tohum ekecekseniz once tohumlari nemli tulbentte 24 saat bekletmelisiniz. Ertesu gun topragin icine degil ustune atip uzerine 1 Parmak toprak aticaksiniz. Sulamayi fideler 4-10 cm olana kadar fisfis la yapmalisiniz. Yoksa tohumlar yuzeye cikabilir.
Printable View
tohum ekecekseniz once tohumlari nemli tulbentte 24 saat bekletmelisiniz. Ertesu gun topragin icine degil ustune atip uzerine 1 Parmak toprak aticaksiniz. Sulamayi fideler 4-10 cm olana kadar fisfis la yapmalisiniz. Yoksa tohumlar yuzeye cikabilir.
Bizim balkonda saksida bikac bisey var, bahceyi saymiyorum zaten yazin uzum agacinin dallarini ayirarak cardaga oturabiliyoruz :)
Kuru sogani su dolu kavanoza koyar kok salip cimlemesini beklerdik. Taze sogan cikar afiyetle yerdik. Yarin yine yapip foto koyarimm
Sogani bende yaptim kuru sogan ve sarimsagi ektim taze sogan ve sarimsak aldim :)
Evet beyler balkondaki domates ve biberlerimiz afiyetle yedik artık savdılar kendilerini peki şu mevsimde yada kışa dogru ne dikebiliriz bahçemize acaba?
konuyu takipteyim zevkli bir hobiye benziyor.pc de farmville oynamaktan daha iyi.
peki bu tohumların gerçek tohum olup olmadığını nasıl anlıcaz? nerden temin etcez?
ben de mayısta ABD'den aldığım dünyanın en acı biberi olan " Trinidad Scorpion " bitkisini ektim saksıya ama ağustos oldu hala ürün yok :) çok geç çimlenip çok geç ürün veriyormuş. bitkisi 20 cm'ye yaklaştı, bakalım ne zaman ürün verecekler :)
ben zamanında saksıya ceviz ekmiştim:)
fidan oldu yapraklanıyor filan da artık bahçeye geçirme vakti geldi sanırım 3 sene oldu
Valla Timur abi ben işyerinin asma katı var orada saksılara diktim işyerindekiler hasta oldu valla şimdi soruyorlar ne dikeceksin diye acaba pancar felanmı diksem diyorum yada ne beileyim başka birşeyde olur
Aslında senin işe yakın abi ağaç a.ş. orada olmazmı böyle sebze tarzı kış için ufak fidanlar bir sorsan keşke
hemen bizim şirketin yanı zaten. çiçek vs hep ordan alıyorum :)
ben süs biberi ve dolmalık biber yetiştiriyorum özelikle süs biberi çok başarılı oldu sürekli biber veriyor maşallah :), gaza geldim domates ektim sözde köy domatesi diye adlığım bir domatesin çekirdeklerinden, 2 metre oldu ama bi türlü açmadı sanırım gdo'lu bir tohuma denk geldim.
Bizimkilerde biber ve domates yetiştiriyorlar :)
balkona bir şeyler yapayım diyorum bende,ne tavsiye ediyorsunuz :)
annem cam onu saksılarda domates salatalık biber patlıcan yetiştiryor
:=) gayette ıyı oluyor valla :)
Bende limon çıkartmıştım 1 ay önce çekirdekten limon ağacı güzel oluyor şekilli bir budama ile taç güzel oluyor. Uzunluğu şu an serçe parmağı kadar oldu yaprakları güzel limonun tavsiye ederim :) kış olunca içeriye alacağım :)
Benim anne de çok tecrübelidir bu konuda ve hastasıdır en son çilek yetiştirme çabasındaydı ki yedik çileklerden :)
valla biz geçen sene çok güzel organik marul, roka bilimum sebze yetiştirelim dedik arka bahçede, organik salyangozlar bir gecede hepsini temizledi :)
ben domates biber ve salatalıkları 2 aydır yiyorum balkondan çok zevkli :D
Saksıda domates yetiştiriyorum.. Satan adam çanakkale domatesi dedi ama neden bilmem şerefsizler fındık boyunu aşamıyor. Kıpkırmızı oluyor, tadı da güzel ama boy 1 fındıktan biraz büyük.. Ceviz bile değil.
Gübresini ıvırını zıvırını da verdim ama değişen birşey yok. Bol güneş alıyor, boyu boyuma geldi nerdeyse, 5-6 tane yeşil 3 tane kırmızı var üzerinde... Sebebini ve çözümünü bilen var mı?
evren benim domateslerde aynısı :D hergün 2 tane kırmızı oluyor :D
senin sorunun sulamayla alakalı bende yaşadım onu başlarda o fideye ne kadar su verirsen o kadar boya gider mahsül alamazsın ;)
ben şu kavurucu sıcaklarda 2 günde bir normal havada 3 günde bir su veriyorum toprak kuruyacak yapraklar büzüşecek yani suya acıkacak :) tani bu sırada fıskiye ile hergün yaprakları suluyorum o zaman daha güzel mahsül veriyo uzun saksıda 3 tane fidem var her sulamada ufak naşraba ile 1 kere suluyorum ben
hauhau valla ilk başlarda bende hergün suluyodum ulen haftalar geçti 2 metre oldular max 3-4 tane domates var :D hemen babanneyi aradım memleketi lennn sulama o kadar toprağı kurusun dedi 1,5 aydır her gün 2 domates garantisi var :D biberlerimde öyle ama salatalıklarım kurudu :D onlarda suyu seviyomuş :D
ben kuruyan dalları buduyorum hemen çiçek açıyo kurursa eğer fidelerin benden :D
kendım organık tarım mezunuyum o yuzden az buçuk anlıyorum organık sebze-meyve işinden :) 30 dönum şeftalı bahçemiz var ama ben pek uğramıyorum hobı olarak dukkanımın önünde karpuz yetiştiriyorum bu ılk ürünüm kısmetse 8-9 kıloya ulaşıcak fotoda bellı olmuyor ama daha detaylı fotolarını atarım .tamamen saksıda yetiştiriyorum herkez balkonda yetiştirebılır çok zevklı hergun büyüdüğünü görmek :)
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...88853351_n.jpg
çim fiskiye daha buyuk yerler için fiskiyeler
damlama sulama sistemler fılan ıhtıyacınız olursa iko was here yardım ederim 10da 1i fiyatına :D
Ciftligimizde halis mulis organik vişne yetisiyor ama o kadr dogal ki ilaclanmadigi icin yarisi kurtlu :)
Evin balkonunda da annemin saksida biberi ve benim de 5 erik 4 limonum var, boylari 3 ile 10 cm arasinda degisiyor.
abi sizinkiler cherry domates olmasın :D
http://cucinatestarossa.blogs.com/ph...y_tomatoes.jpg
çokta lezzetliyse kesin cherry dir normalde bukadar küçük olmuyorlar
bunlarda benim geç kalmış kurnişon yavrularım. benim ufaklık çok seviyor bende geç meç demeden ektim boş bir saksıya. 10 gün oldu bu hale galdiler. biraz komşuya biraz da şirketin bahçesine götürüp ekeceğim geri kalanlar balkonda :) kürdanlı olanlar da domates fideleri artık yetişirse onlarında tadına bakarız :)
http://hizliresimyukle.com/thumb-298637.jpg
http://hizliresimyukle.com/thumb-298636.jpg
http://hizliresimyukle.com/thumb-298635.jpg
aslan nerdesin yaw. tutar mı bu hıyarlar :)