anime derken?
anime var anime var
:D :D
Printable View
anime derken?
anime var anime var
:D :D
naruto güzeldi bir kaç bölüm izlemiştim ama ben bu internetten indirme işlerinde pek başarılı değilim izlemek istesem indirmeden direk açıp nerden takip edebilirim ?
Helsing de çok hoşuma gidiyordu MTV de izliyordum ama onuda takip edememiştim.
Bu arada şu initial D baya iyimiş böyle bi çizgi dizi olduğunu hiç düşünmezdim.
Voltronla baslayan hikayem, tsubasa ile devam etti. Zaman zaman araya thundercats gibi japon/usa ortak uretimi animeler girdiysede, esas tadi Initial D ile almaya basladim.
Sonra bleach, naruto, death note, basilisk, evangelion diye devam etti...
Bu kadar animeyi japonca izlemekten artik japonca fazlasiyla normal hale gelmeye basladi, bircok kelime ve kalibi ogrenmenin yaninda bir takim ufak cumleler bile kurabilir oldum. Ustune dusup japonca konusmayi ogrenmeyi ileriki hayatimda planliyorum, sevdigim bir lisan, guzel bir tinisi var :)
ben işden güçden düzenli takip edemiyorum ara ara bırakıyorum misal 4 ay / 6 ay izlemiyorum sonra torrent den toplu halde indirip her gün üç dört bölüp ardı ardına izliyorum.. çok keyifli oluyor..
şu an takip ettiğim one piece ve naruto var.. narutoyu en son 340 . bölümde bırakdım one piece de 608. bölüm de :)
altyazısı düzenli çıkan birazda keyifli adamı boğmıycak anime tavsiyesi edicek olan varsa listeme ekleyebilirim.. :)
Helsing,bleach, death note, basilisk dışında :)
izlemeyenlere Rurouni kenshin , samurai 7 ve Last Exile tavsiye ederim.. sanırım bunları mtv vardı türkçe dublaj lıda nette bütün sezonlarını bulabilirsiniz..
Hortlatıyorum o halde.
İzleyecek film bulamamamdan ötürü kısa seriler tüketiyorum şu sıra.
Baccano'ya başladım son olarak, 7. bölümdeyim. Şu ana kadar oldukça güzel gidiyor. Animelerde görmeye alışkın olmadığımız bir kurguya sahip, bu seriyi ilgi çekici kılıyor. Toplamda 16 bölümlük bir seri ve ilk 2 bölümü atlattıktan sonra konu yavaş yavaş açılmaya başlıyor. Yine alışkın olmadığımız şekilde çok fazla karakter var ve hepsinin üzerinde aynı derecede duruluyor diyebilirim. Bu bir ana karakter olmadığı hissiyatını verdi bana şimdiye kadar. Elbette ki bu durumda ilerleyen bölümlerde kimin ne olacağı, nasıl ilerleyeceği düşüncesini bilinçaltına yerleştirip seriye olan bağlılığı ve merakı arttırıyor.
----------------------------
Öneri olarak
Tabii ki Death Note. Şimdiye kadar daha iyisini göremedim. Türünün en iyisi kesinlikle. Bu seride yaşadığım o, bölüm bitişinde, hemen ertesi bölüme geçip izleme hevesini başka bir seride yaşayamadım. Özünde ince felsefi bir yaklaşım olması da cabası. Tümü 37 bölüm.
Gantz var önerebileceğim. Toplam 46 Bölüm. Kan, vahşet ve biraz cinsellik içerir. Merak uyandıran, ilginç bir konusu olan bir seri.
Ergo Proxy; işlenişi ve anlatılanlar altından sorguladığı şeyler ile 23 bölümlük ağır bir animedir. Dümdüz bir bakış açısı ile sürekli sıradaki bölüm->sıradaki bölüm->sıradaki bölüm mantığıyla izlerseniz sevemeyebilirsiniz. Seri anlatılmak istenilen kadarını anlatıyor; gerisi biraz söylemler, sorgulamalar ve düşünceler üzerine kafa yormaktan geçiyor. Velhasılıkelam bu seri distopik. Çizimler ile bu hava ve karamsarlık oldukça iyi destekleniyor. Dümdüz izlerseniz 5/2 zevk alırsınız, üzerine ne kadar düşünürseniz alacağınız zevk o kadar artacaktır.
Great Teacher Onizuka, şimdiye kadar izlediğim en komik animedir. Gülmek için bir seri arayanlara kesinlikle tavsiyem. Bölüm sayısı: 43.
Steins Gate'i en sona sakladım. Bilim-Kurgu severseniz kesinlikle izleyin. Bilim-Kurgu sevmezseniz de kesinlikle izleyin. İzleyin bu seriyi. İlk 5 bölümü atlatın, geri kalan 19 bölüm git gide daha çok saracak. Bittiğinde ise ilk bölüme tekrar bir göz atın. ( :
Veee bir eklemede ben yapim Dragon Ball un yeni serileri geliyor aşırı heycanlıyım :D
Borno anime seyreden yokmu ..
Yok gecen bi arkadas sordu borno anime var dediydi ben seyretmem yoksa :D
Anime diyince aklıma ilk gelen one piece'dir 1999'dan beri yayın hayatına japonyada devam ediyor bir ara star tv vermişti fakat müstechen içerikli olduğu için kaldırmıştı bende 3 senedir izliyorum bütün sezonlarını izledim şu an yeni bölüm çıkmasını bekliyorum:D
anime desinde
Helsing Kraldır 2 serisinide izledim
sonra devil my cryın animesi var
full metal alcemist yine 2 serisi var
Güncellere gelirsen
One piece konu yavas ilerliyor ama sarıyor
Naruto desen zaten filler king filelrlerden konu cok sapıtıyor bıraktım 330 larda bi ara bitsin anime fillerleri ayrı animeyi ayrı izleyecem
fairy Tail su an guncel takip eden en baba seri cizimler bazıları için sıkıntı yaratabilir dikkat +16 :D
sengoku kyojin arada beklemedeyiz
death note yi bi sevemeyen benim herhalde
ek not Bleach unutmusum en acilinden donmesini beklediğim animedir kendisi :D