hayırlısı olsun şaka bi yana öncelik maaş aldığınız banka olsun ilk önce oraya sorun.
syg
Printable View
Eğer dediğin kadar gciktirmediysen kredi puanın fazla dusmemiştir.Herhangibir bankanın bireysel kredi danısmanına gidip tc numaran ile merkezi sistemden kredi notunu öğrenebilirsin.Not: Düzenli ödeme programına girdiysen eğer 4 -5 ay sonra sıkıntısız bir sekilde kredi cekebilirsin.
borçları ödediğinde temize çıktığında borcunun bittiğine dair kağıt ile yeni başvuru yaptığında sorun teşkil etmez
Bu konuda benimde kafama takılan bi kaç soru var.
Ben serbest çalışıyorum yani herhangi bi yerden bordrolu bir maaşım yada üzerime herhangi bi şirketim yok. Ama gerek mevduat gerekse menkul hesaplarımda para var buna rağmen adamların kredi kartıma verdikleri limit 2000 lira. Nası iş bu. Amerikaya bile vizeyi sorunsuz alıyorum ama kredi çekemiyorum nası bi mantık.
Mehmet'cim selam,
bahsetmiş olduğun puanlama sistemi bankada KKB adı altında geçer ( Kredi Kayıt Bürosu)
en yüksek puan 1600 ü geçmez.
puanlama sisteminin çalışma prensibi tamamen kredi,KMH,kredi kartı gibi bankadan kullanmış olduğun ürünlerin ( kredi bazında) ödeme performansı ve sana açılan limit ve riskinle ilişkilidir.
tüm risklerini bir anda kapatma puanını elbet yükseltir ama düzenli ödeme her zaman puanı yüksek tutar.
araç için kredi gerekiyorsa gel yardımcı olurum ben.
bu arada,puanını öğrenmek için bankalara sormamanı tavsiye ederim,her sorgulama da başvuru olarak gözükür bu da puanını düşürür, :)
Vallahi çok çok teşekkür ederim, açık davetinize karşılık vereceğim:) Bilgiler için ayrıca teşekkürler, biraz aceleci davranmamın sebebi bir bebeğimiz var yedi aylık henüz, arabasız gerçekten cok zor oluyor isatnbulda hele hele bu sıcaklarda..
Hay bin kunduz, Ahmetcim nickini unutmusum kusura bakma lütfen, ya dedim tanıyorum ben bu adamı ama :)
Yan komşum özel bi bankada banka müdürü.. Aynen söylediklerini yazıyorum.
Normal şartlarda 5 yıl sürer. Ama bu sene durum çok kötüdür puanı düşer, fakat seneye herşey yoluna girer, kar artar, ödemeler düzene girer, maddi acıdan düzene girer, bu defa insiyatif bankanın elindedir. Bu sene 300 olan puanı seneye birden 1500 olabilir. Herşey bankanın elinde..
Dedikleri bunlar..
arkadaslar 1545 kredı puanı nasıldır 10 bın kredı cekmeyı dusunuyor arkadas cıkarmı dersınız
bu gune kadar hep duzenlı odemıs kredı kartını
kredi puanı 1000 den fazla olana rahatlıkla kredi veriliyor diye biliyorum
benim kredi puanım 1600 hayatımda 1 kere bile geç yatırmadım yada yasal takibe düşmedim
kredi maaşın 10 katına kadar çıkar ama yüzde 70 yada 75 ini kullandırttırıyorlar bunun
konut kredisindede aynı şekilde
31.12.2013 e kadar akbankda 2. el taşıt kredisinde rehinsiz kredi veriyordu malesef kaçırdık son güzel krediyi..
bilmem bir fikir ama,babam 55 yaşında emekli ve hala 30 yıldır çalıştığı şirkette çalışıyor.Vakti zamanında kara listeye girmişliği de var.ama şuan ödemekte olduğu 3 tane kredi var(2 bireysel+1 taşıt).Rahatca kredi alabilmişti,hiç sorunsuz. bence maaşınızı hangi bankadan alıyorsanız o bankayla görüşmekte fayda var.Veya HSBC en rahat kredi veren banka bana göre,onuda deneyebilirsiniz.
1400 ideal puandır.Altında olan puanın onayı, bankanın likiditesi dolayısı ile kredi arzına göre değişir.
Bu mesaj ile filan çekmeyeceğiniz halde dur lan bakayım çıkacak mı ? diye başvuru yapmayın direk bankaya gidin gerçekten ihtiyacınız var ise çünkü her olumsuz mesaj her seferinde bu adamın paraya ihtiyacı var demekki bu adam da sıkıntı var imajı oluşturuyor.
kredi puanımızı nasıl öğrenebiliriz ?