Ocak ayı bandrolünü kim ödemelidir ? Yarına aracı satacağım satarken problem çıkar diyorlar. Bu bandrolü kim ödeyecek sonuçta 1 ay kullandım ben aracı.
Ocak ayı bandrolünü kim ödemelidir ? Yarına aracı satacağım satarken problem çıkar diyorlar. Bu bandrolü kim ödeyecek sonuçta 1 ay kullandım ben aracı.
teorık olarak şubat ayında olsaydık senın odemıs olman gerekırdı.cunku satısı temız olması lazım...ancak sımdıkı durum karısık sonuc olarak su anda arabanın vergı borcu yok dolayısıyla sen satabılırsın,adam da alabılır...alıcı ıle dıyaloguna baglı...
1 Ocak'ta araç kimin üstüne ise vergi o kişi adına tahakkuk eder. Ve o kişi aracını bu tahakkuk eden vergiyi ödemeden satamaz. Verginin son ödeme tarihi farklıdır, tahakkuk tarihi farklı. Yani resmi olarak satıcı öder.
Alıcıyla anlaşabilirseniz, daha doğrusu alıcıyı ikna edebilirseniz alıcıya da ödetebilirsiniz. Ama alıcının aracı satın almadan sizin adınıza ödeme yapması gerekir.
Bir başka yöntem ise aracın fiyatına vergiyi eklersiniz.
Suan borcu gözüküyor olması lazım. Ocak 1 itibariyle sisteme borç giriyor diye biliorum. ki gözüküyorsa satış veremezsin.
☻/
/▌
/ \
bandrol ücreti ödenmediği noter ekranında görünüyor , ödenmeden satış yapmıyorlar. Etik olarak araç sahibinin ödemesi gerekir.
Daha geçen hafta içi sattım bir araç Ocak vergisini yatırmadan kesinlikle araç satışı yapılamaz noterde borcu var olarak gözükür
Bu durum biraz satıcı ile alıcı arasında çözülmesi gerekli ve satıcının alıcıdan bu bedeli alması daha doğru olan şeydir
bununda çözümü baştan anlaşmaktır bunun içinde bu durumu bilmeniz gereklidir
yani satıcı olarak mantıken ödemeniz garip oluyor tabikide çünkü diğer kalan 5 ayın vergisini vermiş gibi bir durumda oluyorsunuz..
burdan bakabilirsin.
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/...=IVD_MTV_SORGU
☻/
/▌
/ \
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)