arkadaşlar net olarak hangi ürünü almak/kullanmak istiyorsanız buraya yazarmısınız model marka olarak. net olarak ürünü görürsem iyi olur.
Printable View
arkadaşlar net olarak hangi ürünü almak/kullanmak istiyorsanız buraya yazarmısınız model marka olarak. net olarak ürünü görürsem iyi olur.
Net olarak bir ürün yok aklımda markasıda önemli değil pistlerde kullanılan ve vht denilen sıvıdan sadece 100 gram kadar isitiyorum nedenini açıkladım zaten.
Yanlış yerden yakalamışsınız.Ticari kazanç peşinde değilim derken forumu ticari amaçla kullanıyormuşum gibi görünmesin diye yazmıştım.
hem istediğin kadar otomobil meraklısı ol bence olmayan birşeye öncülük edilince çokda güzel para kazanılır umarım başarırsınız hem yarışanlara hem size katkı sağlar
Bizlerde sizler kadar onuru şerefi için yaşayan insanlarız.Bu konuyu açmamın nedenleri arasında tabiki para kazanmak var ancak asıl nedeni para kazanmak değil üç kuruşta olsa mevcut paranın içeride kalması öncelikle sizin sonrasında bizim kazanmamızdır.
Konu dağılmasın numune bulursak ilk adımı atmış oluruz.
İnşallah bulursunuz numuneden güzel bir düşünce umarım başarabilirsiniz. Kar koymak zorundasınız tabi, dışarıya 5 verileceğine siz daha uyguna yapabilirseniz örnek veriyorum size 3 verilir, hem para içeride kalır hem siz para kazanırsınız hem de vht diye sürünmeye gerek olmaz istediğimiz zaman bir telefonla ulaşabiliriz..
Evet kesinlikle.
Bu yurtdişi bağimliliği varken pek bişey olmaz abi uğraştiğinla kalirsin
abi bence numune değilde siz küçük bidon sipariş edin hem kutunun üstünde içeriğide yazıyo olabilir o daha çok işinize yarar
Sanırım öyle yapacağım çağrım.Aslında numune şart değil ama olursa iş %70 kolaylaşır ve daha hızlı sonuca ulaşılır bu yüzden numune istiyorum.Olmadı bir galon sipariş verecem.
VHT Track Bite - 8 oz. Bottle at skspeed
böyle bişi al abi ucuz bu , birde küçük lastik parçacıkları lazım , ilk 100 metre beton olması lazım çoook fırın ekmekler yememiz lazım ama bu ilk başlancıç , herşeyin bi başı var inş. ilerleyen yıllarda daha da geliştiririz kendimizi
Çağrım sağolasın bunu alıyorum.
8 oz 250 ml ye tekabul edıyor yaklasık olara.
6 dolar fıyatı var amerıka ıcı sanırım 11 dolar gıbıde kargos var.satıcıyla gorus gondersın urunu ıncele .bı ıs yapmak ıstıyorsan pesınde bırazcık kosmak gerek.ar-ge lıkte bı kısmı yok urunun ıcerıgını bulman yeterlı .gelıstırme tarzında bısey yapıcagını sanmıyorum kı gelelım bu ısın dıer kısmına .eger ulkemızde hammadde uretılıyorsa ucuza yapabılırsın urunu.ama dısarıdan alıcagın her malzemeye vergı shıppıng odenecek dolayısıyla sonradan hammadde pahalı urunde pahalı dıyebılırsın.ama ınsallah ısler dedıgın gıbı olur.
Biz bu işe dün başlamadıkki ? Hammadde konusunda yurt içi yada dışı tahmin edemiyeceğin kadar bağlantım var o kısım en kolayı ayrıca söylediklerinin hepsinden bir haberim.Ancak ben bu işi kendi kazancımdan çok ilgili kişiler için bu camia için yapmak istiyorum o yüzdende bilgi sahibi kişilerden yardım istedim sadece.İstediğim şeyde sadece numune idi ama çağrı sağolsun numunemizide bulduk zaten.
"urunun ıcerıgını bulman yeterlı" araştırdınmı ? Ben bu bilgiyi bulamadım hiç bir yerde belki bana yardımcı olmak istersin ?
Ayrıca ürünü geliştirme bazında çalışma yapmayacağım evet zaten gerekmi var ? Kullanan kişiler üründen memnun sanıyorum.Zaten formülasyonu çözdükten sonra geliştirmek çok daha basit hal alır.Kimya dalı mantığı yoran bir daldır.
Hammadesi Resin diye yazmis zaten adamlar orda daha baska ne bilmek istiyorsunuz siz ?
Onun disinda track bite in icerigi asagidaki gibi sanirim;
sopropanol = 60-100%, Kendi gizlu karisimlari , Solvent Naphtha (petroleum), light Aliph 0-1%.
Olurda benzeri birseyler uretirseniz kalkipta herhangi bir pistte denemeyin ve pisti mahvetmeyin. Kendi yapacaginiz urunun ARGEsi icin once kendinize bir pist yaptirirsaniz cok daha iyi olur bence :)
Bence kesinlikle bazi kimseleri goz ardi edip elinizden geleni yapin. Olmasa bile ( ki olmamasi icin bir neden yok ) en sonunda bu camia icin bu spor icin bir emek vermenin mutlulugunu yasarsiniz.
bu durum su sekılde.bn lıse talebelerıyle konusurken cocuklar vay be neler bılıyor dıyor ama onlardan fazla bısey bıldıgım yok sadece kelimelerimi duzgun secıyorum.
hayatta en basarısız oldugum sınıflardan bırıdır kımya anlamadım anlamıcamda .
bnm sana muhalefet olmak deılde aslında anlatmak ıstedıgım ucarken bı yandanda ayagının bır ucunun yere basması yonundeydı.
arge ne demek bnm ıcın uc nokta snn ıcın belkıde masanın ustundekı dokumanlar ama hıc sanmıoyorum emın ol.henuz daha arastırma yonundenmı eksıklıgın var bılemedım google a vth yazdıgında tamam bısey cıkmıyor ama pist asfalt tutuculuk gıbı kelımelerden bısey elde edebılıyorsun.
arge yapabılıcek bırının bunlarıda arastırabılıcegını umuyorum ılk basta.
ayrıca aklıma ılk gelen yapıskan ozellıgı baska bı arkadasında dedıgı gıbı kola ornegı verdı bnmde aklıma şeker geliyor.
usttekı posttada goruldugu uzere ıcerıgınde reçine varmıs hammaddenın bı kısmını kolay yoldan elde edebılıcegını gosterır buda malıyet dustu dusecek.
ıstersen bızım otoparkta bolca agac var hergun lanet edıyorum damlattıkları recınelerden dolayı ama yrndan sonra o agacların altında kakiş yapıcam hangı agacın daha ıyı asfalta tutuculuk verdıgını olcemeye calısıcam tabı once bı kronometrelı saat almam lazım .
bak bu arge ıste :D
ama bı kez daha soluyorum umarım basarırsın .
sopropanol denen madde zaten %60i diye adamlar kendileri iceriklerinde vermisler geriye kalan %30'u bulmak..
Ayrica ingilizceniz varsa ruudvan'in dedigi gibi cok fazla bilgi bulabilirsiniz aslinda pimp juice diye baska birsey varmis mesela cok daha ekonomik ve iyi oldugunu soyluyorlar.
PJ1 Trackbite olarak asil bilinen ismi zaten 1972'den beri kullaniliyormus :)
PJ1 SP162 PJ1 Track Bite
farkli bir markasi da ;
Formula V FORMULA V Formula V Traction Treatment
Okudugum diger forumlara gore de, lastigin tutuculugunu arttiran baska bir lastik mi yani kaucukmus, isindikcada daha cok tutmasinin sebebi ve hatta bazi zamanlarda purmuzle isitilmasinin sebebi de buymus, bir kac kalkis sonunda daha iyi olmasinin sebebi de buymus..
Yani illa ev yapimi birseyler yapmak hala istiyorsaniz kaucuk ve resin olaylarina iyice yogunlasin yeter gibi gorunuyor.. ;) Ama 1972'den beri kullanilan bir urune alternatif sadece 2 marka ciktiysa koskoca Amerika'da ben bu isi tekrar bir dusunun derim :D
Msds bilgileri formul degildir o %30 dediginiz olayin %70 i aslinda :) bi ara arastirmistim musait zamanda kullanilan urun isimlerinide dokerim. Formulasyon gelistirmek ciddi manada zor bir istir. Aliphatic solvent dediginiz shell de mevcut mesela :) ama gelistirmesi vs urun uretim ve maliyetinin taninda satilacak rakkam cok ufak miktarlarda o yuzden mantikli bir malzeme degil.
Merhaba malzemenin içindeki kimyasalları bilmiyorum ama vht ye alternatif uretilmiş seyler biliyorum yoğun ziftle karıştırlmış malzemelerde var ama belli başlı bir iki firma var herkez onu kullanıyor.1970 yılında pj harvey diye bir amca ilk olarak bu ürünü üretti ve hala her kez bunu kullanmakta bir elin parmağını geçmiyecek kadarda rakibi var diye biliriz ama genelde bu kullanılıyor malzeme yapısı aslında bir reçine ama ne olduğunu hiç araştırmadım. Uygulama yani test aşamasında 100de 100 slick lastik kullanın.
Test'n Tune 2009 MECA Raceway - YouTube
mesela bu pistte PJ1 VHT TrackBite kullanılıyo ve ilk uygulanırken slick lastik eritiliyo pist yüzeyine.
Bu iş Fizıbıl değil, yani astarı yüzünü geçer. Üretirsin ama kâr edemezsin. Ayda yılda bir yapılan 3-4 drag yarışına malzeme üretmek çok masraflı olur. Onun yerine metal tozu (magnezyum, alüminyum), türkiye'de üretilmeyen sanayide kullanılan kimyasal malzemeleri üret çok daha kârlıdır. :)
Bu ürün pahalı bir ürün değilki. Bence yaklaşık sonuç verecek bir ürün üretebilmek bile yeterli olacaktır. Türkiyede 2 tane drag pisti var alayı VHT den oluşsa ne olur?
Sizin ve bazı arkadaşların yorumlarına bakıyorumda bizim en büyük sorunlarımızdan bir tanesi,yerli mala,üretime köstek olmak en iyi bunu beceriyoruz aslında.
Konunun polemiğe dönmesine izin vermicem ve bu tür mesajlara artık cevap yazmicam.Üründen yapar numunesini ücretsiz ilgili yerlere gönderirim denenir bakılır karar verilir herkes kazanır.
Türkiyede bu işlerle ilgilenen belli başlı kişiler kimlerdir ? Yani bu vht denilen sıvıyı kim yada kimler temin ediyor ?
resimlerden sulandırılmış Bally e benziyor yaw.