User Tag List

9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: telefon tamir ve garanti kapsamı hakkında(xperia Z1)

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

telefon tamir ve garanti kapsamı hakkında(xperia Z1)

selam arkadaşlar, birkaç ay önce turkcellden kontratla garantili xperia Z1 telefon aldım, bilindiği üzere telefonun su geçirmezlik özelliği var, geçen hafta ufak bir kaza sonucu telefonun ekranı kırıldı, servive verdim 400tl karşılığında ekran garantisi bozulmadan değiştirildi, telefonu ilk aldığım anda farketmedim, lakin daha sonra inceledimki telefonun arka kapağıyla kasa arasında resmen 1mm lik bi boşluk var(normalde sugeçirmezlik özelliğinden dolayı arka kapak açılmaz) aynı şekilde bir miktar boşlukta ekranla kasa arasında mevcut idi, bende hemen soluğu serviste aldım, servis çalışanının bana olan açıklaması ise, orjinalinde arka kapak ve ekranın kasaya yapıştırılmasından dolayı artık telefonunuzun su geçirmezlik özelliği kalmadığı şeklinde oldu, yani onlarda tamirat sırasında kapağı falan yapıştırıyorlar ancak orjinali gibi olmadığından sugeçirmezlik özelliği bitiyormuş, tabi bende söylene söylene çıktım servisten....

şimdi asıl sormak istediğim soruya gelicek olursak.... tüketici mahkemesi ile bu durumda herhangibir yaptırım uygulama, ürünün yenisini talep etme gibi bi hakkım varmıdır? yani en ufak bi arızasında bu telefonun içi açılacak ve su geçirmezlik özelliği kalmıyacak, bukadar saçma bir durum sözkonusu olmaz bence....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabıkıde tuketıcı haklarına basvurabılırsın abı cnku garantılı bı malın ucretlı ve garantılı degısımını yapıyor.ve degısılen parcanın 6 ay garantısı ve cıhazın normal garantısı devam eder. her turlu basvura bılırsn abı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boyle bisey olmaz. Cihazi yapamiyolarsa sifirini verecekler yada garanti bozulacak

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    valla dertli bir telefon. arkadasımın aynısından aldı 1-2 ay içinde sözde su geçirmeyen telefon su geçirdi servise gitti 1.400 TL istendi yapım için garanti dısıymıs su gecirmesi.mahkemelikler şimdi haziranda 2.dava var bilirkiside incelemede herşey
    1881 - 193

sweap07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tuketıcı hakem heyetıne dırek dılekcenızı verın hemen sonuca ulasılıyorlar vakıt kaybetmeden sıkyatetınızı yapın

AdemAr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ama o kullanma klavuzlarında var dıye bılıyorum 1 kere tamıre girince telefon su geçirmez özelliği kayboluyor dıye

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tekrar servise götürüp bununla ilgili yazılı belgenizi alın ve hakem heyetine başvurun.
    Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
    Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
    Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
    Ayağı yerden kesen güzellik otomobil

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence direk hakem heyetine başvurun

sonuçta ekran değişimi için ucret çıkarıldı ve birebir aynı şekilde teslim edilmesi gerekiyor

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Telefonun mevcut olan bir özelliğinin servis işlemi sonrasında kaybolması sizi haklı çıkarır bence.

Bizdeki z1e de sıvı temasından ücret çıkardılar 1000 küsür lira hakem heyetine başvurduk bekliyoruz bakalım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)