı en kotu alttan zaten anlasılır .... (kaporta hasarı ıcın mesela .... ) onceden kasko tarafından yaptırmamısta olsan hasar hasardır ... kasko piyasa degerının altında oder bole bir durumda ....
Gecmis olsun.
Arkadasım da focus tdci pert etti, 42k YTL kasko bedeli vardı, pert oldugunda 2. eli 35k civarıydı 29k verdiler kaskodan...
Mezarcı bunlar baska birsey degil, parayı alana kadar kaskoyu yapana kadar iyisin, kaza yaptınmı ugras dur serefsizlerle...
birazda şans işi var.
En dogal hakkın kardeşim
benim arabamın degerini vermiyorsan ozaman benim arbamın aynısından ver diyeceksiniz biz yaptık bizzat tuttu
piyasa degeri 50 bin dolar olan corvette e 35 bin verdiler arkadaşa cinayet işliyordu...
arkaşlar burda konu acaib olmuş buğra arkadaşımız demişki prim i yüksek ödemenin bir mantığı yok demiş hiç alakası yok adam salak değil yüksek yaptırmanın mantığı şimdi adam sana 45 veriyo tuna 65 ten yaptırmış oha çüş dicek itiraz edicek eğer 55 ten yaptırsaydı 45 i almak zorunda olurdu buğra ama adam 65 ten yaptı hertürlü itiraz hakkı var. ayrıyetten bazı arkadaşlar arabanın kazalı olduğunu önceden nasıl anlıyolar diye sormuş kasko şirketlerinin ortak bir sistemi var hangi kaskoda hasar aldı araban farketmez hepsi görüyo ama pert arabaya para ödemekle önceki hasarın alakasıda yoktur oda yanlış bir bilgi. burda tuna kardeşimizin yapıcağı acentasına sölicek itiraz edicek ve muhtelemen acenta direk tuna yı exper ile görüştürücek tunada piyasada bulduğu en pahalı s2000 leri sayıcak adama dicek şu galeride şu paraya gazetede bu paraya sahibinden.com da kazasız temiz bakın şu ilan numarası bu paraya uçan kaçan herkezi sölicek ve meblağ yı yükselticek kasko şirketi orta yolu bulmak zorundalar arkadaşlar verdikleri paraya razı olmak zorunda değilsiniz .....