cok şükür, zamanına göre degerlendirebilen insanlar çıkmış.
Printable View
cok şükür, zamanına göre degerlendirebilen insanlar çıkmış.
şu anda bile krom boruya dirsek kaynatıp custom air intake kit denilip gurur duyulurken, bundan 8-10 sene evvel yapılmış böyle bir projeye biraz saygı duymak lazım. ben o zaman da tipini hiç beğenmezdim de, baya emek ve arge var. yürüdü mü? yürüdü. o zaman iyi kötü neredeyse her yarışta vardı.
Esasen eskiden de jdm vardı da bizim haberimiz yoktu hatta jdm en baştan beri vardı..
Yalnız konu arabanın uzay mekiğine benzemesi değil çift motorlu olması.. kimse yok mu buna bi açıklama yapabilecek olan?
Açıklanacak durum sanırım yapılmış,yürümüş.O zamanın olanaklarını kullanmışlar.Emeklerine saygı duyuyorum
2 motor + 4 çeker sisteme çevrilmiş kaç araç gördünüz de '' neye hangi emeğe saygı duyalım?'' diye soruyorsunuz :) 2003 yılında çift motor vardı bu araçda o zaman 4 çekermiydi tam hatırlamıyorum. Nasıl yapıldığını öğrenmek gerçekten de güzel olurdu ama her ne koşulda olursa olsun saygıyı hak eden bir araç. Biraz insaflı olalım...
bu aracın sahibinde tek kapı cordoba yok mu bir de?
2003 yılında çift motor vardı diyorsunuz da kaputunu açıp gördünüz mü? Elde fotoğraf
oda yoksa referans olabilecek ''evet ben bu aracı gördüm yapılışına şahit oldum.'' ya da ''kaputunu kaldırdım altında ne olduğunu biliyorum'' diyen biri var mı?
bilmediğim şeye saygı filan gösteremem kimse kusura bakmasın..
Şu yenı nesılın bıseyı bılmeden herseyı ...lamasını anlamıyorum...
Yıllar öncesinde ne emeklerle yapılmış bir araç ve sistemınden dolayı Turkıye'de tekti. Ankarada sanayıde çok gördüm hatta inceledim, göz tırmalayan noktalar yokmuydu vardı, ama bu arabaya gelene kadar o zaman ne arabalar vardı.
Geçende e36dan e46 ya çevrilmiş cabrio içinde benzer şekilde yazılıp çizilmişti hani şu sebnem schaeffer ın poz vermiş olduğu, herşeyde oldugu gibi bu işinde bir modası var , ve o zamanlar o modaydı ve gerçekten de herkesın ...ü düşmüştü, şimdi kalkıpta eski araçları bu tarz baslıklarla yermenin manası yok...
Fast&Furious 1 i açın o zaman apaçinin tillahını görün, filmin başrolundeki araçlar süper apaçi oluyor sizin yorumunuza göre :) Moda bu işler moda, hep tekdüze gitse bu sektör çoktan çökerdi kimse para kazanamazdı...
Bizzat gördüm hem draglarda,hem de ostim ivedik'te,oha dedirtecek cinstendi ve seside bir o kadar muazzamdı.
O yıllarda adından söz ettiren kaç tane prof. swap yapılmış araç biliyosun ?
Msupra,çift motorlu crx,mrt 99 plakalı sti'ın justy versiyonu ve dahası...
Bunlara saygı duyulmasında neye duyulsun ?
Ben aracın görünüşüyle ilgili bir şey söyledim mi? Uzay mekiğine benziyor dedim öyle de o zamanlar her araba öyle görünüyordu.. Şimdi gidin bakın Japonyanın Gunma bölgesinde jdm in kalbinde hala Fast and Furious taki gibi arabaların drift yaptığını Wanganda keza ledli neonlu arabaların roll yaptığını görürsünüz..
Ben arabanın motorunu soruyorum siz hala görünüşünden bahsediyorsunuz..
O yıllarda adından söz ettiren prof swap yapılmış araç bilmiyorum.. zaten o yıllar swap işlerinin başladığı zamanlar olduğu için prof swap yapılan araç olduğunu da zannetmiyorum.. (tork garaj gibi bu işin başından beri içinde olan ve yaptığı işin garantisini verenler dışında)
Msuprayada çift motorlu crxe de mrt99 a da saygı duyulsun beni ırgalayan bir durum değil..
Zaten sorunuzun amacını da anlamış değilim..
Misal ramosi nin konusunu project cars da gördüğümde saygı duymuştum çünkü işin çoğu bir garajda muhtemelen yetersiz ekipmanla ve tek bir kişinin el emeğiyle yapılmıştı..
Aynı şekilde sfi motor swaplanan tigraya da saygı duymuştum çünkü usta elinden çıkmış bir araç değildi..
Bilmem derdimi anlatabiliyor muyum?
Ve sonunda beklediğim post geldi en azından aracın arkasında bir motor olduğunu ve arkadan çekişli olduğunu anlamış olduk yalnız motor dik değil yan duruyor, bu durumda sanıyorum iki motor bağımsız çalışıyordu.. Çünkü bir kaç sene önce gördüğüm bir haberde Jeepin yaptığı çift motorlu conceptin 2 motoruda dik bir şekilde yerleştirilmiş ve iki motorun aynı anda senkronize bir şekilde çalışması sağlanmıştı.. Bu araçta nasıl bir yol izlenmiş çok merak ediyorum..
Fotoğraflar için Teşekkürler BaDCaT
Motorlar bağımsız çalışıyordu. İzmir mahalli draglarında görmüştüm . Ön ve arka için ayrı ayrı marşa basıyordu.
ben erdem'in kardeşiyim görünce bildiklerimi aktarmak istedim bi kusurum olduysa affola..
önde ve arkada birbirinden bağımsız olarak 2 adet motor vardı, vites aktarmasını tek kolla yapıldığını hatırlıyorum ama tam net bilmiyorum, araba gayette güzel yürümüştü zamanında az bi sürede olsa ..
2 motoru 1 şaftamı bağlıcakalrı cücük kdr arabada neden bu kdr merak konusu oldu arabanın yürümesi yaptılar iyi yada kötü yürüdü kime ne :D
o zmn ilgimi çekmişti eğlenceli bi projeydi hatta bu araç yüzünden bi kaç forumda yazılar okumuştum iki motorun eşit güçler üretmediği sürece bi anlamı olmadığına kanaat getirmişlerdi :)
b16 takıp turbolayın dienden tutun v8 koyun diyene kdr duydum
ama kendi kanaatimde olay elde hazır bir d16 daha olup onun da kullanılmak istenmesi maksat farklı bi araç denemekti o zmn hiç bi zamanda rekorlar kırıcak diye bişey duymadım o araçla ilgili
ki o body kitler internette şimdi hiçbirşeyi beğenmeyen arkadaşların ağzının suyunu akıtırdı bir zamanlar :)
araç dergiye falan fismanda cıktı zamanında okadar adam yalanmı söylüyoda resim bekliyosun hala senin kafana göre o resmin o araca ait olduğnu nerden biliyosun ?
Eray kanka aynen sarı hızlı ofkelideki supranın stickerı olan cordobası vardı hatta :D
http://cdn1.cnnturk.com/handlers/fil...lse&Quality=80
Eskiler iyiydi be millet biliyorsada susuyodu şimdi bilmiyorsada konuşuyor..
şimdi hatırladım bu araç discoveryde belgeselede çıkmıştı ustalar ile röportaj tarzı konuşma yapılmıştı onlarda yayınlanmıştı