User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
56 sonuçtan 39 ile 56 arası

Konu: Bye bye rotary motor

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam kaynak ?
    Mazda RX-7 coming in 2015 or 2016 with a new rotary engine - report

Could cost approximately $30,000

Rumors about a Mazda RX-8 successor have been swirling for years but new details are starting to emerge about the often talked about, never seen model.
    According to Autoweek, Mazda is working on a new RX-7 which could use a naturally-aspirated rotary engine with two or three rotors. The engine is expected to have a displacement of roughly 1.2 liters and an output of approximately 250 bhp (186 kW). It should also be more reliable and fuel-efficient that the oil and gas guzzling engine that was used in the RX-8.
    Given the MX-5 is expected to tip the scales at anywhere from 2,200 to 2,400 pounds (998 to 1088 kg), the RX-7 is expected to weigh about 2,800 pounds (1,270 kg).
    If everything works out, the RX-7 could be launched in 2015 or 2016 and cost around $30,000.
    1881 - 193

Setre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam kaynak ?

Mazda RX-7 to return in 2016 | Autocar

2015 ten itibaren ortam çok kızışmaya başlayak zaten ... FT-1 Supra geliyor, sonra yeni rx-7 geliyor ...

2000 lerin başındaki ortam'a gönüş olacak bence seçenekler artınca ...
    Risksiz bir Sürüş düşünemiyorum, her pilot kendini geliştirmeli, her pilotun kendi limitleri var benim ki diğerlerinin biraz üstünde !
    A.Senna

http://instagram.com/emresetre

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Avrupa 'daki egzos emisyon değerleri nedeniyle 1.6 olacak deniyor aslında uzun süredir. Şimdilik 1.2 deselerde ben 1.6 olacağına inanıyorum açıkçası.
    Risksiz bir Sürüş düşünemiyorum, her pilot kendini geliştirmeli, her pilotun kendi limitleri var benim ki diğerlerinin biraz üstünde !
    A.Senna

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkürler beyler okudum , la o zaman niye üzdüler bizi bu kadar ? mazda kendi official sitesinden bile duyurdu gelecekteki wankel planlarını rafa kaldırdıgını ? Hayda..
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkürler beyler okudum , la o zaman niye üzdüler bizi bu kadar ? mazda kendi official sitesinden bile duyurdu gelecekteki wankel planlarını rafa kaldırdıgını ? Hayda..
    Aynen yeni elen CEO öyle bir laf etmişti ama ondan 1 ay sonra falan yeniden ortaya çıktı üretilecek diye ... Çok fazla satış olmadığından o şekilde belirtti diye düşünüyorum ama deminde dediğim gibi spor araç ilgisi arttı yeniden ...

Toyota GT86, Subaru BRZ, Hyundai Genesis bunlar direkt olarak aslında RX8 in rival 'ı ...

E şimdi yeni Supra geliyor 60K dolar civarında olacakmış ... Zaten GTR ortalığı kasıp kavuruyor ... Yeni NSX çıkıyor ...

Mazda da piyasada adını aynı şekilde sürdürmek istiyorsa bunlara bir cevap vermek zorunda ... Ondan RX-7 de bence eskisi gibi canawar bişi olarak çıkmalı.
    A.Senna

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Setre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen yeni elen CEO öyle bir laf etmişti ama ondan 1 ay sonra falan yeniden ortaya çıktı üretilecek diye ... Çok fazla satış olmadığından o şekilde belirtti diye düşünüyorum ama deminde dediğim gibi spor araç ilgisi arttı yeniden ...

Toyota GT86, Subaru BRZ, Hyundai Genesis bunlar direkt olarak aslında RX8 in rival 'ı ...

E şimdi yeni Supra geliyor 60K dolar civarında olacakmış ... Zaten GTR ortalığı kasıp kavuruyor ... Yeni NSX çıkıyor ...

Mazda da piyasada adını aynı şekilde sürdürmek istiyorsa bunlara bir cevap vermek zorunda ... Ondan RX-7 de bence eskisi gibi canawar bişi olarak çıkmalı.

Ikuo Maeda tasarlıyormuş... En son 2 concept ide o tasarlamıştı.(yeni mazda 6 yıda o tasarladı) 300 hp nin altı olucakmış 2 veya 3 rotor olabilirmiş.İyice merak uyandı bekleyelim bakalım.Yeni mx-5 le beraber cıkacaklar tahminim

Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ikuo Maeda tasarlıyormuş... En son 2 concept ide o tasarlamıştı.(yeni mazda 6 yıda o tasarladı) 300 hp nin altı olucakmış 2 veya 3 rotor olabilirmiş.İyice merak uyandı bekleyelim bakalım.Yeni mx-5 le beraber cıkacaklar tahminim

Aynen şuda benim ağzımı sulandırıyor cidden, RX-7 cidden efsane bir araçtı RX-8 i özellikle bizim ülkede çok kişi sevmiyor ancak kimsenin RX-7 ye laf edebileceğini zannetmiyorum zamanının SUPER CAR larından bir tanesi benim için ...
    A.Senna

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A.Senna

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ek bilgi wankel motor ilk olarak 1967 yilinda audi nsu spider da kullanildi.

Ardindan mercedes de olaya el koydu ve c111 protatip modelinde bu motoru kullandi ancak karsilastigi problemler ve yuksek uretim ve kullanici maliyetlerini gerekce gostererek projeyi askiya aldi.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ek bilgi wankel motor ilk olarak 1967 yilinda audi nsu spider da kullanildi.

Ardindan mercedes de olaya el koydu ve c111 protatip modelinde bu motoru kullandi ancak karsilastigi problemler ve yuksek uretim ve kullanici maliyetlerini gerekce gostererek projeyi askiya aldi.
    Aslında Japonların WANKEL demesi lazım çünki arabalarda kullanılan bu motor alman yapımı aslında

Ama japonlar Rotary diyorlar
    A.Senna

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Linkler geldikçe 1 sene öteye atıyor rx7'nin üretimini.
    Birkaç tane daha link gelirse 2023 e kadar gidecek sanırım.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Japonlarin bir felsefesi var adamlar genel olarak boyleler.

Eger baska bir millet herhangi birseyi iyi yapiyorsa ve onlardan once kesfetmisse. Adamlar diyor ki onlar yaptiysa biz onlardan daha iyisini yapmaliyiz!!
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şundan emin olabiliriz yeni Rotary araç için, 40. yıl RX-8 2009 da geldi bize aslında avrupada dünyada 2008 oluyor

Bu mantıkta düşünürsek 50. yılı kaçırmak istemezler... Buda maximum 2019 demek e şimdi direk 50. yıl çıkartamayacağından bence max 2016-2017 de çıkmış olacak
    A.Senna

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Japonlarin bir felsefesi var adamlar genel olarak boyleler.

Eger baska bir millet herhangi birseyi iyi yapiyorsa ve onlardan once kesfetmisse. Adamlar diyor ki onlar yaptiysa biz onlardan daha iyisini yapmaliyiz!!
    http://img0.joyreactor.com/pics/post...ab-708530.jpeg

Alıntı Setre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şundan emin olabiliriz yeni Rotary araç için, 40. yıl RX-8 2009 da geldi bize aslında avrupada dünyada 2008 oluyor

Bu mantıkta düşünürsek 50. yılı kaçırmak istemezler... Buda maximum 2019 demek e şimdi direk 50. yıl çıkartamayacağından bence max 2016-2017 de çıkmış olacak
    Doğrudur. Sadece dikkatimi çekti, genelinde farklı tarihler var. 3 ya da 4 sene uzun süre değil otomotiv sektörü için. Nasıl 2013 de honda 2016 da üreteceği type r için hedef belirtiyor ve spec ler az çok ortada ise, mazda da yakında yapacaktır bu açıklamayı.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    http://img0.joyreactor.com/pics/post...ab-708530.jpeg

Doğrudur. Sadece dikkatimi çekti, genelinde farklı tarihler var. 3 ya da 4 sene uzun süre değil otomotiv sektörü için. Nasıl 2013 de honda 2016 da üreteceği type r için hedef belirtiyor ve spec ler az çok ortada ise, mazda da yakında yapacaktır bu açıklamayı.
    Hahah valla iyiyimiş o

Aynen bence önümüzde ki yıl yada bu yıl sonu fuarlarda concept aracı gösteririler
    A.Senna

sasuta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlış hatırlamıyorsam Mazda, rotary motoru asıl motor olmaktan çıkartıp hibrit araçlarda bataryaları doldurmak için kullanacaklarını açıklamıştı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen madem o yapiyor ben nasil yapayim birakin yapmaya devam etsinler millet olarak kucumseme baabinda soylemiyorum ama bu arap milleti enterasan millet...
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen madem o yapiyor ben nasil yapayim birakin yapmaya devam etsinler millet olarak kucumseme baabinda soylemiyorum ama bu arap milleti enterasan millet...
    Para var huzur var tabi kasmıolar hiçbişi için
    A.Senna

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)