User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
29 sonuçtan 20 ile 29 arası

Konu: yurt disindan parca getirme..

mrtsnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kargo hariç 75€'yu geçerse her daim gümrüğe takılma ihtimali var. Takılırsa da, getirtdiğiniz ülkeye göre kargo hariç %18 yada %20 sini vergi olarak ödersiniz.
    75€'nun altında ürünler direk adresinize gelir. Gümrüğe takılmaz. Bu da yılda 5 ürün getirme hakkınız var. 6.ürün 20€'da olsa gidip vergi ödersiniz. Gümrük Kanunu'nda yazıyor zaten hepsi.

Örneğin, Ben GolfR kadranı getittirdim. Normalde 279€ fakat 50€'luk fatura kestirdim. Gümrüğe takılmadan elime ulaştı.
    Vites Topuzu ve Halı Paspas getirttim, 300€ civarındaydı. 80€ fatura kestirdim, gümrüğe takıldı. Topkapı PTT'ye gittim, 33TL vergimi ödedim aldım. Çok büyük sıkıntılı işler değil.

75€ ile 1500€ arasında bedeli olması gerekiyor ürünün. 1500€ üzerinde de sorun çıkıyor. Bu söylediğim ücretlere kargo ücreti dahil değil. Ürünün bedeli üzerinden vergi alınıyor.

Ayrıca 1 kutuda, aynı üründen 2den fazla olmasın. Şirket üzerine değil, kendi üzerinize isteyin malları. Şahıs üzerine olsun.

JDM# - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtsnr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kargo hariç 75'yu geçerse her daim gümrüğe takılma ihtimali var. Takılırsa da, getirtdiğiniz ülkeye göre kargo hariç %18 yada %20 sini vergi olarak ödersiniz.
    75'nun altında ürünler direk adresinize gelir. Gümrüğe takılmaz. Bu da yılda 5 ürün getirme hakkınız var. 6.ürün 20'da olsa gidip vergi ödersiniz. Gümrük Kanunu'nda yazıyor zaten hepsi.

Örneğin, Ben GolfR kadranı getittirdim. Normalde 279 fakat 50'luk fatura kestirdim. Gümrüğe takılmadan elime ulaştı.
    Vites Topuzu ve Halı Paspas getirttim, 300 civarındaydı. 80 fatura kestirdim, gümrüğe takıldı. Topkapı PTT'ye gittim, 33TL vergimi ödedim aldım. Çok büyük sıkıntılı işler değil.

75 ile 1500 arasında bedeli olması gerekiyor ürünün. 1500 üzerinde de sorun çıkıyor. Bu söylediğim ücretlere kargo ücreti dahil değil. Ürünün bedeli üzerinden vergi alınıyor.

Ayrıca 1 kutuda, aynı üründen 2den fazla olmasın. Şirket üzerine değil, kendi üzerinize isteyin malları. Şahıs üzerine olsun.
    fatura olayini nasil yaptiniz peki.. Yani nasil uygun fatura kestirebilirim..sizin soylediklerinize gore uygun cok parca getirebiliriz yani...
    Bir japon atasözü derki paran varsa s2000'e bin paran yoksa ne s!k!me binersen bin

mrtsnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aldiginiz yere soyluyorsunuz su kadar fatura kesin diye. Onlarda o kadarli fatura kesip koyuyolar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ozaman fatura konusunda skntı olmaz yanı adam kafasına gore fatura kesebılırse
    Bir japon atasözü derki paran varsa s2000'e bin paran yoksa ne s!k!me binersen bin

HUSNU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karşındaki adam kabul ederse uygun fatura kestirebilirsin. Hepsi kabul etmeyebilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HUSNU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karşındaki adam kabul ederse uygun fatura kestirebilirsin. Hepsi kabul etmeyebilir.
    sımdı abımle onu konusuyordum..
    karsıdakı kısıyle nasıl anlasabılırız o konuyu
    sonucta ya paranın fatura dısındakı kısmı pesın odenecek ya da mal alındıktan sonra odenecek
    bunu yapmak ıcın ya tanıdık bırı lazım ya da ıkı tarafında cok cesaretlı olması lazım
    ..... yada baska bır yolu varmıdır?

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bak bu gumruk isi tamamen gumruk memurunun elinde olan birsey. Isterse gecirir istemezse ugrastirir. Sansi fikrim far filan %20si odenip zaati esya diye gecirilebilir, ama bir janti geciremezsin bu sekilde. Dene istersen
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bak bu gumruk isi tamamen gumruk memurunun elinde olan birsey. Isterse gecirir istemezse ugrastirir. Sansi fikrim far filan %20si odenip zaati esya diye gecirilebilir, ama bir janti geciremezsin bu sekilde. Dene istersen
    sansımızı kucuk malzemeler den deneyebılırız
    yanı tanıdıklar vasıtasıyla fatura olayını da ayarlayabılırız dıye dusunuyorum.
    tek sorun herelde gumruk kalır

Emre Akçay
    Misafir
    http://www.techturkey.com/forum/sohb...muhabbeti.html

Bende açmıştım böyle bir konu. İlgini çekebilir belki.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı legion90 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    http://www.techturkey.com/forum/sohb...muhabbeti.html

Bende açmıştım böyle bir konu. İlgini çekebilir belki.
    konuyu okuyorum tesekkur ederım..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)