İyimiş bide kış lastiği alcaz yine masraf![]()
trafiktekilere kış lastiğini nasıl anlıyacaklar?.. bazı kış lastiklerinden kış lastiği çizikleri yok yaz lastiğine benziyor ama M+S ibaresi mevcut onu nasıl anlıyacaklar.... bende kışlık var sıkıntı yok, ama yazın yazlık lastik ile 0.5 lastik kalınlıyla gezen adamı almaz bunlar şimdi... Ama lastik uygulamasına kesinlikle katılıyorum yapılması gerek.. elin adamı kış olmuş kışlık lastikle gezerken kabak yazlık lastikle gelip sana arkadan çakıyorsa bir nevi adam yaralamaya girmeli bu çünkü arkadaş önlemini almamış oluyor... almanyada bu sistem güzel yürüyor mesela kaza yapan araçların lastik deirnliklerinden M+S mi yazlıkmı diye bakıyorlar ona göre sigorta ödemeyi yapar yada yapmıyorama saçma bulduğum muayenesiz aracın satışı olmaması.. zaten faiziyle alıyorsunuz muayene ücretini neyin derdindesiniz... muayenesiz yakalanca zaten çakıyorsunuz cezayı ve çektiriyosunuz aracı...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
antalyada bodrumda fethiyede izmirde oturan adam kış lastiğini ne yapıcaklar adamlar en son lapa lapa ciddi bir kar yağışını yani kış lastiği gerektiricek ciddiyette bir yağışı en son ne zaman görmüşlerdir acaba 50 yıl öncemi 60 yıl öncemi..)
coğrafyaya göre yaparlarsa o güzel ama doğudakilerle baş edemezler doğuda elektriği yıllardır kaçak kullanıpda göz göre göre izin veren bir ülke kış lastiğini nasıl taktırtıcak o insanlara.. gelire oranla kış lastiğide pahalı bir şey neticede..
her şey paraya gelire bakar bir ülkenin %90 ı dar gelirli alt gelirli ise sadece %10 u zenginse sen ne yapsan o %90 dan geri döner çünkü yapıcağın her şey para demekdir maliyet demekdir zaten hayat savaşı veren ekmeğini deposunu zor dolduran insanlar sen bir de bu insanların üstüne ek yük bindiremessin bindirirsen sadece yasada kalır kimse uygulamaz eski kara düzen devam eder.. ama lafda yapıyoruz bakın yasalarda var derler...
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
bana gore saçmalık herşey bıle bıle yapılıyor.
Erdem's Custom
+90 532 491 40 39
Valla yerinde bi uygulama cografı sartlara gore degıl genel olarak ulkeyı kapsarsa cok daha ıyı olur.
millet ydısında 30cm kar ustunde kaza yapmadan trafık olmadan gıder turkıyede kı akıllı soforlerde ben usta soforeuum yeeaa yapıp yaz lastıgıyle arkadan ıtıs arabayla yokus cıkmaya calısır.Peh yerinde uygulama ınsallah uygulamada aksklık olmaz. bu arada bır dıpnot daha kalıtelı kıs lastıgı ses yapmaz.
- K -
________
Dr.Ecu
bu kış lastiği uygulaması bızım buralarda da gecerlı olmaz bodruma en son kar 82 yılında yagmıs(Etkili sekilde)
o yuzden benzin fiyatları mazot fiyatları 4-5 lira iken istanbulda halen deli gibi trafik var dimiehlikeyiffe herkes amenna iş kış lastiğine gelince %90 dar gelirli
Dogru demıssın aslında bı adam vardı tv de benzın fıyatlarıyla ılgılı yorum yapmıstı ben hep 50liralık alıyorum abi beni etkilemiyo diye
![]()
- K -
________
Dr.Ecu
vergiye 700 lira trafik sigortası 450 lira kasko 650 lira kusura bakmasınlarda bu kadar girmişken bide kış lastiği alıp devletin yanında lastikci zengin edemem.
kesınlıkle uygulanması bır hareket zaten ıstanbul trafıgınde yazlık lastıkle dolasan cok sonra her frende arkandan tıklarlar ıyı oldu ıyı saolun paylasım ıcın...
34 KPT 60 e93 M3
34 KPT 20 Ek4 Vtec VTI (track only)
Passed = KPT 01 Ek4 Vtec VTI / KPT 51 Ap2 s2000 / KPT 60 Ap2 s2000
ıyı hos olmusta uygulaması bıraz sıkıntılı..
GÖKHAN
532 225 48 10
hondacıyım ben,heryerde sıkışırım..
ticari araç değilim aracımı sürekli kullanmıyorum lastik saklayacak yerim yok yada atıp her sene,sezon lastik alacak gücüm yok vs vs gider
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
arkadaşım senin istanbulun nüfüsundan haberin varmı 20 milyona dayandı
peki senin istanbul cadde ve sokakların kaldırabiliceği araç sayısından haberin varmı sadece 30 bin araç caddelerin ve sokakların çoğu 70 li 80 li yıllardan kalma eski semtler olduğu için artık müdahele genişleme yapılamıyor ..
peki istanbuldaki araç sayısından haberin varmı 2 milyon 906 bin araç var Tüik verilerine göre..
peki senin her gün istanbul trafiğine giren araç sayısından haberin varmı ortalama 421 araç .. bu verilerde büyük şehir belediyesinin verileridir
her gün günlük başka şehirlerden giriş çıkış yapanda yüzlerce araç var..
Rakamlar yukarda hesap kitap yap..
sen bile o rakamları biraz hesap etsen istanbuldaki trafiğin ehli keyiflikden değil gayet normal olduğunu anlarsın..
Biraz vicdanlı mantıklı olun bu insanların sadece çeyreği iş amaçlı mecburiyette trafikde olsa zaten sizin o dediğiniz trafik oluşuyor.. kimse ehlikeyif gezmiyor ehli keyif gezenler o %10 tuzu kurular.. parası olanda gezsin lafım yok..
zaten alt gelirli adam çalışmak zorunda nerden gezmeye o lükse vakdi olucak millet saat 8 de iş başı yapıyor akşam 6 -7 de işi bırakıyor nerde ne zaman gezicek eve gidiyor yorgun argın.. diyorumya biraz vicdan..
araba alıpda hafta içi iş güç yapan adam kusura bakma ama haftasonu çoluk çoçuğunu hanımı alıpda yada arkadaşını alıpda bir gezmeyide hak eder o kadarda değil.. ama kimse senin dediğin gibi keyfinden zevk için gezmiyor insanlar mecburiyetten o pahalı dizeli yada benzini alıyor...
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
bölgesel olsa ne olur ki , adam antalyadan istanbula arabasıyla gelecek diye kış lastiği mi alacak yani ?
Coğrafi konum goz önüne alınarak kış lastiği kontrolünün yapılması gerektiğini düşünüyorum.kış aylarında bırak kar lastiğini,kabak 4 mevsimlik lastikle trafikte terör estirenler var.kış lastiğinin sadece kar yağan yerlerde değil, kış aylarını 7 derecenin altında geçiren her yerde kullanılması gerektiğini hala öğrenemedik.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)