arkadaslar 1.92 lik bir adama s2000 gider mi :) benimde cok istedigim bir arac ama bu boy sorunu beni bazen korkutuyor bu yüzden.
sizce sikintli olur mu
Printable View
arkadaslar 1.92 lik bir adama s2000 gider mi :) benimde cok istedigim bir arac ama bu boy sorunu beni bazen korkutuyor bu yüzden.
sizce sikintli olur mu
Ya korkum geçiyor vsa sıza karsı beklemediğim tepkiler geldi
VSA ' lıya yaz kış VSA 'sıza sadece yazın binersin :D
işin özeti bence bu kuru sıcak havada zaten yüksek hızlarda farkları yok
2 yıldır yaz kış vsa sız kullanıyorum 2. s2k'm şuanda allaha şükür en ufak bi sıkıntı yaşamadım adam gibi lastik alır takarsan problem yaşamassın
öncelikle hayırlısı olsun
sonra şöyle bir durum var bence , direksiyona ve ayaklarına hakim olmayan adam , zeminden süspansiyondan frenden lastikten habersiz olan adam s2000 ile de patlar , şahin'le de , ferrari ile de porsche ile de , m3 ile de...
s2000'lerdeki vsa sistemi , esp sistemi gibi değildir , daha çok elektronik gaz kelebeğine müdahale ederek çekişi optimize eden bir sistemdir , yanlışım varsa bilenler düzeltsin
bu sebeple vsa'dan bir mercedes veya volvo esp sisteminin verimini beklememek lazım
hal böyle olunca da eline ayağına hakim olmak ana şartını yine hatırlamak lazım...
vsa olan s2000 ler tabii bütçe olarak daha pahalıdır
ama lastiğin , süspansiyonun , frenlerin iyi olduktan sonra , yürüdüğün zemini de biliyorsan , gazına ve direksiyonuna da hakimsen bir sorun olmaz...
sonuçta bu araba bir canavar değil , ama tasarımı ve dinamikleri sebebiyle canlı ve hareketli bir makinedir
kullandığın aracı tanıyıp hakim olduktan sonra bir sıkıntı olmaz
bence olay budur
:)
Vsasız alın güle güle kullanın. Modifiyeside daha rahat. Ben vsasız 7.5 senedir kullanıyorum ve daha bir yere patlamadım. Bunun son 5 seneside turbolu kullanıyorum. Direksiyonunuz tatminkarsa ki m3 kullanıyorsanız iyidir hiçbir sorun yaşamazsınız. Haa 150 ile giderken çok sert şerit değiştirirseniz yani makas atarsanız kontranızında iyi olması lazım :D
insan her zaman temkinli olamaz, direksiyonum iyi diyen kendini kandırır her an dikkatli olamaz ayrıca alıcağı virajda 2 dakika önce sulama olup olmadığını bilemez vs.vs. bu işin bin türlü hali var eger imkan varsa kesinlikle vsa'lı al ama vsa'sız alırsan da sonuçta güçlü arkadan itiş bi araba yani sonuçta buda 4 teker bir direksiyon.
vsa gazı kontrol eder.
zaten vsa'sız s2000ler telli gazla vsa'lılar elektronik gazla calısır.
bana sorarsanız vsa'lı alın zaten vsa tek tusla iptal edilebiliyor.
1 - 2 yıl önce vsalıya beyin yoktu artık oda var mod konusunda hiç bir sıkıntı yok.
ama 2003 model s2000lerin yerinin farklı olduna dair yabancı forumlardada birçok bilgi mevcut.
2005e kadar ap1
sanırsam 2005 2006 arası ap2 v1
sonrası ap2 v2.
ap1 ve ap2v1 de vsa yoktur.
ap1'in ise vites oranları bir kaç puan farklıdır.
yanılmıyorsam 4.daha uzun bide son dişlide oynama var
Aynen Firata katilmakla beraber birsey daha belirteyim. Turkiye'de AP2 yok. Hepsi AP1. Yani 2003 de AP1 2009 da AP1. Makyajlanmis AP1. Gercek AP2 ler 2.2 olarak geciyor, 8500 dd de kesiyor, egzantrikleri farkli. Ama yay sapkalari daha saglam. Diferansiyelleri AP1 lere gore daha saglam.
Peki hangi lastikleri tavsiye edersiniz s2000 için? Pirelli p zero?
Michelin. Erken yola yapisir ama cabuk biter. Pzero hic kullanmadim.
Çok teşekkür ederim verdiginiz bilgiler icin bu gidişle vsa siz alicam hayırlısı neyse o olsun ins
Bende benim kompressore alacağım lastik bende şuanda 3,5 yıllık michelin var artık bitti yani kabak gibi oldu habire abs devreye giriyor araçta yani daha ömrü uzun kaliteli bir lastik yok mu? Annemde a5 var pzero var üstünde aracın ve yagmurda çok iyi tutunamıyor lastikler?
Walla bende Bridgestone Adrenalin var. Isinmadan basarsan 4 te bile sararsin :) Ama isininca kici asla birakmiyor. Baya iyi tutuyor.