2:30 da cırtlattı erken attı :)
Printable View
2:30 da cırtlattı erken attı :)
emanet araçta böyle şeyler yaparken kendi aracına kıyamamak.. empati yapmak gerek bazen
Bence de hiç doğru değil.Özellikle emanet araçla.Fakat şu boşa alma olayı sanırım biraz bende de var ama çok değil yahu:p
ben bizim tipoyla yapıyordum. en son 2. vites dişlilerine bişeyler olmuştu.
ama ben çok cırtlatıyordum öğrenicem diye. tam ben öğrendim dişliler koy verdi kendini
Bir bayram günü debriyaj merkezi arızalandı. arabada debriyaj bitti yani. 180 km yolu gelmiştim debriyajsız. Yaklaşık 140 km falan otobandı. Kalkışlar çok komedi idi. Arabayı stop et. Bire tak. Daha sonra o şekilde marşa bas araba sıkıntılıda olsa çalışıyordu. :) Bilmekte fayda var debriyajsız vites atmayı. :)
buyutmek kolay vitesi kucultmek bıraz tecrube:)
ne ülkeyiz ama otomatik vitese manuel gibisi varmı deriz manueldede otomatik gibi sürmek isteriz :D otomatiğin gözünü seveyim :)
dıyelımkı 2 vıteste gıdıyorsun ogrenmen acısından soyluyorum 5 bın devre kadar hızlan elın vıtesın ustunde 3 dogru hafıf ıttırıyor sekılde olsun hızlandıgın ıcın vıtes dolu oldugundan atmaz gazı bıraktıgın an o hafıf ıtmeyle bosa gecıyor o merak ettıgın devre dusuncede tak dıye kendı gecıyor senın yapman sadece ılerıye ıttırmek ama cok ıttırme cart sesını duyarsın genelde 3 bın 2500 arabasına hızına kacıncı vıtes olduguna gore degısıyor dusuk hızlarda 1000 devırde gecırıyorsun
bazen canm sıkılınca bende yapıyorum bi keresinde işime yaramıstı
bi arkadasım e5 te orta seritte yolda kalmıs debriyaj teli koptugu için 4lü yakmıs beklio trafiği katmıs birbirine garibim bayagıda stres yapmıs cekici cagırıcaktı beni aradı bekle geliorum kurtarırım seni dedim
yanına gittim benm aracı ona verdim onunkisini ben aldım 1. viteste calstırdım sonra debriyajsız aracı vites ata ata bostancı sanayıye servise kadar götürdüm yolda hızlandıgımı flan görünce cok sasırmıstı 4 e kadar atmıstım :)
benim 90 model bi audi 80im vardı, sadece kalkarken onun haricinde hiç debriyajsız her vitese pamuk gibi girip çıkıyodu 2 den 1 e bile geçiyordum :D
abi can sıkıntısına herşeyi deniyordum, sonra arabaya alışınca devirleri ezberlemeye başladım şanzımanın durumu da pek iç açıcı değildi zaten ama alıştıktan sonra gayet oluyodu
Ne konuymus arkadas,dun gece ruyamda debriyajsiz vites atip sonrada ne yaptim ben diyordum.Psikolojimi bozdunuz..
debrıyajsız vıtes atmayı anlarım.
hatta vıtes kucultmeyıde anlarım 3den 2 yede alırsın ama 1 ne ya.
1 kalkış vitesidir araç kalkar hafıf yurudumu 2 ye atılır durulucaksa 2 ye kadar gerekıyorsa motor frenı yapılır durmaya yakın bosa atılır yada debrıyaja basılır durulur sonra 1 e atılır.
okyanusu debrıyaja basmadan vıtes degıstırerek gectım de sıkıntı yok ama gıden aracta 2 den 1 e atıyorum hemde debrıyajsız deme.
tamam abi ben yalan söylüyorum ne diyim sana