User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
41 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Lpg’liye rapor mecburi değil

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Exclamation Lpg’liye rapor mecburi değil

LPG’li araçlardan muayene sırasında istenen gaz sızdırmazlık raporu yılbaşından itibaren zorunlu evrak listesinden çıkarıldı. Bu durumun tehlikenin yanı sıra merdivenaltı imalatın yolunu da açacağı belirtiliyor
    08 Şubat 2012 - 02:30

Ulaştırma Bakanlığı’nın yayınladığı bir genelge ile özellikle muayene sırasında istenen ve TMMOB tarafından verilen LPG’li araçlara yönelik periyodik gaz sızdırmazlık raporunu yılbaşından itibaren zorunlu evraklar listesinden çıkardı. TÜV Türk, bundan böyle LPG’li araçlarda sızdırmazlığı hafif kusur olarak değerlendirecek.
    LPG’li araçlarda denetim 1999 yılından itibaren makina mühendisleri odalarına verilmiş, bu araçlar için de sızdırmazlık raporu alma zorunluluğu getirilmişti.

‘Her parça inceleniyor’
    TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sanayi ve Ticaret Bakanlığı AİTM Yönetmeliği uyarınca, araçların muayene istasyonlarında fenni periyodik muayeneleri öncesinde istenmesi gereken LPG Gaz Sızdırmazlık Raporu düzenleme çalışması 1999 yılından beri; TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) tarafından başarıyla yürütülmekteydi” hatırlatmasını yaptı. Arslan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Makina Mühendisleri Odası’na bağlı Makina ve Uçak Mühendisleri tarafından yapılan sızdırmazlık kontrollerinde, LPG tankından gaz borularına kadar her parçanın titizlikle ve en son teknoloji kullanılarak incelenmekte, standartlara uygun olmayan dönüşümlerin düzeltilmesi sağlanmakta ve kayıt altına alınmaktadır. Ulaştırma Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile LPG’li araçlara yönelik periyodik gaz sızdırmazlık raporunun yılbaşından itibaren zorunlu evraklar listesinden çıkarılması ve araç muayene istasyonlarında hafif kusur olarak nitelendirilmesi, büyük bir tehlikeye ve karmaşaya neden olacağı gibi, bu genelge ile birlikte ‘merdiven altı’ imalatın yolu açılacak, birçok araç patlamaya hazır bomba gibi karayolunda dolaşacaktır.”
    Bu arada, TÜKTURK bundan sonra sızdırmazlığın hafif kusur olarak sayılacağını, mevcut kontrollerin TÜVTURK tarafından da yapıldığını belirtti.

m.milliyet.com.tr

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamen MMO(makine mühendisleri odası)'nın yaygarası... Para kaybı yaşayacakları için basmışlar yaygarayı...

Sızdırmazlığı kademeli olarak Tuvturk alıyor. Tıpkı egsoz muayenesi gibi... Tüm araç muayenelerinin tek elden yapılması da vatandaş için bence büyük kolaylık sağlar. Olması gereken de budur.

Tuvturk, MMO'dan alınacak sızdırmazlık raporunu mecburiyet olmaktan çıkarıp, sonra kontrolü kendisi yapacak.

Bi dünya da laf etmiş MMO, yok "artık kontrolsüz olacak"mış, yok "merdivenaltı montaj artacak"mış... Desenize "ne güzel havadan para geliyordu, ondan oluyoruz" diye...

Alican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sızdırmazlık raporuna gerek yokdu, tuv personelınde sızdırmazlık raporunu veren kısılerde olan cıhazın aysından var. Aynı işi tüvde yapıyor yazık değilmi boşa gıden paraya...

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlatılan gibi Olursa Çok doğru merdiven altı tavan olur
    ama bir başka yerden de kontrolü yapılıyordu bildiğim kadarıyla isatasyondakiler tarafından

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel uygulama , tebrik ediyorum ...
    1 ay sonra muayenem var bakalım neler olacak ... değişir kurallar yine belki ..
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamamen MMO(makine mühendisleri odası)'nın yaygarası... Para kaybı yaşayacakları için basmışlar yaygarayı...

Sızdırmazlığı kademeli olarak Tuvturk alıyor. Tıpkı egsoz muayenesi gibi... Tüm araç muayenelerinin tek elden yapılması da vatandaş için bence büyük kolaylık sağlar. Olması gereken de budur.

Tuvturk, MMO'dan alınacak sızdırmazlık raporunu mecburiyet olmaktan çıkarıp, sonra kontrolü kendisi yapacak.

Bi dünya da laf etmiş MMO, yok "artık kontrolsüz olacak"mış, yok "merdivenaltı montaj artacak"mış... Desenize "ne güzel havadan para geliyordu, ondan oluyoruz" diye...
    Bi zamanlar noterlerde böyle ağlıyordu

imparatoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sızdırmazlık almak için gittiğin adam ların hiç enine boyuna incelediğinide hatırlamıyorum ki zaten..arabaya uzaktan bakarak sızdırmazlık veriyorlardı..

hmmm yakışıklı duruyor bunda sorun olmaz gibi

8.000rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    noter işi süper oldu fakat
    Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hafif kusuru anlamadım ben ? "sızdırıyor ama mühim değil hafif kusur" da ne demek ? eyvallah boşu boşuna iki istasyon dolaşılıyodu ayrı para ödeniyodu tek biyerde yapılması vatandaş için iyi ama hafif kusur sayılma dalgasını anlayamadım
    Vorsprung Durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uTkU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hafif kusuru anlamadım ben ? "sızdırıyor ama mühim değil hafif kusur" da ne demek ? eyvallah boşu boşuna iki istasyon dolaşılıyodu ayrı para ödeniyodu tek biyerde yapılması vatandaş için iyi ama hafif kusur sayılma dalgasını anlayamadım
    Üstte yazdım gerçi ama...

MMO olayı saptırıyor. Sadece MMO'dan sızdırmazlık raporu olmaması hafif kusur sayılıyor. Yoksa sızdırması değil. Sızdırmazlık kontrolünü TUV yapıyor zaten gerek dedektörle, gerek köpükle... Sızdırıyorsa yine ağır kusur. Sadece raporu yoksa hafif kusur.

Üstteki haber tamamen yanlı, yönlendirmeyle, amacına uygun bir şekilde kaleme alınmış. Hatta MMO parayla bastırmış da olabilir haberi...

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uTkU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o birazda o.b.k nın dediği gibi makine mühendisleri odasının abartması kontrolu tuvturk yapıcak artık

edit: benden ocne yazılmış ztn

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi oldu eyv gazetede okuduydum konuyu okumamıştım
    Vorsprung Durch Technik

civic_ef - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mevcut lpg kiti olan yani ruhsatına lpg işletilmiş araçlar hariç sadece sıfır lpg montajı yapılan araçlar MMO(makine mühendisleri odası)'dan projelerin onaylanması ıcın sızdırmazlık raporu şart.Ayrıca istasyonlarda muayene kontrolunde gaz kaçak kontol cıhazında kaçak çıkması durumunda araç muayeneye alınmaz yada ağır kusur olarak değerlendirilir.Tankında kullanım süresi 10 yılı aşması durumunda ağır kusur.
    Bak bitti bile…

Ramiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben muayeneye sızdırmazlık raporu olmadan gittim ve araç hafif kusurlu olarak vize aldı

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok iyi oldu bu... eskiden 40 50 arabalık konvoylarla sızdırmazlığa bakıyorlardı sıra sana gelene kadar 1 2 saat geçiyordu bide üstüne üstlük adam gibi ölçüm yapmadan 25 lira geçiriyorlardı... bence çok iyi oldu.... en azından tüvturk adam gibi yapar bu işi...
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

cliver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Alıntı cliver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güneşi göremedim diye ağlarsan yıldızlarıda göremezsin
    alın teri
    16 YA 234 minik serçem
    16 BS 462 Clio rsi
    16 R 5115 Saxo vts(Kermit)
    16 GU 424 punto hgt
    Anka Vts
    belediye otobüsü

drummer582 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sirf sizdirmazlik almaya ankaradan konyaya gittim,ayni sehirde olma zorunlulugu vardi.iyi olmus keske daha onceden dusunselerdi..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    geçen haberlerde vardı lpg li araba sahipleri sızdırmazlık yaptırmamız gerekir falan diyorlardı bu işde ibr garip sızıdrmazlık istenir millet isyan eder sızdırmazlık istenemz lazım derler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben MMO'nun gücünü dün ve bugün en büyük haber kanalları ve gazetelerde yayınlattıkları "haberler"le gördüm. Adamlar olayı öyle bir saptırmışlar ve öyle güzel sözde LPG'li araç kullanıcıları bulmuşlar ki TV'de ve gazetede haberleri ve sözde kullanıcı yorumlarını görünce "meğer MMO ne büyük amme hizmeti yapıyormuş da haberimiz yokmuş" dedim kendi kendime... Fitre, zekat, sadaka, kurban derisi gibi bilimum hayr-u hasenât'ı da hakediyorlarmış meğer... Biz bilememişiz kıymetlerini...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)