blood_shed Nickli Üyeden Alıntı
30/1b Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak,
Çevredekileri rahatsız edicek derece????....
"Çevredekilerin rahatsız olma" oranını kim nasıl ve ne şekilde ölçebilir?.
"Gürültü çıkaran araç".Peki buna nasıl bir standart getirilebilir?.Neye göre kime göre gürültü çıkaran araç?.
Yukarıdaki kanun maddesine istinaden mi ceza yazılıyor?.Egsodan çıkan ses neye göre gürültü olarak adlediliyor?.Fabrika çıkış standart egsozlu Corvette ve Ferrari kapışıyordu bizim caddede,çıkan gürültü acayip.Yüksek performans bir arabanın egsozundan vızıltı mı çıkacaktı..Nasıl gürültü kabul ediliyor,gürültü derecesini kim belirliyor?.Ellerinde desibel ölçüm cihazları mı var?.Arkadaşlar bu kanun maddesi tartışmaya açıktır,kesin bir şekilde belirtmiyor cezai durum ise cezayı kesen memura göre değişiyor.Avukatınız var ise ve üşenmiyorsanız gidin cam filminden ve egsoz dan dava açın,emsal teşkil eden karara bağlanmış kazanılmış davalar var.
Dünde ben uyarı aldım egsozdan.Ceza yazmaya kalksaydı üşenmeden davayı açacaktım..Araba aynı araba muayeneden geçiyor.Üzerinde cam filmi var ama hafif kusurla geçiyor.Geçirmeyin kardeşim o zaman arabaları neden araçların fenni muayenesi var?..Egsoz aynı egsoz geçirme fenni muayeneden!.Bana araç çok alçak deyip yükselt diyorsun,egsoz içinde aynısını yap.Ancak tıssss muayenede bunların hiçbiri yok,bahsi bile edilmiyor.Paşa paşa geçiyorsun.Ama çıkıyorsun,iki sokak ötedeki çevirmede az önce muayeneden geçen hususlardan ceza yiyorsun.Bunun sadece polisler ile ilgisi yok,bunun aslen kanunlar ile ilgilsi var.Ve adına da vatandaşın soyulması,cebindeki paranın tırtıklanması denir,başkada birşey denmez.Sen hem aracı zorunlu muayeneye sokturuyorsun,hemde başarı ile muayeneden geçen aracı trafikte cezai hükme layık görüyorsun.Bu ülkenin kurumları arasında nasıl tutarsızlıklar,dengesizlikler,alakasızlıklar var bir tc vatandaşı olarak bunlara alışmış olmaktan ve olağan karşılamaktan dolayı utanç duyuyorum.