Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı
millet lafı cımbızla seçiyor kardeşim ben evde hayvan beslemek günah demedim... Bende evde rott besliyorum.Ama rott'umu ormandan toplamadım.Ormanda dogup büyüyen avcılar tarafından anası babası öldürülüp baska ülkelere satılan orman hayvanı değil köpegim.Yüzyıllardır insanlarla iç içe yasamış resmen insanlar için yaratılmış bir dost.Ama maymun pet değildir evcil hayvan değildir.Eve ve insanların yanına ait değildir.. En büyük tehlikeside insan genetiğine cok yakın oldugu için insanların tasıdıgı hastalıkların %90 nını daha kolay tasıyıp bulastırır.Aids , sarılık , hepatit gibi.. Günah derken herlade kuranı kerim de evde maymun beslemek günahtır demiyor.. Ama hayvanlara eziyet günahtır der.. Sen eğer eve hatta bu ülkeye ait olmayan bir hayvanı kendi evinden ormanından doğal ortamından anasından babasından sülalesinden (bunu özellikle söylüyorum cunku sosyal yaşam vardır maymunlarda insan gibi..) koparır buraya getirtirsen o eziyettir ve dogal olarak eziyet etmek günahtır demek istediğim buydu yoksa bana ne kimin neye inandıgından dininden.
Ekşide çok güzel yazmışlar..
1) maymun, genetik olarak insana o denli yakın ki insanla ortak pek çok hastalık taşıyabiliyor. bunların arasında sarılık aids gibi çok tehlikeli olanları da var.
2) zekası o denli yüksek ki ergenliğe girer girmez delirmesi kaçınılmaz oluyormuş. şöyle düşünün: zeka geriliği olan bir kızınız var ve kafeste tutuyorsunuz. her ne kadar sosyalleştirmeye çalışsanız bile kendi doğal sosyal ortamından çok uzakta tutuyorsunuz. bu tutsaklık içinde ergenliğe ulaşıyor ama doğal olarak derin ve sarsıcı psikolojik sorunlar yaşaması kaçınılmaz oluyor.
3) ne kadar sosyalleşse bile vahşi bir hayvan olan maymunun doğasında ve yaşamında cinayete varan şiddet var ve yetişkin bir maymunun kendini ifade şekillerinden biri bu.
4) ancak hepsinden çok daha önemlisi bir maymun almakla doğadaki maymunlara yapacağınız kötülük. çünkü bu şekilde maymun ticaretine önayak oluyorsunuz.