bu yorumu çok sevdim :) haklı..
Printable View
Rotary motor üretimi durmayacak, Rx-8'de rotary motor bitti.. Ancak yinede yedek parça olarak üretimi devam edecektir. Ürettikleri aracı bilmem kaç yıl yedek parçasız bırakamazlar..
3 aşağı 5 yukarı mealiAlıntı:
"Production of the RX-8 will end, but the rotary engine will live on as an important part of Mazda's spirit," Takashi Yamanouchi, Mazda's president, said in an e-mailed statement to Bloomberg News.
Alıntı:
Rx-8 üretimi duracak, ama rotary motor Mazda'nın ruhunun önemli bir parçası olarak yaşayacak. Mazda'nın başkanı Takashi Yamanouchi, Bloomberg'e mail yoluyla bildirdi.
iyi olmuş iyi , yorumlara göre durum böyle :D
o değilde videoda amerikan 1 saliseyle geçildi :D aradki hız farkıda 7,3 mil/ salise :D
rotary'de en ilgimi çeken şe rotary motoru 16 yaşında bi alman bebenin bulması ve 1 tane alman arabada kullanılmaması :D
rotary tamamen bana kalırsa mücizedir özellikle apex sealli bir rotary dadından yenmez :D
üretimi bitse yazık olurdu (kofti habermiş zaten)
bende bundan 5-6 ay önce duymustum sanırm :( yazık oldu , umarım daha iyi bir motorla dönüs yaparlar pazara ...
Acaba Wankel şahin yüzünden mi? :soru:
alakası çok var ben geçmişden bahsetmiyorum genel olarak bugünde dahil olarak dedim almanlar kullan at tarzı kullanmazlar diye.. yoksa mercedes bmw vw gibi dünya devi motor üreticilerimi yapamıycak en basidi wankel üstünde bir kaç uyarlama yaparlar telifden yırtar kendi wankellarını üretirler bunu dizelde yapan onlarca firma var aslında yapmayan firma yok gibi.. :)
diğerlerine gelince gene celallenmişsin :)
300-400 bin motor tabiki kullan atdır ben 600-700-800-900 bin km ye gelmiş araçlar gördüm tabiki spor değillerdi içden yanmalı motorun tamiri var rektifiyesi var osu var busu var..
ben mazdayı severim zaten wankel motoruda kötülemiyorum ama sende her yazılanı sanki mazdanın türkiye sözcüsü gibi hararetli savunuyorsun :D sen benim yazılarımı hiç okumuyorsun anlaşılan daha yukarda mazdanın lemansda şampiyonluğu olduğunu ben yazdım zaten bu forumdada çok sık demişimdir mazda bana göre japonların mercedesidir diye üretim malzeme işçilik kalitesi açısından. :)
düşna yok forumda kime 13b li mx5 versen paşa paşa biner burda kandırmayalım birbirimizi :D
wankel motoru anadol da bıle kullanılmıs zamanında
1,3 multı jet ıste :D
@thunderberk, yazdıklarının çoğuna katılıyorum ama nissan ve mazda nasıl porsche'yi rakip olarak görüp ona göre araç üretiyolar, o kısmı anlamıyorum. gt-r ve rx serilerinden mi bahsediyosun rakibin porsche olması hususunda?
Çook eski konu imiş ama yazasım geldi ... 2016 da yeni RX-7 üretimi başlıyor ve bu seferki motor 1.6 Rotary (Wankel) olacakmış :)
şimdi rx8 ler ucuzlar üstüne F22C yada m3 motoru swapladık mı tamamdır :D
rx şimdi parçası bulunmaz diye ucuzlarda,bizde bineriz sayelerinde