Bahattin rolantinin ok gibi olmasi lazim arabada yurumeme var mi uzerinde kat var mi ? Birde kompp aldiniz mi yetkili serviste ?
Printable View
Bahattin rolantinin ok gibi olmasi lazim arabada yurumeme var mi uzerinde kat var mi ? Birde kompp aldiniz mi yetkili serviste ?
Merhaba,
Rolanti dalgalanması buji veya bobinlerden kaynaklanır öğrenebiliyorsanız en son ne zaman değiştiğini öğrenin 40.000 km de bir değişin deniliyor ama genelde 25.000 civarı değiştirmek öneriliyor. aynı sorunu bende yaşıyordum hatta bende araba ısındıktan sonra trafikte durunca araç rolantisi sıfıra kadar düşüp geri toplamaya çalışıyordu sonra buji ve bobini değiştirdim kendine geldi.
Aracın çalışmaması da yine hem bujilerin artık bitmeye yaklaşmış olması ile alakalı hem de her ne kadar kısa mesafe kullanımında yapın deselerde siz aracınızı kullandıktan sonra özellikle 1 saat civarı sürelerde kullandıktan sonra hemen stop etmeyin 1-2 dakika bekledikten sonra 3000 - 3500 rpm arası gaz verirken stop edin.
Sizin yaşadığınız olayı flooding olarak geçiyor youtube da konu ile ilgili çokça bilgi de bulabilirsiniz.
Arkadaşlar herkeze ayrı ayrı teşekkür ediyorum , aracın bobinleri 3 4 bin km önce değişmiş bujileri eski değişmemiş bugün ilk iş bujileri değişip öyle deneyeceğiz bir de aracın üzerinde katalizör yokmuş yeni öğrendik yağıda 4000km önce değişmiş...
merhaba su stop etme olayını servisde sordum (izmir yeni oto) çalışma sıcaklığında stop edebilirsiniz gaz vermeye gerek yok dedıler ayrıca kıtapcığında da resimli olarak gösterdiği şekilde diğital devir saati stop etme sıcaklığına ulaşınca stop edin deniyor ordada gaz verin 3000dd de stop edin gibi bi ibare göremedim sizinkimi servisinkimi hangisi doğru acaba teşekkür ederim.
RX7 & RX8 rotaryciler haberdar olmayabilirde tr'de rotary forumu var arkadaşlar kesinlikle faydası olur hepinize oradanda yardım alabilirsiniz.
RE78.NET Rotary Engine Mazda Rx-7 & Rx-8 Forum
selamlar bende 2006 model rx8 sahibiyim calışmama problemi enjektörlerden olabilir diye düşünüyorum bi arkadaşıma aynısı olmuştu titreme içinde akışmetreyi temizlemeni öderirim . Eğer titreme geçmesse motor temizliği içinde 5x30 senteteik yag koyup 500 km gazlamadan kullanıp tekrar kendi yagından koyarsanız bu sıkıntılar geçicektir diye düşünüyorum . Motor yagını temizlemek için 5 30 koymaktan çekinmeyin bursa orhan ustanın kendi tavsiyesidir. bende yaptım .
eğer bunları denerseniz sorunun geçip geçmediğini yazarsanız sevinirim. kolay gelsin
Kitapçıkta yazmaz ama forumlarda araştırdığımda ve motorun yapısı incelendiğinde bunların yapılması sağlıklı çalışması için en uygunu olduğunu gördüm, motor yapısı gereği benzine boğulmaya müsait (flooding denilen olay)
Kendim aracı sağlıklı tutabilmek için,
- Motor ısınmadan yola çıkmam, çok zorunda kalırsamda 3000 deviri geçmem ısınana kadar,
- Stop etmeden önce 1-2 dakika beklerim ve 3000 devirde stop ederim, kullanım sürem ve gazlama durumuna göre
-Her kullanışımda birkaç kez redline yapmaya özen gösteririm ( Bununda motor için önemli olduğu söyleniyor kurum yapmaması için)
-Yağını her depo benzinde kontrol eder eksiğini eklerim
aracın satışını bugün aldık ;Bulunduğumuz şehrin aracı idi biz üçüncü sahibiyiz 1.sahibi dr bir arkadaş 2.sahibi ailece görüştüğümüz bir arkadaşımızdı öyle olmasa hayatta almazdık sıkıntılı olduğunu duymuştum motor .. vs şuan kafamız o yönden rahat ama işte çalışmadı geçende şaşırdık kardeşim 1.30 2.00 saat müzük dinlemiş arabada dedik akümü bitti ondanmı acaba ama rotil ve bujilerden şüphelendik bugün tekrar yağını spariş verdik ,şanzuman motor ..vs bakımına daha var ama kafamız rahat olsun dedik...Bakımları en son ankara evo da yapılmış ,bakalım detayları tekrar burda paylaşıcam birde cd çalar arızalı arkadaşlar içerde cdkalmış sıkışmış sanırım cd girmiyor no disk yazıyor ...
Birde son olarak bu aracı kullanırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor yukarda arkadaşımız yazmış saolsun farklı şeyler paylaşmak isteyen olursa çok iyiolur...
Bu arada bende s2000 vardı kardeşimduymasın s2000 daha keyifli ben bir seneye kalmaz s2000 alıcam gerisi yalan :)
arkadaşlar yorumlarınızı okudum aynı sorun şuanda kullandığım Volkswagen Caddy 'de de var.
Benzin ışığı yandıktan sonra özellikle stop etmelerde araç bi süre çalışmıyor.Yani normal zamanda benzin gösterge ibresi normal düzeylerdeyken hiçbir sıkıntı yok.Ne zaman ki azaldı uyarısı olan ışık yanıyor araba çok zor çalışıyor..
Nedeni bahsedildiği gibi rx-8 ile aynı mıdır yoksa farklı bi sorun mu vardır ?
abi aracı sen bir kompresyon testine soktur ne olur ne olmaz servisler dexelia yağ bulamadığı için bir çok araca ilk başlarda normal araba yağlarından koydular ve 25-30binde çok araç motor değiştirmek zorunda kaldı ne kadar bakımlı olursa olsun bu motorun ilacı olmazsa olmazı özel yağı ve yağı yakıp atması
bu araclarda ateşleme hayati onemli 1-2 saat müzik dinleme zafiyet olusturmus olabilir aküyü ölçtürün arabayı yatırıyorsanız arada çalıştırın mesela ben hafta içi kullanmıyorum aracı aldığımda aküyü ölçmüşdüm 2 ay sonra ölçtüm zayıflama var usta yatıyormu bu araç dedi evet dedim arada çalıştırın akü zayıflamasın dedi zaten marj basarken belli ediyor kendini akü 1-2 forum sitesi var onlara bakın detaylı bilgiler var yurtdışı güzel sitelerde var yapılacaklar başlıca belli devirli kullanma,yağ sogutma sıvı kontrolü soğuk zorlamama,ateşleme kontrolu gibi fazla sıkıntı yok yani kazasız belasız olsun aracınız.