130-150 bin TL arası deniyor Aybarscım. Bir kaç konuda böyle konuşuldu.
Printable View
Dün toyota bayisinine ciddi ciddi görüşmeye gittim, fiyatı 50bin euro civarında olucakmış. Temmuz Ağustos gibide lansman yapıcaklarmış.
Postları ve konuları okuma zahmetine girmeyen arkadaşlar için;
Brz, gt86 ve fr-s aynı araçtır. Firmaların kendine has ufak tefek değşiklikleri haricinde.
Genesis coupe gibi d1 gp lerde sıfır puan çeken bir araçla karşılaşıtırma yapmayalım :)
Tokyo Drift Hyundai Diss - YouTube
bu motor yurt dışında nasıl iş yapmış? subaru'nun yüzünden toyota'nın bozulmazlık efsanesi bozulursa gülmekten ölürüm :)
50eu + düzgün jant + coil over + body kit + cart curt totalde 60eu'ya zevkle binilebilir büyük ihtimalle TTS yada 3 serisi için pazarlığa otururum yada temiz bir evo 10.
yeni genesis coupe 2lt 274hp 380nm, tahmini fiyat 120bin tl
yeni brz-gt86 200hp 200nm, tahmini fiyat 140bin tl
birde böyle karşılaştıralım isterseniz..
hiç bunlara bakmadan rx8 yada mazda 3 mps yada subaru 2.5 wrx sti alırım bakarım yoluma
Keşke jant takmadan getirseydiler ...
fiyat 100bin tl nin üzerinde olursa satış rakamları tatmin etmez markaları, çok merak ettiğim bi araç ama keşke safkan toyota olsaydı.
[QUOTE=merttepe;5946313]Dün toyota bayisinine ciddi ciddi görüşmeye gittim, fiyatı 50bin euro civarında olucakmış. Temmuz Ağustos gibide lansman yapıcaklarmış.[QUOTE]
GT86 yı tanıtıyolar ama AE86 yı bilmiyolar. O da enteresan tabi :D
[QUOTE=Berent.t;5946744][QUOTE=merttepe;5946313]Dün toyota bayisinine ciddi ciddi görüşmeye gittim, fiyatı 50bin euro civarında olucakmış. Temmuz Ağustos gibide lansman yapıcaklarmış.buna bende şahit oldum :DAlıntı:
[QUOTE=Berent.t;5946744][QUOTE=merttepe;5946313]Dün toyota bayisinine ciddi ciddi görüşmeye gittim, fiyatı 50bin euro civarında olucakmış. Temmuz Ağustos gibide lansman yapıcaklarmış.hasahahsha abi dün eksik anlattım bak aynen böyle bi konuşma geçti;Alıntı:
-Bende bunun dedesi var, ae86.
+ oovvv (vay be dercesine bi surat ifadesi)
- (poker face) Ae86yı biliomusunuz?
+ eee hayır?
- Ovv diyince bende, neyse...
+ valla süpermiş, benden alın gt86yı ama.
- Siz benim ae86nın parçalarını getirmiyordunuz, bilmiyorum, akdemirden alıcam onlar ne sipariş versem getirdi.
+ aaaeeeöööö yaa efendim olurmu öyle, artık indirim yaparız elimizden ne gelirse yaparız...
Borovalıya tav oluyorum, pert araçlardan parça söküp, sıfır diye millete satıyodu zamanında.
Olm bende aksine bunca yıldır hep Borovalı'dan çözdüm işimi. Gerçi bizim alışverişimiz çok eskiye dayanıyo. Babam daha ilk Celica'yı aldığında ben ortaokuldaydım, nerdeyse arabanın sıfır satış dönemine denk geliyordu, parça çok çabuk sağlanabiliyordu. Akdemirler'in işleyişi nasıl hiç bilmiyorum.
Adam şimdi GT86'yı satıyor ama AE86'yı tanımıyor. Bence bu insanlar işini iyi yapmıyor yada yapmış olmak için yapıyor, severek yapmıyor. Marka tarihiyle alakası yok herifin. Ruhsuz satış danışmanları istemiyoruz :D
GT86 nın havası bir başka BRZ ye göre :)
jant + coilover , devam...
yan arka camaro genesis kia coupe direk
bence çok hoş
bugün kartaldaki toyota genel müdürlüğün bahçesinde turuncu renk gt86 duruyordu..2 gün öncede e5 de çekici üstünde 2 tane turuncu gördüm yani toplamda 3 turuncu etti..
egsoz uçları birtek benim gözüme battı heralde :)
Çift post edit.
Biraz fanatikçe bir yorum olmuş. GT86'nın sıfır çekmeyeceğini nerden bildiniz?
Çok gereksiz araçlar ikiside. O güçlere çok çok daha ucuza ulaşılabiliyor,üstüne yapılan birkaç bin TL yatırım ile içinden geçilir ikisininde. Tasarım olarak ikisi de benzer. Genesis'in dezavantajı otomatik olması Türkiye'de. Tek avantajı RWD olmaları yoksa gözümde RCZ den bir farkı yok bunların. Kaldı ki yeni Genesis'in yanında adı bile geçmeyecek güçlerde şu an (2.0 - 274hp)
jantları cakma 600 tl lik jantlara benzıyor.
turbolu olsa cidden dehşet makinesi olurdu en azından alırken paranın hakkını veren bi araç olurdu diye düşnüyorum
crxten sonra sahip olmak istediğim bi arac gelince test sürüşü imkanı olursa kullanmak istiyorum nasip olursa ilerde bi gun alırız belki
Bugun gazeteye essek kadar ilan vermislerdi tam sayfa
yapmayın yaaa o jantlar ne allah aşkına ???
edit : Toyota GT86
GT86 dünyanın önden motorlu arkadan itişli tek spor otomobilidir. diye açıklama var sağda bu nasıl bi açıklama anlamadım:beuj:
subaru brz türkiyeyeden 5 adet sipariş almış. hürrüyet gazetesi ekonomi bölümünde gecen hafta yazıyordu
yurtdışında hemen 2jz swap gt86 yapmış herifler işe bak yahu.
Bu arabanın gelişi anca ikinci el S2000 fiyatlarını arttırır baskada bişeye yaramaz :D :D :D
isterse 500 bg olsun boxer motor verimsiz ve sevimsiz :(
Ben gecenlerde tırın üstünde gördüm arabayı sağa çekip yarım saat ağladım..