Daha önceden de belirttiğim gibi JOM, Jamex, Ta-Technix, Raceland, FK Racing Type 1, Rokkor bunların hepsini aynı çan-çin-çon amca yapıyor ve aynı proje üzerinden. VWvortex olsun clubgti olsun defalarca karşılaştırıldı. Yani üsttekilerden birini aracınıza taktığınızda markasının pek önemi yok. Raceland 2-3 senedir ortaya çıkan bir ürün daha doğrusu Amerikanlar sayesinde fiyat/performans açısından tercih ediliyor. Daha önceden de denenip görüldüğü için millet alıyor takıyor. Dizaynları zaten mağra adamı tarzında olduğu için sorunda yaratmaz. Ben 2.5-3 senedir kullanıyorum. Kullandığım aracım Mk2 olmasına rağmen çok memnum ama yeni bir aracım olsun takmam. Yukarıda bir arkadaş demiş parasına göre bir ürün diye aynen öyle bir ürün. Ama şimdi biraz daha profesyonel bir ürün alacak olsam KW Variant 2 alırım.
Sertliğine gelirsek ne çok sert ne de yumuşak. Hatta araçtan araca değişiyor artık üreten çan-çin-çon'ların o günkü psikolojisine bağlı olan bir olay mı? Yoksa üretim bandıyla alakalı bir şey mi bilemeyeceğim. Arabamı ucuz yollu istediğim gibi basayım diyorsan al derim ama yok ben daha profesyonel olarak kullanacağım dersen hiç alma hayal kırıklığına uğrarsın.
Dipnot;
Ayrıca seken arkadaşların çoğu amortisör takozunu yarıdan kesmedikleri için sekiyorlar. Bunu da unutmasınlar. Aracı basıyorsanız amortisör miline geçen takozu yarıdan kesmeniz şart. Yoksa seke seke gitmeniz çok doğal.