ahauhhua ev maymunu ne:D
Printable View
ahauhhua ev maymunu ne:D
Maymunlar tehlikelide Şempanze alın ozi şempanzeler evcil olanları çok fena kanki diye takılırsınız bile ;)
Maymun geldi beyler şerefsiz çok tatlı özellikle çekirdek yiyisi falan en kısa zamanda Oğuzhan koyar fotolarını :d
sameti (livestrong) evlendirin çocuk yapsın babaya benzerse alırsınız çocuğu aynı şey sonuçta :D
Eline bi sigara verin bakın neler yapıyor ((:
bizim evin alındaki petshopta vardı sevimli dursalarda saldırgan bi hayvan hoplayıp zıpladığına kanıp sevimli zannetmeyin saldırdığında ciddi hasarlar verebiliyorlar bende dükkana istiyordum turbodan turboya zıplar diye ama direk satan kişiden duyunca vazgeçtim
Abaza Maymun 31 Çekiyor Azmış Maymun.MP4 - YouTube
aman dikkat böyle durumlarla karşılaşmayın :D
maymun ev hayvanı değildir... yapılan olay sevgi değil tam tersi yuvasından ormanından ailesinden koparılan hayvana işkencedir.. maymunların sosyal yapısı-yaşamı vardır cunku.. Herseyi geçtim buyuk günah..
Valla insan gibi yasiyo trip atıyo küsüyor falan eğlenceli resmen hayvanın gönlünü almak için uğraşıyoruz açıkcası günah olduğunuzda düşünmüyorum yazık deseniz eyvallahta günah saçma geldi
işte bu yüzden beslenmez evde cunku duyguları olan sosyal hayvanlar bir kuş gibi bir balık gibi değiller.Ana bana sevgisi aile yapıları hatta sülale yapıları olan hayvanlar.Günah konusu ise senin inancın ile baglantılı inançlı biri değilsen tabiki günah gelmez yoksa hangi din olursa olsun hayvana eziyet günahtır.O hayvanı dogal ortamından koparmakda hem hayvana hem hayvanın ailesine eziyettir vs vs
Başlığı görünce bir irkildim :) bir anda sanki herkes besliyormuş da bir ben kalmışım gibi :)
Baya zordur tahminimce :)
Bir maymun dinimi inancımı sorgulamaya başlattı bu kadarda düşmeyin sırf polemik icinde su foruma yazı yazmayın ve insanları tanımadan hiç konuşmayın, aldı arkadasım maymununada cokta guzel bakıyor ne eziyet yapıyor nede başka bisi bakamicana inanirsada ztn geri verir biter.
Maymun beslemenin konu oldugu bir konuda din ne alaka anlamadim ? Bu hayvan iskence edilmek icin alinmadi sonucta o zaman kedi kopek beslemekte gunah oylemi ? Bartunun da dedigi gibi sirf polemik yaratmak icin yazmayin , hayvan bende keyfi yerinde takiliyo yiyo iciyo siciyo isiyo , omzumda geziyorum tum gun , eger gunah buysa ben gunahkar olmaya raziyim ;) bu arada kimse kimsenin dinini sorgulayip konuyu baska yerlere cekmesin.
insanlar maymundan geldiyse simdiki maymunlar neden insan olmuyo :D
köpekde zahmetlı evdee ya
evde kedi bakmak en mantıklısı :)
Ahahahahahahahahahah tipe bak nası kendnden geçiyo sırıtıyo ahahahahahaha :D
Bende hayvan beslemenin günah olmadığını düşünüyorum he tabi bu hayvanına göre değişir. mesela benim 2yaşında köpeğim var 3aylıkken sahiplenmiştim ben o hayvanı şimdi sokağa "doğal ortamına" bıraksam 1hafta yaşayamaz. yanımda mutlu iyi bakılıyo yemeğiydi gezmesiydi vs bütün ihtiyaçları gideriliyo eziyet edilmiyo.. Ama şu olur hayvanı alırsın beslemessin döversin ne biliyim ihtiyaçlarını gidermessin amenna o zaman günah..
millet lafı cımbızla seçiyor kardeşim ben evde hayvan beslemek günah demedim... Bende evde rott besliyorum.Ama rott'umu ormandan toplamadım.Ormanda dogup büyüyen avcılar tarafından anası babası öldürülüp baska ülkelere satılan orman hayvanı değil köpegim.Yüzyıllardır insanlarla iç içe yasamış resmen insanlar için yaratılmış bir dost.Ama maymun pet değildir evcil hayvan değildir.Eve ve insanların yanına ait değildir.. En büyük tehlikeside insan genetiğine cok yakın oldugu için insanların tasıdıgı hastalıkların %90 nını daha kolay tasıyıp bulastırır.Aids , sarılık , hepatit gibi.. Günah derken herlade kuranı kerim de evde maymun beslemek günahtır demiyor.. Ama hayvanlara eziyet günahtır der.. Sen eğer eve hatta bu ülkeye ait olmayan bir hayvanı kendi evinden ormanından doğal ortamından anasından babasından sülalesinden (bunu özellikle söylüyorum cunku sosyal yaşam vardır maymunlarda insan gibi..) koparır buraya getirtirsen o eziyettir ve dogal olarak eziyet etmek günahtır demek istediğim buydu yoksa bana ne kimin neye inandıgından dininden.
Ekşide çok güzel yazmışlar..
1) maymun, genetik olarak insana o denli yakın ki insanla ortak pek çok hastalık taşıyabiliyor. bunların arasında sarılık aids gibi çok tehlikeli olanları da var.
2) zekası o denli yüksek ki ergenliğe girer girmez delirmesi kaçınılmaz oluyormuş. şöyle düşünün: zeka geriliği olan bir kızınız var ve kafeste tutuyorsunuz. her ne kadar sosyalleştirmeye çalışsanız bile kendi doğal sosyal ortamından çok uzakta tutuyorsunuz. bu tutsaklık içinde ergenliğe ulaşıyor ama doğal olarak derin ve sarsıcı psikolojik sorunlar yaşaması kaçınılmaz oluyor.
3) ne kadar sosyalleşse bile vahşi bir hayvan olan maymunun doğasında ve yaşamında cinayete varan şiddet var ve yetişkin bir maymunun kendini ifade şekillerinden biri bu.
4) ancak hepsinden çok daha önemlisi bir maymun almakla doğadaki maymunlara yapacağınız kötülük. çünkü bu şekilde maymun ticaretine önayak oluyorsunuz.