bizim kiracılarla tefe tufe oranına gore gıdıyor. sozlesmede de farklı bısey varsa tabı ona gore gıder. ama sanırım yok aranızda halledıyormussunuz. bu durumda tefe tufe dersın..
Printable View
bizim kiracılarla tefe tufe oranına gore gıdıyor. sozlesmede de farklı bısey varsa tabı ona gore gıder. ama sanırım yok aranızda halledıyormussunuz. bu durumda tefe tufe dersın..
ben gayet sakinim gayette sakin yazdım efelikle işim olmaz efelikde böyle nette yapılmaz.. algılamalarımız farklı demek ki siz her yazılanı böyle algılıyorsanız yani sana karşı kızgın öfkeli yada efelik yapan tarzda oda sizin probleminiz.. halbuki ben gayet sakin yazdım yazımı..
ben şahsınıza direk özel hayatınıza yönelik bir şeyde yazmadım olayı hemen kişiselleştirmişsiniz siz betona çimentoya zam mı geliyor yazmışınız bende genel olarak ceap verdim şahsınıza direk özel hayatınıza sizin ev sahibinizle olan diyaloğunuza yönelik bir cevap vermedim türkiye genelinde genelde neden zam yapıldığına dair bir cevap yazdım.. olayı kişiselleştirmeninde bir mantığı manası yok. :) ev sahibinizle aranız iyiyse ne mutlu size :) ortak olduğumuz bir fikir varsa bencede ev almak mantıksız yukardada yazdım millet gidiyor 300 bin 500 bin tl ye 1 trilyona ev alıyor o evin parasını 20 yılda ödüyor ömründen gidiyor keyfinden gezmesinden lüksünden kesiyor bir ev için peki ömründne geriye kaç yıl kalıyor bu ev satın alma kültürü bizlerde var halbuki kirada bütün evler senin sıkılırsın deniz kenarınad oturursun sıkılırsın dağ manzarasında oturursun sıkılırsın şehrin göbeğinde oturursun... bu arada sakinim bunuda şimdi öfkeli sinirli efelik yapıyor diye falan algılamayın hatta sizin tabirinizle şu anda elimde ibr bardak çay var keyfimde yerinde :D
Tefe tüfeye göre zam kiracılar için en mantıklı olanı bence.Yıllık artış oranlarını paylaşıyorum.İnceleyince söylemek istediği mi daha net anlayabilirsiniz.Bu adreste oranlar sürekli olarak güncelleniyor bilginiz olsun arkadaşlar.
Tefe Tüfe Oranları
Ay 12 Aylık Ortalama Değişim Oranı (%) Bir Önceki Yılın Aynı Ayına Göre Değişim Oranı (%)
Ocak 5,50 5,94
Şubat 5,61 4,47
Mart 5,64 3,80
Nisan 5,47 2,87
Mayıs 5,19 3,25
Haziran 4,91 3,41
Temmuz 4,77 3,96
Ağustos 4,51 3,03
Eylül 4,07 1,78
Ekim 3,83 2,84
Kasım
Aralık
KAYNAK
TEFE ve TUFE Oranları - 17 Kasım 2016 - emlakajanda.com
ev sahibim hiç böle küsüratlara bulaştırmıyor beni net olarak %10 zammı kitliyor geçiyor. Hayat istanbulda evi olana güzel :)
Konudan alakasız olacak ama bir sorum olacaktı.
Öğrenciyim,6 ay peşin kira verdik daha 2.ayımız ve ev satıldı.Emlakçı sizlik sorun yok diyor ama çıkarma gibi durumları olabilir mi içeride paramız var sonuçta?Yapılan kontrat 1 yıllık bu arada.
Kiracılarımızla olan iletişimimiz çok güzel ve net.
Kontrata elektrik- su vb. abonmanlıkları kira kontratının ardından en fazla 20 iş günü içerisinde üzerine alması, almaması halinde depozito bedeli ev sahibinde kalacak şekilde evi boşaltması şeklinde madde ekleyip notere tasdik ettiriyorum.
%Tefe-Tüfe kapsamında zam yapılacağından bilgilendirip en fazla %10'u geçmeyecek şekilde anlaşıyoruz. Kira kontratının bitmesine 6 ay kala resmi yazı gönderiyorum tefe-tüfe kadar zam yapılmasına müteakip olmamamız halinde daireyi yasal sürede boşaltmanız gerekmektedir diye. Hepsiyle de anlaşıyoruz. Genelde %9 ve %10'a yakın bir değer çıkıyor Tefe-Tüfe.
Hiç bir problem yaşamadım; hepsiyle resmi yollarla, banka ve karşılıklı noterde imzalı anlaşmalar yaptığımız için ne kira geciktirenler ne de eve,daireye zarar veren kiracımız çıkmıyor.
Vergi vermemek için elden kira alan, resmi anlaşma yapmayan, 3ün 5 in hesabını yapan ev sahiplerinin başına hep bir sıkıntı geliyor.
Genç yaşta oturduğu evin sahibi birisi olarak; Allah gerçekten kira verenlere sabır versin. Bana çok koyardı mesela başkasının evinde oturup kira vermek.
Valla benim babam üniversite okumadı ama çok akıllı adammış , geçen mühendislik ekonomisindeyiz doları konuşuyoruz dolar 3.17 bir sonraki ders 3.40
tl nin faizinin yüksek dolarınkinin düşük olmasının sebebi sonra düşündüm ki babam haklıymış vay be.
Babam konutların dahi kiralarını € üzerinden alır hiçde zam yapmaz.