"Kötü söz sahibinindir" demişler küçükken çok fazla heralde, bunu hayat felsefesi olarak almışlar. Küfürleri o yüzden sallamıyorlardır. Çünkü hergün çok kez denk geliyoruz emniyet şeriti ihlallerine. :D
Printable View
"Kötü söz sahibinindir" demişler küçükken çok fazla heralde, bunu hayat felsefesi olarak almışlar. Küfürleri o yüzden sallamıyorlardır. Çünkü hergün çok kez denk geliyoruz emniyet şeriti ihlallerine. :D
Bu bahsettiğin tarzda şerefsizin biriyle bugün birbirimize girdik.. Yenibosna E5'te gidiyoruz kuzenle.. Bitane Passat, APP plaka yapmış, çelik jant takmış, aynalı cam filmleri, stoplar kırmızı folyo vs. vs. önede bi tane polis çakarı takmış, bu 20 liralıklardan.. En sağ şeritteyiz sinyal verdik orta şeride geçeceğiz, bu bizi sıkıştırdı bayağı bi.. Bizde inat ettik üstüne doğru gittik biraz.. Sonra yanyola girdik peşimize geldi bu, sirenleri yakmış tabi :) Sağa doğru yavaşladık yanımıza geldi, "ben size yol vermek zorundamıyım lan" dedi önümüze doğru durdu.. Bizde sinirlendik bi hışımla indik.. Sözde POLİS, "verin lan kimliklerinizi" tarzında indi arabasından.. Polis olmadığı bariz belli ama, kollar façalı falan :) Biraz tartışıp itişip kakışmadan sonra, sen dedik madem polissin ya bekle bi polis çağırıyoruz diye polisi aradık.. Sonra artık bayağı bir korktu sanırım, bindi kaçtı gitti..
Boşuna konuşuyorsunuz öküz yine öküz.
Yine o insan kıyafeti giymiş hayvanlar emniyet şeridine girecek.
Yap emniyet şeridi cezasını 700-800 tl bak bakalım bir daha girebiliyorlar mı...?
Sanki babasının yolu bir tek onun acelesi var.
4 sene kadar önce çok yakın bir arkadaşımın iş yerinden arkadaşı emniyet şerinde arkadan gelen aracın çarpması sonucu feci şekilde can verdi..Adı üstünde , emniyet şeridi..Herhangi bir durumda yolda sığınabileceğimiz başka bir alan varmı ? Kullanmam , kullandırtmam !!
adanadan makat ıstanbula geldıgı zaman hep emnıyet serıdını kullanıyor ne yapıyorsun sen dıye sordugumda abı trafık felaket dıyor ayu
Korulerin tamirde olmasi kotu oldu ama bu emniyet seridini kullanma hakkini vermez tabiki
Pazar günü akşam saati mersin dönüşü işkence olur, 15 dk lık yol 2 saatte gidilir.. ve ben yanımdaki kim olursa olsun emniyet şeridine gir diye yalvaranlar vardı, girmeyeceğim dedim, ama bak girmişler gidiyorlar falan dediler yok dedim, 10 dk sonra ambulans zar zor geçerek gitti.. dedim işte bu yüzden..
kendini akıllı sananların kullandıgı şerit o !
ayılar çok sevimli hayvanlardır ayılara ayıp etmeyin beylerr.......
Her gun kavga ettlgim annelerin baballarin hurmetle anildigi serit
Eğitim şart.Cezalar caydırıcı büyüklükte olması gerekiyor.
En çok da sabah akşam trafiğinde E5'te olmayan emniyet şeridini zorla işgal etmenin mücadelesini veren; ama resmi araçlara ama resmi araç gibi görünen sivil araçlara uyuz oluyorum.
Yol vermeme bahsinde ben de yol vermiyorum en sağ şeritte isem.
Sanki bi onun işi acele. Herkesin yetişeceği bir yer var sonuçta.
Ayrıca emniyet şeridi ihlalindeki yaptırımın da ciddi anlamda büyük olması gerekir bu saatten sonra. Filmden araba toplyacaklarına sabah akşam emniyet şeridini işgal edenleri toplasalar, daha çok ihya olur devlet!
Daha bu sabah Kavacık sapağında polis vardı. Eminyeti kullanan bir Fiesta vardı, içindekiler de 50'li yaşlarda amca-teyzeydi. Amca birşey dedi, bıraktı polis arabayı. Amcam sonra sağ şeride girdi..
Başka zamanda sorsan kul hakkına saygılıyım der ama. En basitinden kul hakkı yemektir bence bu.
Adam emniyetten giderken amacını bilemiyorsun ama bazıları 300-400 metre sonra sapacağım der gibi sinyalini yakıp gidiyor ve gerçekten sapıyor. Bunlar bir derece hadi diyelim. Ama diğerleri ı ıh.
Eskiden yarım arabayı emniyete sokardım kimse geçmesin diye, inanın sinirden çıldırdığım için artık sağ şeritten bile gitmiyorum......
Yap cezayı 1000 TL, gönder evlere fotoğraf ile. Yap haberlere haber, bak kullanan oluyor mu. Ne yazık ki cezadan anlıyor bizim millet........
Geçen sene Mayıs ayı gibi öyle kapalı kasa beyaz Connect denk geldi. Cevizlibağ'dan Merter'e doğru gidiyoruz ama trafik kilit niyeyse. Akmıyor. Bu Connect'i de aynada gördüm. Emniyeti kullanmıyor ama öndeki çakarları açmış zorla yol alıyor milletten. Derken derken arkama kadar geldi. Öttürüyor arkamda yol filan vermiyorum. En son bir şekilde yanıma geldi, camlarım da açıktı. Niye yol vermiyorsun lan dedi, üstüne de telsiz olduğunu düşündüğüm kablolu cihazıyla lacivert renkli Honda dediğini duydum.:D Ben de Polis misin sen dedim? Bekle görürsün dedim; o sıkışık trafikte bunun da duyabileceği şekilde aradım 155'i beyaz Ford Connect kapalı kasa dedim, sonra durdum bu az daha yürüdü plakasını da okudum. Adam da tamam İncirli ayrımında ekip var dedi.:)
Aradan yarım saat filan geçti, İncirli Ömür'ün orada bu Connect'i çekmişler kenara derdini anlatıyordu polislere.:D
Kendini akıllı sanıp aracına çakar lamba, siren vs. taktırıp trafikte milletin hakkını yiyen gerizekalılar maalesef oldukça fazla ülkemizde..
Bu tip araçları gördüğünüz yerde şikayet edin derim.
Kendime gorev edinip ben yarım kapıyorum emniyeti. ama ozellikle kopru katılımlarında trafige girmeyip gidip uctan kesenler varya onlar icin ayrı bir sey gelistirmeliler.
arkadaşlar sivil yada resmi plakalı (ki görünen sivil plakalarda çoğu zman guvenlık sebebı ıle gızlenmiş resmi plakada olabılır) emniyet şeridinde giden araçların mumkunse fotografını da çekip yer zaman ıle birlikte emnıyete bıldırin siz fazlasıyla muhatab olup sinirinizi tavan yaptırmayın. Herkes kendi adaletini kendisi sağlasa varın gerisini siz düşünün. Emin olun resmi araç dahi olsa gereği araştırması yapılyır görev yazısı isteniyor.
turkiyeye adalet sadece ve sadece pompali tufekle gelir.
O kadar insanin onune gecip sonra da piskin piskin gezmek ne kadar buyuk rahatliktir ya.
Herkes beklesin ben onune geciyim
emniyet seridine girenleri gizli kamera ile ceksen 1500 tl ceza yazsan ve almanyadaki gibi devlete borcun varsa herhangi bir seyi satin almayi engellesen ne guzel olur.
azınlıkda olduğumuzun farkındasınızdır umarım genç arkadaşaların hevesini takdir ediyorum ama yaş biraz ilerleyince turkiyede hii bir iyiliğin cezasız kalmayacağı öğreniliyor emniyet seridi kavgası yapıcaz derken magandanın kurşunuyla can vermeyin arkadaşlar evdekileri annenizi sevdiklerinizi düşünün
bu da aynı
eşşek eti satan veya boklu su satanlar gibi...
devletin eksikliği bir yerde..
adama 20 TL "ağır" para cezası verirsen
(dikkat ağır diyorum)
bunların sonu gelmez
aynen dediğiniz gibi
net emniyet şeridini ihlal eden uyanığa yaz 1500 tl para cezası, bakalım ne olacak ?
öte yandan düşünürsen
insanların temelde kişisel karaktersiz olmaları ile de alakalı konu
her arabanın başına 1 tane polis dikemezsinki
insanlar karaktersiz
bir arkadaşımız amerikada okurken
özellikle sor dedik bakalım amerikalı çocuklar emniyet şeridini kullanıyormuymuş?
merak ettik, yurt dışında nasıl bu iş ?
valla ben bunu yarım saatte anlatamadım bile, dedi bize
adamların beyninde böyle bir olgu yokki !
adam anlamıyor soruyu..
emniyet şeridimi??? niye oradan gidelimki orası emniyet şeridi ama diyor ?
millet olarak ahlakımız bozulmuş
herkes güyya milliyetçi, herkes vergi kaçırıyor.
ne çok erkek varmış sitede..kimse çakarlara yol vermiyor..kaymakama gider yapanmı dersin..bizde erkeğiz diye bu cüsseyle ortalarda dolaşıyoruz :)
emniyet şeridini boşa kullananların inşallah sevdikleri ambulansla o ayılar şeridi kapadığı için hastaneye yetişemez... o kadar uyuz oluyorum ki anlatamam
ahahahaha :D bunu bende amerikada doğup büyümüş yaz tatilinde türkiyeye gelen bir arkadaşa sormuştum. trafik cezaları nasıl filan diye. mesela neyin cezası dedi? dedim emniyet şeridi ihlali ne kadar mesela?
o da dediğin gibi kala kaldı. :D ya emniyet şeridinin cezasından neyi kast ediyorsun. orası emniyet şeridi. ordan gidilmezki. araban bozulursa girersin. yada ambulans içindir. orası boş boş kullanılmaz ordan gidilmez.
adama diyorsunki olduda bi öküz çıktı gidiyor ordan o zaman nolur? yok diye gidilmez :D soruyu harbiden saçma buluyorlar. gerçi newyorklular için bu soru farklı oluyormuş. orda trafik kurallarını miç eden çok muş.
En büyük bedduam şudur. İnşallah bigün çok çok acil durumu olur ailesinden biri falan rahatsızlanır ve o şerit tıkalı olur.
ben genelde trafik tikaliysa sag seritteysem 4 lusunu yakan araba ya da ambulans yoksa emniyeti ortaliyorum :)
Bigün arıza yapmış damperli kamyona denk gelirsiniz kullanan arkadaşlar.
bişe olduğunda da nerde kaldı ambulans diye sert çıkarlar adı üstünde emniyet şeridi
Ben girmiyorum :)
Hatta e-5 de temde katılımda sonra emniyet başlııyorsa yol daraldığından hemen çizgiye girmeden dışarı atıyorum kendimi
Büyük konuşmayım acil bir şey olursa girerim kimsenin gözünün yaşına bakmam hastalık v.s gibi durumlarda
He normal şartlarda giripte tam gaz gelenlere küçük süprizler yapıyorum eğlenceli oluyor
eski arabada çok yapıyordum :D sağ taraf vuruktu arabanın