250cc lik motor gücüne esit 600c lik motorla baslamak cokmu ayri seylerdir? yoksa benmi cok kucumsuyorum?
yamaha 450f 250cc motor 21kw
yamahar r6 600cc 25kw hatta r6 450f e göre biraz daga agirdir...
Printable View
isvicrede 25 yas alti insanlarin A ehliyetini almari icin, motorlara kit takiyolar... guclerini kesiyolar, yani r6 87kw iken 25 oluyo felan
250cc lik bi motor ortalama 20-25 kw arasi,
ayni fiyata r6 25kw almak varken varken, 250 yi tercih edermisin? sonucda ayni gucde iki motor olcak...
Anladim ! Ozaman 600 cc den aşaği binmem ben:)
bence 2 teker tecruben yoksa kesinlikle ufak hacimli birşey tavsiye ederim
normalde 600 lukte kullanırsın 1000 lik te
ama ani durumlarda çukurdan kaçma tumsekten kaçma veya ani fren kapanan ara vs gibi şeyler için biraz zamana ve yol yapma tecrubesine ihtiyacın olduğundan 600 luk bile fazla
eğer 2 teker tercüben varsa ozaman gsr600 gibi bir makine veya
600f tavsiye ederim oturumu kullanımı çok rahat bir makine :)
1000ligi alip sakla ilk once.
O arada da Aprilla RS125, Derbi 125 gpr, cagiva mito 125 al. Senin oralarda bu motorlarin fiyati da cok uygundur. Makineleri de 2 zamanli oldugu icin inanilmaz seridir, sadece sesleri ari viziltisina benzer. Buyuk ss lere gecmeden, bu makinelerle ss lerin tepkilerini cok daha iyi cozersin 4t kucuk hacimlilere gore.
Hacim cc den ziyade tatz olarak zorluk cekebilirsiniz. 600 cc race ile 600 cc scooter ayni degil. 400 luk scooter kullanirken klr650 ye bindigimde cok zorlaistim. 1000 lik bir makina ile gaza helmemek muknun degil bence.
bence al 1000 lik bir motor, aç gazıda sonuna kadar, bırak hersey olacagına varsın diyenlerin gazına gelme kardesim. motor kazalarında cok arkadaslarımı kaybettim. otomobil kullanımıyla alakasız motor kullanmak. tecrübe sahibi olmak için hem hacim hemde güç açısından küçük bir motorla başlaman en hayırlısı olacaktır.. merdivenleri birer birer çıkmak gibi:icon_tup::):):)
Siz hiç ölmediniz galiba ?
traji komik oldu değilmi ?
olay sadece beygir değil, öğrenilmesi gereken çok şey var
25kw scooter ile 25kw racing arasında 35 tane dağ kadar fark var
ilk başlangıç motoru ya 150-200 cc scooter yada 150-200 cc vitesli motordur
bu türkiye dahil tüm dünya ülkelerinde geçerli bir kuraldır.
ha 600cc racing alırsında kullanamazmısın ?
düşmeden sakat kalmadan şansın yağvermi gider ?
bu da mümkün ama aklı olan adam bu riske girmez.
al onu yarıya çek garaja 1 sezonluk ufak birşey al onla alış arada adama göstermelik olsun diyede o yarı fiyata aldığınla gidersin.sorarsada koşmadan önce emeklemeyi bilmek gerek gibisinden bahane uydururusn.
arkadaşım 15 yıla yakın motor sürüyorum sen hiç motordan düşdünmü ben düşdüm çok hafif altlattım allahıma bin şükür ama bak sana anlatıyım motor ilk altında yalpalar düşüceğini anlarsın eğerki acemiysen eğitimini almamışsan motor üstüne düşer o anın reğavetiyle acı hissetmessin yerde epey bir süratina ve üstündeki korumalara orantılı kayarsın sürünürsün olay bittikden sonraki bunlar saniyelik mevzulardır vücüdundan kanlar sızdığını görürsün tam koruman varsa yoksa zaten bir şey göremessin direk x ... tabi bu arada bir viyadüğe yada yol kenarındaki bariyere vurmuşsan gene büyük ihtimal ya sakat kalırsın yada çok ağır yaralı olursun..
şanslıysan birileri alır seni hastaneye götürür yada ambulans çağırırlar işin pis kısmıda orda başlar emarlar röntgenler bir sürü kırıklar çatlaklar bir seri ameliyatlar aylarca hastane koşuşturmacası yatağa mahkum kalmalar.. sosyal hayattan uzak kalmalar..
yukarda yazdıklarım çevremde 7-8 arkadaşımın başına geldi biri omzundan ameliyat oldu çiviler falan takdılar 2-3 kere daha minik operasyon geçirdi bir diğeri bacağında parçalı kırık vardı defalarca operasyona girdi bende düşdüm sadece 3 ay sol ayağımın üstüne basamadım sekerek tekleyerek tek ayak gezdimki ben kendimi çok çok şanslı hissediyorum.
ufak hacmi insanlar tecrübe açısından söylüyor ufak motorda düşmek kalkmak kolaydır fazla hırpalamaz motorda kontrol tecrübe idrak açısından ufak hacimde çözüldümü sonra yüksek hacime geçilir. düşdünmü bir kere düşersin arkadaşım araba gibi değildir motor arabada sokarsın kaportacıya motor ustasına yaptırırsın aracını motorda kaportada sensin herşey sensin..
bizim ülkeye mahsus büyük cc olsun yeni olsun adamlar 125 lik ile dünya turu atıyorlar. motor işi tamamen zevk menzusu o yüzden çok bir şey diyemem ama yeni başlayanlar küçük ccden başlamak daha akıllıca. videoyodaki arkadaşta farklı bir şeyden bahsetmiyor.
ben arkadaşım kazadan sonra bandajlar içinde hastanede çekilmiş resimleri var onu koysam şuraya motordan soğursunuz çocuk birde piaggio x7 ile yapdı kazayı öyle super sport falan değil kolunda bacağında deri kalmamışdı..
ilk motosiklet için 1000 cc mi? bu ne demek?
ilk kez otomobil sahibi olacak birisine gt3 al ya da gt-r al demek.
schumacher bile araç kullanmayı berlinetta ile öğrenmemiştir.
600'lük motorun nasıl gittiğini görün, ben ürktüm. :)
Yamaha XJ6 - YouTube
Yine o motoru alın, yanında ufak bir motor daha alın. İlk acemiliğinizi bir süre küçük motorda attıktan sonra büyüğe binin. Ama illa binecem derseniz, aşırı derecede sabırlı, sakin, dikkatli olarak, mümkün olan en tenha saatlerde tam korumalı sürün. En küçük bir gaza gelmeniz o hacimdeki bir motorda hayatınıza mal olabilir. Siz daha ne olduğunu anlamadan 200 lü hızlara çıkabiliyorlar.
Yakın zamanda sym 250 naked almayı düşünüyorum yada yamaha mt 3 bu iki motor hakkında ne düşünüyosunuz daha önce uzun süreler scooter tecrübem oldu bu arada biraz daha büyütmek istiyorum anlıycağınız..
250 bana yeticekmidir yoksa 600 lüğemi geçin dersiniz çok kararsız kaldım bu arada yamaha mt-3 hakkında yorumlarınız neler pek tutulmadığı sevilmediği söleniyo ama genel olarak bilemiyorum ?
50 lik today heryere goturur çok şeker alet :D haa benım motor anlayışım honda goldwing den aşağısı değildir ama audi volkswagen parası meret. :(