Eyvallah abi sağol bir arkadaşımla görüşüyorum olmazsa arayıp zeynel beydende bilgi alırım.Bu mesajından şunu anlıyorum Marka marka diye takılmamak lazım :)
Printable View
zaytung'dan mı alıntı bu mesaj ? :)
enes: bızım gemıde tegmenler bu sekılde cozum bulmaya calıstı.lakın pek randumanlı olmadı.cok terleme yapıyor.gunde degıl duruma gore bıkac saatte bıdonu doldurabılır.
sıcak hava borusu kesınlıkle dırek kıc taraftan oda dısına cıkmalı yoksa elını bıle deydıremedıgın boru odayı ısıtıyor gercekten.+40m2 dıorsun.bız gemıde 6x3m lık yaklasık 15m2 odayı 800lıralık ıle sogutamadık desem yerıdır.ıyıce arastır derım.paran carcur olmasın.
işte size gerçekler
bu çalışma odam
saati görüyorsunuz..
üstelik birde vantilatör çalışıyor odada
dışarısı 31.5 derece
odanın içi 29 derece, nem %60 ve leş gibi terliyim, sıkıntı o biçim :(
http://g1207.hizliresim.com/z/r/b0237.jpg
gittim salona, klimayı açtım
25 dereceye ayarlı
sıcaklık göstergesinide oraya götürdüm
işte 40 dakika sonrası
dışarısı 31 derece
oda 25 derece, nem %45
içerisi varya cennet mübarek :D
http://g1207.hizliresim.com/z/r/b024k.jpg
bu tip bir urun kullanman icin, bacasini disari vermen, ve bacasini cok iyi izole etmen lazim.
uygun delik vb
Mobil klima nedir, ne kadar verimlidir bilmem ama marka konusunda Demirdöküm'den uzak dur derim.. Çok sesli.. Gece zor uyutuyor... Özellikle camın önüne konan alet ( pimapen cam olmasına rağmen ) durup tekrar çalıştığında yataktan fırlatacak bir gürültü çıkartıyor..
Rubenis'in de 9bin btu'luk mobil tipi varmis Enes. Bizim evde yillaaaar yilidir 2 tane duvar tipi Rubenis calisiyo, hele bu yaz full performans calistiriyorum, masallah tik demediler hic, tavsiye ederim.
Rubenis'in sahibi de arkadasimiz zaten Cemil Ipek, onun tavsiyesiyle almistim ben de, fiyati da uygundu o zaman, pisman olmadik :) Koctas'ta var urunlerin hepsi. Bauhaus'ta da var miydi hatirlamiyorum
Kardesım memun olmana sırketım adına cok sevındıgımızı belırtmek ısterız. Evınde kullanıgın cıhazları ne zaman alındıgını hangı servısın montajı yaptıgını cemilipek@rubenis.com a atarsan bır sefere mahsus kullandıgınız tum cıhazlara ucretsiz olarak bakim( genel bakım) + 1 senede garanti armagan edıyoruz. Gule gule kullanın ;)
Rubenıs klima ile herhangi bir bilgi fiyat servis sözleşmelerı garantı kapsamı ve sartları ögrenmek istediginiz her soruya 444 4 414 no lu telefondan ulaşabilirsiniz %5techturkey indirimiyle beraber ;)
Yanliş anlaşilmasın amacım reklam falan yapmak degıl konu acılmış bende bu işi yaptıgım için yardımcı olmak isterım tesekkurler;)
bende avcılar arçelik yetkili servisinde çalışıyorum ihtiyacı olana yada servisle sıkıntılı olanlar olursa yardımcı olmak isterim
Mobil klima olarak bilinen cihazlar dış ünite takmanın mümkün olmadığı yerler için uygun. Arkasındaki borudan sıcak hava üfürdüğü için boruyu mümkün olan en kısa mesafeden dışarı vermeniz gerekiyor. Bu cihazı alacaksanız mobil kullanım amaçlı değil montaj sıkıntısı nedeniyle alın.
Mobil klima iç ve dış üniteyi bir arada barındıran bir cihaz olmasından dolayı kompresör de odanın içinde çalışmış oluyor ve split sistem klimalara göre daha sesli bir kullanım sunuyor.
İç ünitenin yaydığı ısı ve sıcak havayı arkasındaki borudan atmasının sonucu olarak ısının bir kısmını iç mekana vermiyor, bu nedenle soğutma performansıda doğru olarak montajı yapılmış split sistem klimadan daha düşük.