araba ıstop etti:D
Printable View
araba ıstop etti:D
Biz markalara değil markalar zamanla bize alışıyor gibi sanki :)
polislerde "abartı" diyor.bide ceza yazıyor.cezayı yazacan bari abartı deme....:D
O zaman herkesi anfi, amfi (amplifikatör) demeye davet ediyorum. Sıradaki ağnmfi sevipte kavuşamayanlara gelsin.
ben stepnenin nasıl "işletme"ye dönüştüğünü merak ediyorum en çok :D
ya polis amirliginin camında bile yazıyordu abarth egzoz diye :D bende biliyorum abarth ın bir marka oldugunu ama her polis cevirdiginde cıldırmamak elde degil :D yinede ses cıkaramıyoruz baska yerlerede yazmasın diye :D
1850'lerde çadır bezi üreticisi olarak çalışan Levi Strauss akıl dolu bir gözlem sonucu yine akıl dolu bir fikir ortaya attı. Madenci ve petrol işçilerinin pantolonları yaptıkları işe dayanıklı ve uygun olmadığından kolayca yırtılıyordu. Bunun üzerine Strauss bir kaç çadır bezi parçasını dikerek işçilerin 2-3 kullanmadan sonra harap olan pantolonlarına bir çözüm getirmeyi denedi. İlk ürettiği pantolonlar o kadar rahat olmamasına rağmen inanılmaz dayanıklıydı. Sonra Denim'i kullanmasıyla (Denim, kumaş boyasıdır kumaş üzerindeki küçük lekecikleri gizlemek için kullanılır) pantolonlar daha kullanışlı, şık ve bir o kadar da dayanıklı duruma geldi. Böylelikle Amerika'da bir blue jean akımı başlamış oldu. Bu akımıda ilk Türkiye'ye getiren şahısta ALİ KOT diye bir vatandaştır KOT tabiri ordan gelmektedir :D
Konya egzos 'da vardır :D
Xenon = zenon ?
Bu saçmalığa da dur diyelim.Zenon değil xenon olacak.
3 tane egzoz cezam var 2 si baglamalı :D abartı egzoz yazıyo ceza nedenı polıs bıle aynı zıhnıyette hatta abart bülent var :D aksarayda süreklı o baglar egzozdan :D
spor egzostların hepsi abarth
peçetelerin hepsi selpak
hijyenik petlerin hepsi orkid
suların hepsi şaşal
çocuk bezlerinin hepsi prima
blue jean lerin hepsi kot
diye uzar gider liste....
olsun abarth kelimesinin abartı olarak türkçeleştirilip sahiplenilmeside bi gelişme bence