Hmm bilmiyorum şartlara bakmak lazm :D
Abi biraz titizim de ondan kaynaklanıyo napim elimde değil :D
Printable View
Hmm bilmiyorum şartlara bakmak lazm :D
Abi biraz titizim de ondan kaynaklanıyo napim elimde değil :D
bana da titiz adam lazım :d
yoksa bizim hanım beni kavanozda besler :D:D:D
abi bizde iş silsile yoluyla gider usta bana teslim eder ben kontrol edip iyice babama teslim ederim babamda kontrol edip müşteriye teslim eder yani anlıcağın güzel olmazsa babam bana kayar :D
konu hort bişi sorucam
edirnede bütün fayansçıları gezdim banyo için ama istediğim modeli bulamadım
istanbulda bulsam edirneye kargo yaparlarmı?
bu şekilde çalışan firma varmı?
tuvalet banyo toplam 40 m2 yollanıcak
kardesım pm ıle detayları gonderdım...
Bi hort benden gelsin
120 m2 evim var,
7 adet iç kapı
banyo mutfak komple fayanslar dahil
yerler ahşaptan laminat parke olacak
ortalama piyasada ne kadar mal olur malzeme kalitesi vs farkeder eminim ama ortalama fiyat aralığı nedir?
Piyasayı bilen arkadaşlar akıl verirse memnun olurum
İzmirde ihtiyacı olanada ben yardımcı olabilirim. Mutfak ve banyo tezgahları yapıyoruz ama dekorasyon işinde çevremiz geniştir.:)
Bu şekilde kimse fiyat veremez.
Örnek kapıyı 500 e de yaparsın 1500 e de.
Seçeceğin laminatın m2 30 lira da olur 80 lira da.
Aynı şekilde fayans ta değişir.
Burada alacağın malzemeleri belirlemen lazım. Kaç m2 fayans işçiliği var vs vs değişir.
15 e de çıkar 35 e de gibi düşün. Netten bak malzeme fiyatlarına ona göre değerlendir.
Kapı işinde de amerikan panelden uzak dur. Anlaşacağın yerin işçiliğini mutlaka gör.
En güzel kaliteli kapıyı da taksan işçilik kötü olduktan sonra hiçbir şeye benzemez.
Ve en önemlisi, ustaya parasını ASLA Peşin verme. Sözleşme yap. Fiyat, teslim tarihi, kullanılacak malzeme ödeme şeklini de içersin.
Teşekkür ederim yardımın için inşaat sektörü çok uzak ve bilgi sahibi olmadığım bir alan dolayısı ile gebze kocaeli civarı tadilat işleri yapan firmalara keşif yaptırıp karar vereceğim referans olarak bitmiş projelerine bakmayı düşünüyorum sözleşme konusunuda dikkate alacağım
Bu piyasa da en sıkıntı çıkan iş Teslimat süresidir.
Adam iş kaçmasın diye işi alır, gün gelince nasıl olsa ertelenir bir şekilde diye düşünür.
O ev teslim olmadığında da evliysen hanım kafanın etini yer. Sinir stres yaşar yaptığına yapacağına pişman olursun.
Usta milleti değişik bir millet, canı sıkılır işe gelmez senin işin kalır.
Piyasa da çok farklı fiyatlardan çok farklı malzeme var. Koçtaştan fayans m2 sini 20 TL ye de alırsın vitradan 120 TL ye de.
Sen her ihtimale karşı 10 gün geç teslim alacakmışsın gibi düşün.
Sakarya da bu işi baştan sona yapan bir arkadaşım var istersen numarasını yazayım sana ara görüş.
Bu şekilde fiyat çıkmaz maalesef. Her şeyde olduğu gibi kapıda, fayanslarda kalebodurlarda, parkede de kalitesine göre çok çeşitli fiyatlar var. Bunların araştırmasını internetten yapabilirsin. Kabaca kafanda malzeme içi harcanacak bütçe belli olmuş olur.
Ama bundan daha önemli nokta işçilik. Ben de 2 sene önce komple evi yaptırdım. Malzeme ne kadar kaliteli olursa olsun işçilik kötü olduğu zaman yapılan işin bir anlamı kalmıyor. Canınız sıkılıyor vs.
Usta seçimine çok dikkat edin. Arkadaşların dediği gibi sakın ola parayı peşin vermeyin. Diğer önemli husus da mutlaka ve mutlaka ustanın başında birisi olsun ve mümkünse hiç ayrılmasın ustanın başından.
Ben evi yaptırdığım zaman ustanın başından ne zaman ayrılsam işler b.ka sarmış, usta kafasına göre takılır vaziyette, can sıkıcı durumlarla karşılaştım. Hala evin içinde ne zaman ustadan kaynaklı beğenmediğim yerleri görsem ustayı saygıyla! anarım :)
Evin yerine göre yardımcı olabilirim bende. Ortalama fiyat çıkmaz dedikleri gibi bir şeylere karar verilmeden, bitirmiş olduğumuz dairelerden örnek göstererek ürünleri kararlaştırıp fiyat verebilirim istanbul avrupa yakası için